-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 08

Jonas Valančiūnas prisidirbo pačiu netinkamiausiu laiku: netrukus – NBA atkrintamosios, kur „Raptors“ žais pirmą kartą po 2008 metų

Jono Valančiūnas prisidirbo pačiu netinkamiausiu laiku – NBA naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos laiku nevyko nė vienas susitikimas, tad tokių naujienų ir tetrūko. Vis dėlto, „Toronto Raptors“ sirgaliams labiau rūpi, kaip šis incidentas paveiks J.Valančiūno žaidimą, nuo kurio priklauso ir nemaža dalis komandos sėkmės.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Neturime laiko tokioms nesąmonėms – netrukus atkrintamosios“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė vienas nusivylęs „Raptors“ sirgalius.

J.Valančiūno teismas numatytas balandžio 22 dieną, o atkrintamosios varžybos klubui prasideda balandžio 19 arba 20 dieną. Pirmas dvejas serijos rungtynes „Raptors“ žais namie.

sportsnet.ca apžvalgininkas Michaelas Grange'as rašo, kad J.Valančiūnui asmeniškai į teismą atvykti nereikės. Bent jau pirmąjį sykį turėtų užtekti lietuvio advokato.

Vis dėlto portalo sportsnet.ca apžvalgininkas Michaelas Grange'as rašo, kad J.Valančiūnui asmeniškai į teismą atvykti nereikės. Bent jau pirmąjį sykį turėtų užtekti lietuvio advokato.

NBA lyga prasižengusius krepšininkus dažniausiai baudžia papildomai, o už vairavimą išgėrus paprastai sulaukiama dviejų rungtynių diskvalifikacijos. Vis dėlto, „Raptors“ sirgaliai gali būt ramūs – per atkrintamąsias varžybas lietuvis nebus diskvalifikuotas.

Teigiama, kad tokie procesai Ontario valstijoje dažniausiai vyksta gana lėtai ir sprendimas dėl bausmės gali užtrukti net iki metų. NBA lyga ir klubai panašiais atvejais prasižengėlius dažniausiai nubaudžia po galutinio teismo sprendimo, tad J.Valančiūnas vieną ar du susitikimus greičiausiai praleis jau kitą sezoną.

„Tai tikriausiai normalu ten, iš kur jis kilęs“, – „Twitter“ rašė Andrew Gilbertas, o Davidas Nowacki jam antrino: „Tiesą sakant, Lietuvoje vairavimas išgėrus vadinamas tiesiog vairavimu“.

Be to, iš J.Valančiūno išplatinto pranešimo atrodo, kad lietuvis supranta savo nusižengimą ir jo gailisi.

„Laikau save aukšto lygio krepšininku ir jaučiu atsakomybę būdamas „Toronto Raptors“ dalimi. Atsiprašau organizacijos, komandos, šeimos, gerbėjų. Apgailestauju dėl sukeltų neigiamų emocijų“, – iškart po įvykio sakė J.Valančiūnas.

Reikia išlaikyti gerą žaidimą

„Raptors“ sirgaliai norėtų, kad, nepaisant šios patirties, lietuvis atiduotų visą širdį atkrintamosiose. Pastaruoju metu J.Valančiūnas žaidė labai gerai ir per pastarąsias 13 rungtynių tik dukart neįmetė dviženklio taškų skaičiaus.

Nors policijos sulaikymas bet kuriam prasižengėliui yra labai nemaloni patirtis, tačiau J.Valančiūnas turėtų tai kuo greičiau užmiršti. Jis netrukus debiutuos atkrintamosiose, kur žaisti kur kas sunkiau nei ilgame reguliariajame sezone. Daugelio krepšininkų rodikliai šiame etape suprastėja, o ypač dažnai tai nutinka atkrintamosiose žaidžiantiems pirmą kartą.

Toronto klubas NBA atkrintamosiose varžybose nėra žaidęs nuo 2007-2008 metų sezono, o šiemet Rytuose ekipa yra tarp lyderių. Vieta atkrintamosiose jau yra užsitikrinta, be to, klubas rimtai pretenduoja į 3-4 vietas. Pagal dabartinę situaciją užėmus 3-iąją vietą pirmajame rate tektų kautis su „Washington Wizards“, likus 4-oje – su „Brooklyn Nets“.

Šį sezoną su abiem klubais „Raptors“ susitiko po keturis kartus ir iškovojo penkias pergales. „Wizards“ buvo įveikta tris kartus iš keturių, o su „Nets“ pasidalinta po dvi pergales.

Jeigu lietuvis atkrintamosiose varžybose demonstruos gerą žaidimą ir padės komandai žengti pirmyn, galima neabejoti, kad bent jau „Raptors“ sirgaliai šį J.Valančiūno prasižegimą greitai užmirš.

Jeigu lietuvis atkrintamosiose varžybose demonstruos gerą žaidimą ir padės komandai žengti pirmyn, galima neabejoti, kad bent jau „Raptors“ sirgaliai šį J.Valančiūno prasižegimą greitai užmirš. Tai būtų į naudą ir Lietuvai, nes mūsų šalies problema, kai girti žmonės sėda prie vairo, atrodo, žinoma ir kanadiečiams.

„Tai tikriausiai normalu ten, iš kur jis kilęs“, – „Twitter“ rašė Andrew Gilbertas, o Davidas Nowacki jam antrino: „Tiesą sakant, Lietuvoje vairavimas išgėrus vadinamas tiesiog vairavimu“.

Verta pažymėti, kad J.Valančiūnas ne pirmasis NBA pasaulio lietuvis, pasižymėjęs vairavimu išgėrus. Kai „Portland Trail Blazers“ klube žaidė Arvydas Sabonis, jo žmona Ingrida prie vairo neblaiva buvo įkliuvusi net du kartus.

Turėjo dvi laisvas dienas

Kaip praneša užsienio žiniasklaida, po pastarųjų rungtynių šeštadienio naktį Milvokyje su vietos „Bucks“, Toronto komandos žaidėjai turėjo dvi laisvas dienas. Kitos NBA rungtynės vyks naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku.

Didžioji komandos žaidėjų dalis su treneriais, artimaisiais, klubo darbuotojais – maždaug 70 žmonių – sekmadienį susirinko į „Rogers Centre“ stadioną žiūrėti beisbolo rungtynių.

J.Valančiūnas buvo vienas iš kelių krepšininkų, kurie pasirinko laisvą laiką praleisti kitaip. Lietuvis kartu su žmona Egle Ačaite ir keliais draugais nuvyko į Wasaga Bičą, kuris yra maždaug dvi valandos kelio nuo Toronto. Pranešama, kad ši vieta yra labai populiari tarp Toronto lietuvių bendruomenės narių, ten net yra lietuviška bažnyčia..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius