Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 02 09

Jonas Valančiūnas skriaudė „senelį“ Timą Duncaną – blokavo net 4 jo metimus

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku „Toronto Raptors“ klubas įveikė NBA čempionę „San Antonio Spurs“ ekipą ir sugadino varžovų treneriui Greggui Popovičiui rengtą šventę. Tai galėjo būti 1000-ojo jo pergalė NBA. Rungtynėse žibėjo lietuvis Jonas Valančiūnas, pasiekęs geriausią sezono atkovotų kamuolių rezultatą ir blokavęs net keturis metimus – visus NBA legendos Timo Duncano.
Jonas Valančiūnas ir Timas Duncanas
Jonas Valančiūnas ir Timas Duncanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

38 metų veteranas šiemet jau 15-ąjį kartą karjeroje yra išrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes, tačiau mačą su „Raptors“ norės kuo greičiau pamiršti.

Nors vienas „Spurs“ lyderių buvo rezultatyviausias savo komandos krepšininkas (12 tšk.) ir atkovojo daugiausiai kamuolių (12), tačiau pataikė vos 3 dvitaškius iš 14. Net keturis kartus NBA superžvaigždės metimus blokavo lietuvis J.Valaničūnas, o iš viso T.Duncanas gavo 5 „stogus“.

VIDEO: Jono Valančiūno blokai Timui Duncanui

T.Duncanas pats yra puikus metimų blokuotojas, per karjerą atlikęs jau 2875 blokus – po 2,2 bloko per mačą. Iš vis dar rungtyniaujančių žaidėjų niekas per karjerą nėra atlikęs daugiau blokų, o iš viso tik 7 krepšininkai yra blokavę daugiau metimų nei T.Duncanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius