-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 01

Jonas Valančiūnas: U-20 čempionate nežaisiu, nes tikiuosi sulaukti kvietimo į vyrų rinktinę

Kylanti Lietuvos krepšinio žvaigždė ir didelio populiarumo sulaukiantis Jonas Valančiūnas šiuo metu visą dėmesį skiria abitūros egzaminams. Interviu 15min.lt „Lietuvos ryto“ aukštaūgis prisipažino, kad dalyvaus pasaulio jaunimo krepšinio čempionate bei lauks Kęstučio Kemzūros pakvietimo į suaugusiųjų rinktinę.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / BFL nuotr.

Jonai, pagaliau baigėsi krepšinio sezonas. Ką šiuo metu veiki? Kaip ilsiesi po ilgo sezono?

– Tai kad nėra daug laiko poilsiui. Ruošiuosi ir laikau egzaminus. Laisvą popietę lekiu pažvejoti arba namuose Utenoje „įrenginėju“ pirtelę.

 Esi dar tik dvyliktokas, tačiau šį sezoną jau buvai vienas pagrindinių „Lietuvos ryto“ krepšininkų. Kasdienės treniruotės, LKL finalų įtampa – turbūt buvo sunku rasti laiko mokslams? Dabar dar laikai brandos egzaminus – daug teko mokytis naktimis ar papildomai?

– Taip, nelengva. Po finalų stengiuosi dažniau prisėsti prie knygų, tačiau patys suprantate, ko neprivalgei, jau neprilaižysi.

Planuoji tęsti mokslus, ar tai darysi vėliau – po krepšininko karjeros? Kokios profesijos tave vilioja?

– Norėčiau tęsti mokslus. Kur ir kaip priklausys nuo to, kur tęsiu krepšinio karjerą.

Esi pakviestas iš karto į dvi rinktines – 19-mečių, kuri žais pasaulio čempionate, ir 20-mečių, kuri varžysis Europos pirmenybėse. Kurią rinktinę rinksies? O gal abi?

 – Esu apsisprendęs dėl dalyvavimo pasaulio čempionate. Jam pasibaigus liktų vos kelios dienos iki jaunimo Europos čempionato pradžios. Svajoju apie kvietimą į vyrų rinktinę (šypsosi). Norėčiau padėti visoms rinktinėms, tačiau turiu ir truputį pailsėti prieš naują sezoną.

FIBE Europe nuotr./Jonas Valančiūnas
FIBE Europe nuotr./Jonas Valančiūnas

Šiemet Lietuvoje laukia didžiulė krepšinio šventė – Europos vyrų čempionatas. Jau pernai buvai įtrauktas į išplėstinį rinktinės sąrašą pasaulio pirmenybėms Turkijoje, ar šiemet tikiesi sulaukti Kęstučio Kemzūros kvietimo?

– Kaip jau minėjau, norėčiau sulaukti kvietimo. Tai būtų didelis įvertinimas, tačiau ar esu jo vertas, spręsti ne man.

„Norėčiau sulaukti kvietimo. Tai būtų didelis įvertinimas, tačiau ar esu jo vertas, spręsti ne man“, – sako J.Valančiūnas.

Pernai su 18-mečių rinktine Lietuvoje vykusiame Europos čempionate iškovojote auksą. Tavo nuomone, kaip šiemet seksis mūsų vyrams? Neslėgs papildoma įtampa ir atsakomybė prieš savus sirgalius? O gal priešingai – tik papildomai įkvėps?

– Praėjusią vasarą namų sienos mums labai padėjo. Jautėme, kad aikštelėje visada turime šeštą žaidėją. Manau, kad ir vyrų rinktinei gerbėjų palaikymas bus itin svarbus. Tikiu, kad vyrų rinktinė laimės auksą. Čia kaip toje dainoje: „Jau geriau negyvent, negu visai netikėt“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius