Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 17

Jono Kazlausko įspūdžiai iš Toronto: Jonas Valančiūnas nesijaučia gerai, buvo apmaudu nepamatyti Donato Motiejūno

„Labiausiai lauktas susitikimas neįvyko“, – po NBA rungtynių Toronte tarp „Raptors“ ir „Rockets“ atskleidė Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas. Jis pasikalbėjo su Jonu Valančiūnu ir Linu Kleiza, tačiau galimybės susitikti akis į akį su Donatu Motiejūnu neturėjo.
Jonas Kazlauskas susitiko su Linu Kleiza ir Jonu Valančiūnu
Jonas Kazlauskas susitiko su Linu Kleiza ir Jonu Valančiūnu / L.Paulauskaitės nuotr.
Temos: 1 NBA

Prisijunkite prie sporto grupės „Facebook“ ir pirmieji sužinokite karščiausias naujienas iš Toronto.

J.Kazlauskas neslėpė, kad kelionė į Torontą nebuvo tokia sklandi, kokios jis tikėjosi. „Gaila, kad nepasikalbėjome su Donatu. Labiausiai su šiuo krepšininku ir norėjome pasimatyti. Aš net nežinau, ar apskritai būtume važiavę – tikriausiai būtume pasirinkę kitą datą“, – išskirtiniame interviu 15min.lt sakė J.Kazlauskas. 

„Houston Rockets“ antrą kartą išsiuntė lietuvį į žemesnę NBDL lygą ir šią žinią naujasis Lietuvos rinktinės treneris sužinojo jau būdamas Toronte.

Anapus Atlanto J.Kazlauskas kartu su Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu Arvydu Saboniu ir vykdančiuoju direktoriumi Pauliumi Motiejūnu stebėjo dvejas „Raptors“ rungtynes. 

Šeimininkai šventė abi pergales – prieš „Dalas Mavericks“ ir „Houston Rockets“ ekipas. Po pirmojo stebėto mačo delegacija iš Lietuvos susitiko su J.Valančiūnu, po antrojo sekmadienį išvyko pietauti su Linu Kleiza.

Treneris J.Kazlauskas į gimtinę neparsiveš visų atsakymų, kuriuos tikėjosi išgirsti. Daugiausia klaustukų susiję D.Motiejūnu, tačiau ir J.Valančiūno bei L.Kleizos žaidimui treneriui turėjo nemažai pastabų.

– Kokį įspūdį šiose rungtynėse jums paliko lietuvių žaidimas?, – 15min.lt paklausė J.Kazlausko.

– Jonas rungtyniavo nedaug, o Linas labai gerai sužaidė pirmas rungtynes, kurias matėme. Gaila, kad nėra Donato, jau buvome suplanavę pokalbį su juo. Rungtynės mums nerūpėjo tiek, kiek rūpėjo lietuvių žaidimas. Seniai buvau dirbęs su Lietuvos rinktine, todėl turėjau daugybę klaustukų. Į kai kuriuos atsakymus radau, į kai kuriuos vis dar ne. 

– Pirmiausiai susitikote su J.Valančiūnu. Kaip jūsų akimis NBA atrodo šis jaunasis talentas?

– Šiuo metu psichologiškai jis nesijaučia gerai. Matau daug noro ir pastangų, tačiau šiam vaikinui dar reikia padirbėti. Jis gauna mažai kamuolių ir stato daug užtvarų, bet norėtųsi didesnio Jono indėlio į komandą. Kita vertus, jam tik dvidešimt metų ir dar viskas prieš akis. Žiūrime, ko jam trūksta ir kaip galėsime jo talentą išnaudoti rinktinėje. 

– Kalbate apie J.Valančiūno trūkumus, kokie jie?

L.Paulauskaitės nuotr./Jonas Kazlauskas
L.Paulauskaitės nuotr./Jonas Kazlauskas

– Reikia, kad jis labiau judėtų po krepšiu, tačiau tai priklauso nuo žaidimo „du prieš du“. Gaila, kad to žaidimo „du prieš du“ šioje komandoje mažoka. Jonui reikia gerinti savo kūno galingumą, bet tas ateis su metais. Sakėme jam, kad ir metimą, ir perdavimą dar reikia gerinti. Svarbiausia, kad Jonas netaptų ir nebūtų vienos rolės žaidėju. 

– Europoje ir Lietuvos krepšinio rinktinėje J.Valančiūno vaidmuo žaidime „du prieš du“ buvo labai svarbus.

– O čia taip nėra... Gal mes per daug iš jo norime, bet šiai dienai Jonas yra nustumtas komandoje į šoną. 

– L.Kleizai šis sezonas kol kas klostosi labai banguotai. 

– Taip, norėtųsi, kad Linas būtų aktyvesnis – ne tik, kad tritaškį išmestų. Kita vertus, tokia, matyt, yra „Raptors“ trenerio filosofija. 

– D.Motiejūnas į Torontą su komanda neatvyko, nes buvo išsiųstas į NBDL lygą. Kaip reagavote į šią žinią?

– Buvo labai apmaudu, nes labiausiai lauktas susitikimas neįvyko.  Gaila, kad nepasikalbėjome su Donatu. Labiausiai su šiuo krepšininku ir norėjome pasimatyti. Aš net nežinau, ar apskritai būtume važiavę – tikriausiai būtume pasirinkę kitą datą.

Donato situacija kitokia nei Jono ir Lino. Šie žaidėjai gauna žaidybinio laiko, o Donatas – ne. Dėl to labai neramu. Tikrai nemanau, kad NBDL lygoje Donatas gali patobulėti. Jei bent sugrįžęs į NBA gautų žaisti, bet kaip matėme po pirmojo karto negavo. Sunku pasakyti, kokiu žaidybiniu ritmu gyvena Donatas. 

– Ketina sugrįžti į Ameriką ir pasikalbėti su D.Motiejūnu?

– Žinote, labai norisi asmeniškai pasikalbėti su žaidėju. Turėtų būti konfidencialus pokalbis. Mes jo laukėme čia, bet nesulaukėme. Žiūrėsime, kokie bus tolimesni planai. Nesinori per spaudą kalbėti apie žaidėją, kurio dar nematei – nenoriu nieko įžeisti, nenoriu atimti motyvacijos ir noro. 

L.Paulauskaitės nuotr./LKF susitikimas su NBA lietuviais
L.Paulauskaitės nuotr./LKF susitikimas su NBA lietuviais

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius