-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 04

Jono Valančiūno Velykos – susitikimas su lietuviais Vašingtone, tradicinis krepšinio turnyras ir techninė pražanga

NBA rungtyniaujantis Jonas Valančiūnas Šv.Velykas sutiko Vašingtone. Kartu su lietuvių bendruomene jis dalyvavo tradiciniame krepšinio turnyre. Tiesa, pats į aikštelę neišbėgo, bet audringai palaikė Toronto miesto komandą.
J.Valančiūnas su Visvydu Matuliu
J.Valančiūnas su Visvydu Matuliu

Sek sporto naujienas didžiausioje sporto grupėje „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Šv. Velykų savaitgalis į JAV sostinę suvažiavusiems lietuviams buvo itin karštas – praėjusį šeštadienį LR ambasada Vašingtone kartu su Šiaurės Amerikos Fizinio Auklėjimo ir Sporto Sąjunga (ŠALFASS) suruošė tarptautinį mėgėjų komandų krepšinio turnyrą „Lituanica 80 Basketball Cup“, šiais metais skirtą 80-osioms legendinio lietuvių pilotų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą metinėms.

„Simboliška, kad per visą šį 80 metų laikotarpį, be prisiminimų apie legendinį skrydį, vienu svarbiausių lietuvių tautos įkvėpimo ir dvasios stiprinimo šaltinių yra krepšinis. Dar labiau simboliška, kad būtent S. Darius yra laikomas lietuviško krepšinio pradininku“, – teigė organizatoriai.

Jau 10-jį kartą surengtame ambasados taurės turnyre šiemet varžėsi 8 Amerikos lietuvių komandos, taip pat varžėsi bendra Baltijos šalių diplomatų ekipa, iššūkį lietuviams mesti nepabijojo ir tvirta JAV Valstybės departamento ekipa.
Turnyrą ketvirtą kartą iš eilės (nuo 2009 m. NYLAK pergalės) laimėjo Niujorko lietuviai – finale „Geležinio vilko“ pirmoji komanda po itin dramatiškos kovos ir pratęsimo rezultatu 40:34 (16:10, 30:30) įveikusi pirmąsyk LR ambasados turnyre sudalyvavusią Toronto „Aušrą“.

Pastarajai pergalių siekti padėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio audringai Toronto miesto ekipą palaikęs ir patarimus emocingai dalinęs NBA ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas Jonas Valančiūnas, pačiame kovos įkarštyje patyrusio vašingtoniečio teisėjo Vidmanto Petraičio kartu su visu kanadiečių suoliuku nubaustas technine pražanga! 

Mače dėl trečios vietos nė kiek nemažiau emocijų sukėlusioje dvikovoje Baltimorės (MD) „Partizanais“ pasivadinę lietuviai įveikė iš amerikiečių valdininkų sudarytą komandą 48:46 (25:24). 5-6 vietomis pasidalino Naujojo Džersio „Liepsna“ ir Niujorko „Geležinis vilkas-II“, 7-8 liko Vašingtono „Vėjo“ bei „Radviliškio“ komandos, 9-10 vietas užėmė Jungtinė Baltijos šalių diplomatų bei Filadelfijos (PA) „Aro“ ekipos. 

Apdovanojimų ceremonijos metu Lietuvos ambasadoje išrinktas geriausių turnyro žaidėjų penketas, kuriame pirmu numeriu įrašytas antrus metus iš eilės MVP prizą iškovojęs „centras“ Dominykas Milka, be jo į pajėgiausių krepšininkų penketuką pateko Toronto atstovas Aleksas Zimnickas, Baltimorės žaidėjas Rimvydas Griežė, Niujorko komandos gynėjas Modestas Masilionis bei JAV Valstybės departamento snaiperis Bryanas Hillas. 

Be vieno geriausių šiuo metu Lietuvos krepšininkų Jono Valančiūno prizų – mūsų šalies vyrų rinktinės bei Toronto „Raptors“ marškinėlių – neliko ir vienintelės ambasados taurės turnyre dalyvavusios dailiosios lyties atstovės, „Liepsnos“ įžaidėja Rasa Hayes bei Latvijos ambasadoriaus JAV žmona Giunta Razans. 

Didįjį Šeštadienį su į Vašingtoną suvažiavusiais lietuviais praleidęs Jonas Valančiūnas, matyt, ir pats pasisėmė puikių emocijų, galbūt todėl Velykų dieną NBA mače rungtyniavęs prieš vietos „Wizards“ komandą į varžovų krepšį įmetė net 18 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. 

Atsidėkodami už išskirtinį Jono palaikymą ambasados taurės finale nuo atsarginių žaidėjų suolelio, sekmadienį „Verizon“ centre energingai už „Raptors“ skandavo visa Toronto „Aušros“ komanda. Prie Kanados lietuvių prisijungė ir ambasadoriaus Žygimanto Pavilionio vadovaujami Lietuvos diplomatai bei vietinės bendruomenės nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius