-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 23

Jonui Valančiūnui gali tekti susimokėti už galimybę žaisti NBA lygoje

Jono Valančiūno galimybės šių metų NBA naujokų biržoje toliau aktyviai aptarinėjamos kitoje Atlanto pusėje. 19-metis Lietuvos krepšinio talentas drąsiai vadinamas vienu iš įdomiausių krepšininkų biržoje, o jam žadamas aukštas, galbūt net trečias, šaukimas.
Jonas Valančiūnas prie klubo prisijungs vėliau
Jonas Valančiūnas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tiesa, rūpestį kelia dar trejus metus galiojanti J.Valančiūno sutartis su Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubu. NBA klubai jau ne kartą yra nusvilę nagus kviesdamiesi talentus iš užsienio, todėl į tokius krepšininkus žiūri su dviguba atsarga.

„J.Valančiūnas ne kartą patikino norįs žaisti NBA lygoje ir tik NBA lygoje, o tai jį skiria nuo tokių žaidėjų kaip Ricky Rubio ar Franas Vazquezas“, – pabrėžia Jonathanas Givony svetainėje DraftExpress.com.

„J.Valančiūnas daugumos komandų yra laikomas įdomiausiu užsienio krepšininku iš visų biržos dalyvių. 211 cm ūgis, 229 cm ištiestų rankų ilgis ir Joakimo Noah stiliaus kovotojas – tokį talentą NBA komandos būtų sunku rasti ne per naujokų biržą“, – priduria J.Givony.

Tačiau NBA komandoms didžiausią nerimą kelia išpirka, kurią tektų sumokėti už J.Valančiūną. Pagal taisykles, NBA lygos komanda negali mokėti daugiau nei 0,5 mln. JAV dolerių.

Anot JAV žiniasklaidos, „Lietuvos rytas“ jau ruošiasi deryboms. Vilniaus klubas pasisamdė advokatą, kuris yra patyręs NBA išpirkų klausimais. Kadangi krepšininko sutartyje nėra nurodyta tiksli išpirkos suma, ji priklausytų nuo to, kaip aukštai J.Valančiūnas būtų pašauktas.

Taip pat teigiama, jog „Lietuvos rytas“ išpirkos reikalautų iš karto po to, kai J.Valančiūnas bus pašauktas biržoje, o ne tada, kai jis prisijungs prie NBA lygos komandos.

Taigi jeigu „Lietuvos rytas“ už J.Valančiūną prašys didesnės nei 0,5 mln. JAV dolerių išpirkos, skirtumą gali tekti padengti pačiam krepšininkui, kaip savo laiku yra padarę ispanas Pau Gasolis ar serbas Darko Miličičius.

Planuojama, kad NBA naujokų birža šiemet vyks birželio 23 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius