Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 07

Jordanas – krepšinio Šlovės muziejuje

Michaelas Jordanas su kitais dviem Svajonių komandos nariais Davidu Robinsonu ir Johnu Stocktonu įtrauktas į Naismitho memorialinį krepšinio Šlovės muziejų. Laikydamas marškinėlius tikriausiai geriausias visų laikų krepšininkas sakė, kad norėtų juos užsivilkti ir dar išbėgti į aikštelę.
M.Jordanas tikėjosi vėliau būti priimtas į Šlovės muziejų.
M.Jordanas tikėjosi vėliau būti priimtas į Šlovės muziejų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Man nepatinka faktas, kad būsiu ten, Šlovės muziejuje. Vadinasi, mano krepšinio karjera galutinai baigta, – „Washington Post“ sakė M.Jordanas. – Tikėjausi, kad ši diena ateis mažiausiai po 20 metų arba kai atsigulsiu po žeme.“

Tikėjausi, kad ši diena ateis mažiausiai po 20 metų arba kai atsigulsiu po žeme, – sakė M.Jordanas.

M.Jordanas, D.Robinsonas ir J.Stocktonas su ilgamečiu „Utah Jazz“ treneriu Jerry Sloanu bei „Rutgers“ moterų komandos stratege Vivian Stringer priskirti 2009 metų Šlovės muziejaus laidai. Oficiali ceremonija vyks rugsėjo 10–12 dienomis Springfilde, Naismitho memorialiniame krepšinio šlovės muziejuje.

„Jūs nebūtumėte pamatę taip žaidžiančio Michaelo Jordano, jeigu ne Deanas Smithas“, – savo koledžo treneriui nepamiršo padėkoti NBA legenda. Įspūdingi dėjimai, „Nike“ reklama ir  Skrajojančio Jordano pravardė padėjo jam tapti bene garsiausiu sportininku pasaulyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Į 2009 metų laidą be M.Jordano dar pateko D.Robinsonas ir J.Stocktonas.
Į 2009 metų laidą, be M.Jordano, dar pateko D.Robinsonas ir J.Stocktonas.

Savo 15 metų karjerą „Chicago Bulls“ ir „Washington Wizards“ komandose jis baigė pelnydamas 32 tūkst. 292 taškus. Tai trečias rezultatas NBA istorijoje po Kareemo Abdul-Jabbaro ir Karlo Malone‘o. M.Jordano taškų vidurkis per rungtynes – 30,12. Penkis kartus NBA naudingiausias žaidėjas su „Bulls“ komanda laimėjo šešis lygos čempionatus.

„Visuomet man patiko galvoti, kad galiu bet kada apsivilkti marškinėlius ir grįžti į aikštę. Šlovės muziejus man reiškia, kad viskas baigta, to daugiau niekada nebus“, – sakė dukart po atsisveikinimo į didįjį krepšinį per savo karjerą grįžusi NBA legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius