Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 28

Juozukas krepšininkų paslapčių neišduoda net Kęstučiui Kemzūrai

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sunkiai įsivaizduojama be masažuotojo Juozo Petkevičiaus, vadinamo tiesiog Juozuku. Be šio, beveik 20 metų rinktinei atidavusio vyro, neįsivaizduojamas ir netrukus Lietuvos kino teatruose pasirodysiantis dokumentinis filmas „Mes už... Lietuvą!“ (rež. Andrius Lekavičius). Filmo kūrėjai Juozukui skyrė ypatingą dėmesį.
Juozas Petkevičius
Juozas Petkevičius / Kadras iš filmo

„Bus tų rungtynių, laimėsim, atsigausim ir vėl eisim pirmyn. Sportas taip ir lipdosi – pralaimėjimas, pergalė, pralaimėjimas. Kaip juosta – balta, juoda...“, – gegužės 31-ąją pradedame rodyti filme filosofiškai kalba Juozukas.

Rinktinėje masažuotojui tenka rūpintis ne tik žaidėjų sveikata, bet pabūti patarėju, psichologu ar tiesiog draugu. Juozuko nuomone, komandoje visi turi būti atviri.

Menka paslaptis, kad apie vyrų nuotaikas masažuotojas žino daugiau nei vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. „Retai kada žaidėjas atsivers taip vyriausiajam treneriui. O Juozui jie pasisako daugiau. Jokiais būdais aš nereikalauju ir Juozas neišduoda tų paslapčių. Bet jis perduoda man tam tikrą informaciją – neįskųsdamas, neišduodamas“, – bendru darbu su Juozuku džiaugiasi K. Kemzūra. 

Atmosfera Lietuvos rinktinėje kol kas tikrai pavydėtina. Aš nežinau, kas tai suburia, bet aš džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad esu nors dalelė toje grandinėje

Pats J. Petkevičius, žurnalistams pasakodamas apie atvirą bendravimą su krepšininkais, tikina, kad apie juos žino dar toli gražu ne viską. „Labai džiaugiuosi, kad man teko su rinktine būti visą laiką. Tikrai daug žinau apie rinktinę, bet nesakau, kad viską. Žinoma, kad krepšininkai turi įvairių paslapčių, tačiau aš būnu vienas iš pirmųjų, kuriam žaidėjai daug ką papasakoja“, – šypsosi Juozukas.

Jis džiaugiasi vyrų tarpusavio santykiais, rinktinėje vyraujančia atmosfera ir didžiuojasi esąs to dalimi: „Atmosfera Lietuvos rinktinėje kol kas tikrai pavydėtina. Aš nežinau, kas tai suburia, bet aš džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad esu nors dalelė toje grandinėje“.

Paklaustas, kodėl, jo nuomone, lietuviai turėtų pamatyti filmą „Mes už... Lietuvą!“, Juozukas sako matantis, kaip mūsų tauta serga krepšiniu; pastebintis, kad jis domina net pačius mažiausius vaikus. Rinktinės siela vadinamas vyras įsitikinęs, kad filmas – puiki atgaiva tiems, kurie pavargo nuo politikos ir kitų įvykių Lietuvoje.

Pirmojo filmo apie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės užkulisius „Mes už... Lietuvą!“ premjera Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių kino teatruose „Forum Cinemas“ jau šį ketvirtadienį – gegužės 31 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius