-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 16

Kalbos apie sutartas rungtynes – nepagrįstos

Po šeštadienio Baltijos krepšinio lygos (BBL) mačo tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ kilo aistros neva dvi Lietuvos komandos iš anksto susitarė dėl abiem pusėms palankaus rezultato, o šių ekipų žaidėjai netgi statė už „Žalgirio“ pergalę dideles sumas lažybų kontorose.
„Lietuvos rytas" - „Žalgiris"
Prieš dvikovą sirgaliai daugiau lažinosi už vilniečių pergalę. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip jau skelbta, „Žalgiris“ po atkaklios kovos 77:75 įveikė „Lietuvos rytą“. Ši pergalė „Žalgiriui“ leido patekti į BBL finalo ketvertą be papildomų rungtynių, o vilniečiai tokią teisę buvo užsitikrinę jau anksčiau. Tai papiktino Talino „Kalev-Cramo“ aistruolius, nes „Lietuvos ryto“ sėkmės atveju ši komanda būtų patekusi į finalo ketverto varžybas.

Didžiausios Lietuvoje lažybų kontoros „Top Sport“ direktorius Dainius Gulbinas kalbas apie sutartas rungtynes vadina absurdiškais gandais.

Bandymas įžvelgti susitarimą dėl mačo rezultato atrodo juokingai.

„Prieš šį mačą net 91 procentas besilažinančiųjų statė už „Lietuvos ryto“ pergalę ir tik 9 proc. tikėjosi „Žalgirio“ sėkmės. Tai netgi stebino, nes paprastai per šių komandų susitikimus daugiau krepšinio mėgėjų tikisi „Žalgirio“ pergalės. Tarp šį kartą stačiusiųjų už „Žalgirio“ pergalę nebuvo tokių, kurie būtų rizikavę didele suma“, – teigė D.Gulbinas.

Anot „Top Sport“ direktoriaus, prieš „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes niekada nestatomos didelės sumos. „Rizika per daug didelė, nes niekuomet neaišku, kas turi didesnes galimybes laimėti. Bandymas įžvelgti susitarimą dėl mačo rezultato atrodo juokingai. „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ niekada nesitars dėl tokių dalykų, kad ir kokios svarbos tai būtų rungtynės“, – mano D.Gulbinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius