-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 05

Karas dėl nemokamų krepšinio transliacijų artėja prie pabaigos: Vyriausybė pagaliau pritarė Eurolygą įtraukti į visuomenei reikšmingų įvykių sąrašą

Ketvirtadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje buvo svarstytas klausimas dėl visuomenei reikšmingų įvykių sąrašo patvirtinimo. Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkui Žilvinui Šilgaliui posėdyje pateikus daug argumentų, nurodžius užsienio valstybių patirtį, Vyriausybė balsų dauguma pritarė, kad ULEB Eurolygos varžybos, kuriose dalyvauja Lietuvos komandos, būtų įtrauktos į visuomenei reikšmingų įvykių sąrašą.
Robertas Javtokas ir Travisas Watsonas
Robertas Javtokas ir Travisas Watsonas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 TV

Tuo pačiu Vyriausybė atmetė Kultūros ministerijos pasiūlytą neva kompromisinį sprendimą, kuriuo buvo siūloma į šį sąrašą įtraukti tik Eurolygos finalinio ketverto varžybas, jei ten patektų Lietuvos komandos.

„Pagaliau po pusantrų metų pastangų, diskusijų ir įtikinėjimų pavyko pasiekti, kad Vyriausybė pritartų visuomenei reikšmingų įvykių sąrašui su Eurolygos varžybomis, kuriose žaidžia Lietuvos komandos. Liko tik paskutinis – derinimo su Europos Komisija – etapas. Jei tą derinimą vykdys tinkamai parinkti derybininkai, kurie gins viešąjį, o ne komercinį interesą, tai argumentų, įrodančių, koks Lietuvos tautai svarbus krepšinis, jo tradicijos ir pergalės, tikrai bus daugiau nei pakankamai.

Kitos šalys apgynė piliečių teises matyti dviračių varžybas, čempionų lygos, UEFA futbolo turnyrus, kuriuose žaidžia tų šalių komandos, teniso, formulės, ledo ritulio, slidinėjimo ir netgi kriketo varžybas, atsižvelgiant į tų šalių tradicijas, todėl ir Lietuvai neturėtų kilti jokių problemų ginant galimybę matyti Eurolygos varžybas, kuriose žaidžia Lietuvos komandos.

Jaunimo ir sporto reikalų komisija ir toliau atidžiai stebės šio klausimo svarstymo eigą ir nenuleis rankų, kol Eurolygos varžybos nebus grąžintos krepšinio mėgėjams į nemokamus televizijos kanalus. Sunkiai, bet jau daug pasiekta, ir šį šimtų tūkstančių krepšinio sirgalių, vadovaujamų Tomo Balaišio-Sėklos, inicijuotą procesą privalu sėkmingai užbaigti. Reikia pagirti ir Vyriausybę, kuri pagaliau priėmė viešą interesą atitinkantį sprendimą. Kad ir kokias dirbtines kliūtis dar tektų įveikti, Eurolygos varžybos, kuriose žaidžia Lietuvos komandos, privalo būti grąžintos į nemokamus televizijos kanalus,” – įsitikinęs Ž.Šilgalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius