-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 31

Kas Lietuvos krepšinio padangėje nutiko 2012-aisiais: nuo stulbinančio Sonny Weemso dėjimo iki Lino Kunigėlio palinkėjimų Venesuelai

Madinga metams pasibaigus pažiūrėti atgal, kas gero, blogo, įdomaus ar nuobodaus įvyko praėjusias metais.
Roberto Javtoko nuotrauka
Roberto Javtoko nuotrauka

Štai, kas įdomaus įvyko Lietuvos krepšinio padangėje 2012 metais pagal Krepsinioblogas.lt. 

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Metų nusivylimai: Donatas Motiejūnas ir rinktinės pasirodymas Londone

Apskritai vasara rinktinei buvo keista. Tai lyg gerai žaidžiam Venesueloje, tai vos išsikapstome prieš vidutiniokus. Kai jau atrodo viskas neblogai, iškrenta Robertas Javtokas. Kažkokie amerikietiški kalneliai. Tai lygiai žaidžiam su JAV, tai lygiai žaidžiam su Tunisu.

Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr./Renaldas Seibutis ir Jonas Mačiulis
Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr./Renaldas Seibutis ir Jonas Mačiulis

Donatas Motiejūnas planavo užkariauti NBA. Turbūt vis dar planuoja. Bet kol kas 1,5 taško ir pusė atkovoto kamuolio. Ne tokie skaičiai, apie kuriuos prieš sezoną galvojo D-Mo.

Metų kalbėtojas – Vladimiras Romanovas

Be Vladimiro Romanovo nebūtų dabartinio „Žalgirio“ . Bet be jo „Žalgirio“ sirgaliai tikriausiai turėtų daugiau nervų ląstelių. Tai jis kovojo su „Žalgirio“ sirgaliais, vadindamas juos priešais, tai už kelių mėnesių siūlo visiem susimesti 10 milijonų. Tai jis ėjo į Seimą, tai citavo savo kurtus eilėraščius LRT eteryje.

VIDEO: Verslininko V. Romanovo interviu visuomeninio transliuotojo laidoje baigėsi keiksmažodžiu

Metų ataka

Sonny Weemsas jau žaidžia Maskvoje, bet būtų sunku neprisiminti jo pergalę atnešusio dėjimo į „Chimki“ krepšį VTB lygos rungtynėse. Buvo tikrai stipru ir dar nematyta Lietuvos žemėje. Mokėjo ar nemokėjo Sonny gintis, žaidė su motyvacija ar be jos, bet parodė mums tokių dalykų, kurios anksčiau tik NBA matydavome.

VIDEO: Kauno Žalgiris vs Chimki: Sonny Weems authority game winner dunk

Internetine sensacija tapusi Roberto Javtoko nuotrauka

Robertas Javtokas deda į „Lietuvos ryto“ krepšį ir, atrodo, juo išlieja visą susikaupusį apmaudą dėl ne itin gero sezono. Internautai netruko pasidarbuoti ir sukurti štai tokį vaizdelį.

Roberto Javtoko nuotrauka
Roberto Javtoko nuotrauka

Metų veteranas

Šarūnas Jasikevičius vasarą rinktinėje kalbėjo, kad jau negali žaisti 30 minučių. To ir nereikėjo, nes rinktinėje turėjome Mantą Kalnietį. Galų gale, Šaras savo žaidimu parodė, kad metai daro savo. Taip, buvo momentų Venesueloje, kai tik Šaro patirtis ištempė rinktinę į Londoną. Bet ten nebuvo labai gerai, labiausiai tai matėsi paskutinėse rungtynėse su rusais. Vėliau Jasikevičius nepasididžiavo ir pasirašė kontraktą su „Barcelona“. Deja, kol kas nesimato daug vilčių, kad legendinis Lietuvos įžaidėjas pradėtų daugiau žaist. Nors visa „Barsos“ valdžia žada, kad to žaidimo bus vis daugiau. Bet sezonas įpusėjo, o Jasikevičius toliau užima suolo šildytojo pareigas. (Šarūnui atitenka ir metų nuotraukos nominacija).

Tomo Tumalovičiaus nuotr./`arūnas Jasikevičius
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Metų rasizmas

„Žalgiris“ norėdamas geriau pasirodyti Eurolygos „TOP 16“ etape nusipirko Reevsą Nelsoną. Reevsas nebuvo Keanu ir nieko stebuklingo „Žalgiryje“ nenuveikė. O Vitoldas Masalskis nuveikė… žurnalistams pasakydamas, kad žaidėją pasirinko dėl to, kad jis baltasis. „Paprasčiausiai jis buvo vienas iš tų, kuris savo amžiaus grupėje – vienas perspektyvesnių studentų buvo NCAA lygoje. Plius, baltasis, tad iš visų žaidėjų atrodė geriausias pasirinkimas…“. Not so good mister Masalskis.

Metų skaičius

100 000 like’ų! Tokį įspūdingą skaičių šiais metais pasiekė „Krepšinio širdis“ profilis. Labai stipri jėga užaugo Lietuvos krepšinio pasaulyje.

Metų akcija

Jei esi krepšininkas ir turi gerbėjų – tai yra gerai. Jei esi krepšininkas, turintis asmeninę akciją, tai yra labai gerai. Renaldas Seibutis tokią turi. Akcija „Seibuti, pavaryk“ vienas iš įdomiausių ir beprotiškiausių projektų Lietuvos krepšinyje.

A.Pliadžio nuotr./Supermenas buvo ginkluotas plakatu Seibuti, pavaryk!
A.Pliadžio nuotr./Supermenas buvo ginkluotas plakatu „Seibuti, pavaryk!“

Metų pasitraukimas: Šiška

Ramūnas Šiškauskas baigė savo įspūdingą karjerą neįmesdamas lemiamų baudų Eurolygos finale. Sakė, kad buvo jau anksčiau nusprendęs ir nenorėjo žvalgytis atgal. Ei, būti tokiu užsispyrusiu žmogumi nėra gerai. Ramūnas turbūt buvo praradęs meilę krepšiniui, nes taip nukirsti savo karjerą rinktinėje, vėliau apskritai pasitraukti... Baigti savo karjerą tokiu epizodu? Stipru, tik nežinia – labiau kieta ar kvaila? Bet kokiu atveju, dėkui Ramūnui, geras žaidėjas buvo.

Metų pardavimas: Mantas Kalnietis

Mantas Kalnietis, atrodė, gimė su „Žalgirio“ marškinėliais. Turbūt retas Lietuvos krepšinio sirgalius įsivaizdavo M.Kalnietį kitoje komandoje. Ypač, kai komandoje buvo pinigų, žaidėjas gerai rungtyniavo, buvo sezono pradžia. Atrodė, bus  dar vienas Manto ir „Žalgirio“ sezonas. O dabar M.Kalnietis siunčia linkėjimus iš motušės Rusijos.

VIDEO: Mantas Kalnietis Greetings of Lithuanians Lokobasketcom

Metų treneris

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Joanas Plaza
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Joanas Plaza

Kokios krepšinio rinktinės šiuo metu labiausiai nekenčia lietuviai? Manau, ispanų. Anksčiau nekentėm jugų, bet jie pastaruoju metu nelabai patys palošia, o va ispanai vis mus nuskausmina. Bet turbūt bent jau „Žalgirio“ sirgaliai ilgai nemylės labiau kito trenerio nei to, kuris atkeliavo iš Ispanijos. Joanas Plaza dabar visiem asocijuojasi su pergalėmis, šypsena rūsčiuose kauniečių veiduose ir 8-2 pergalių ir pralaimėjimų santykiu pirmame Eurolygos etape.

Metų nuopuolis: Kęstutis Kemzūra

Treneris Kęstutis Kemzūra 2010 metais buvo išrinktas metų žmogumi. 2012 buvo vienos stipriausių pasaulio rinktinės treneriu. Atrodė, viskas šviesu. Bet metų pabaigoje nebetreniruoja nei rinktinės, nei Eurolygos komandos.

Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr./Kęstutis Kemzūra
Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr./Kęstutis Kemzūra

Metų pervertinimas: Deividas Dulkys

sportoakimirka.lt nuotr./Deividas Dulkys
sportoakimirka.lt nuotr./Deividas Dulkys

Deividas Dulkys pažaidęs kelerius metus universitete gavo tai, ko negavo/negauna/negaus daugybė krepšininkų Lietuvoje –  kvietimą į Lietuvos rinktinę, sutartį su Eurolygos komanda. Ne vienas krepšininkas, žaidęs NCAA, vėliau tapo puikiu krepšininku. Bet Deividas gavo viską iš karto, tik, deja, kol kas neparodo tai, ko iš jo tikisi treneriai, savininkai ir sirgaliai. „Lietuvos ryto“ savininkai turėtų padėkoti ir spaudai, kuri apie D.Dulkį rašė ir sukūrė neblogą mitą. Nors tikriausiai prieš tai net nematė jo žaidžiančio.

Metų apgaulė: „Lietuvos ryto“ išsiskyrimas su A.Džikičiumi

Gedvydas Vainauskas „Lietuvos ryte“ norėjo turėti žaidėją Nemanja Nedovičių, bet nelabai norėjo turėti trenerio Aleksandro Džikičiaus. A.Džikičius truputį pabuvo komandoje, kol į ją atvyko Nemanja, o tada: „Ačiū, treneri, viso gero.“

„Mes nenorėjome šį sezoną jo matyti komandoje. Bet privertė aplinkybės, nes kitu atveju komandoje nebūtume turėję Nemanja Nedovičiaus, labai talentingo krepšininko, kuriuo domisi daugelis NBA klubų ir manau, kad po poros metų jis bus toks pats geidžiamas NBA lygoje, kaip ir J.Valančiūnas. Nedovičiaus sąlyga buvo, kad A.Džikičius liktų, nes su juo dirbo jaunimo rinktinėje. Čia buvo ne mūsų pasirinkimas, o diplomatinis ėjimas.“

Metų filmas: vienas iš dviejų

Šiais metais Lietuva pamatė du filmus, skirtus Lietuvos krepšiniui – „Mes... už Lietuvą!“ ir „Kita svajonių komanda“.  Pirmasis filmas buvo įdomus, kažkas naujo. Bet tada visi pamatėme antrąjį... Dar įdomesnį.

Metų kelionės

Lietuvos krepšinio žurnalistai pradėjo keliauti ir keliauti rimtai – skersai Atlantą. Hjustone ir Venesueloje rinktinė buvo persekiojama grupelės žurnalistų. Žiūrėti, kaip gyvena Jonas Valančiūnas Amerikoje jau buvo 15min.lt, važiuos ir „Basketnews.lt“. Pasaulis mažėja.

L.Paulauskaitės nuotr./Jonas Valančiūnas labiausiai džiaugėsi, kad pavyko iavengti operacijos
L.Paulauskaitės nuotr./Jonas Valančiūnas 

Metų linkėjimas: Lino Kunigėlio palinkėjimas Venesuelai

Linas Kunigėlis Venesuelai pasiuntė bene atviriausius linkėjimus tiesioginiame eteryje per savo karjerą. Lietuvai tai patiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius