-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 09

Kas pasipuoš jubiliejinio Lietuvos moterų krepšinio čempionato medaliais?

Lietuvos moterų krepšinio lygos sezonas artėja prie finišo tiesiosios. Šiandien keturios stipriausios šalies komandos pradės kovas dėl čempionato medalių. Ginančioms čempionių titulą Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ merginoms iššūkį didžiajame finale mes Marijampolės „Sūduva“, o bronzos likimą nulems Kauno r. „Hoptrans-Sirenų“ ir Klaipėdos „Fortūnos“ akistata. Ir didžiojo, ir mažojo finalų serijose komandos kovos iki trijų pergalių.
LMKL medaliai
LMKL medaliai / T. Tumalovičiaus nuotr.

Trečius metus iš eilės dėl aukso kovosianti sostinės komanda į finalą pateko pusfinalio serijoje įveikusi „Fortūną“. Po ypač lengvos pergalės pirmosiose rungtynėse, dvikova Klaipėdoje vyko pagal visiškai skirtingą scenarijų. Šalies čempionėms pergalę padovanojo taiklus Mantės Kvederavičiūtės dvitaškis, iki rungtynių pabaigos likus vos 3 sekundėms.

Stipriausiai šalies komandai finalo serijoje negalės padėti LKF taurės finale traumą patyrusi Greta Šniokaitė. Pirmosiose rungtynėse prieš „Fortūną“ kojos traumą patyrė ir Marina Solopova, tačiau šiai krepšininkei medikų prognozės buvo palankios.

„Sūduvos“ kelias į finalą buvo ilgesnis. Ketvirtfinalyje suvalkietės ne be vargo peržengė „Utenos“ barjerą. Laimėjusios rungtynes savo aikštėje, antrajame mače Marijampolės krepšininkės išgyveno tikrą pragarą, tačiau per paskutinįjį ketvirtį sugebėjo panaikinti net 21 taško deficitą ir pateko į pusfinalį, kuriame jų laukė praėjusio sezono sidabro medalio laimėtojos Kauno r. „Hoptrans-Sirenos“.

Labai atkakliose ir nerezultatyviose pirmosiose pusfinalio rungtynėse „Sūduva“ išnaudojo ilgesnį atsarginių suolelį ir iškovojo pergalę, įgydama aikštės pranašumą. Jį Suvalkijos klubas išnaudojo ir, vedamas sezono antroje pusėje į Marijampolę iš Kauno r. komandos persikėlusios Ivetos Šalkauskės, po 5 metų pertraukos sugrįžo į kovą dėl LMKL čempionato aukso.

Visas keturias tarpusavio dvikovas reguliariajame čempionate iškovojo „Kibirkštis-VIČI“, tačiau tik kartą vilnietėms pavyko susikrauti didesnę nei 10 taškų persvarą.

Praėjusio sezono vicečempionių žaidimas be I.Šalkauskės pasikeitė, todėl „Hoptrans-Sirenos“ buvo priverstos ieškoti naujų resursų. Prieš pat atkrintamųjų varžybų pradžią į komandą buvo pakviesta amerikietė vidurio puolėja Daphnee Frieson, kurios indėlis puolime yra nedidelis, tačiau gynyboje krepšininkė lengviau atsikvėpti leido bene svarbiausiai Kauno r. ekipos krepšininkei Kornelijai Balčiūnaitei, kurios netektis rungtynių metu komandos žaidimui atsiliepdavo labai skaudžiai. Trumpas atsarginių suolelis dar sutrumpėjo, pusfinalyje traumą patyrus Indrei Kerštulytei.

„Fortūna“, ketvirtfinalyje tik po trijų rungtynių serijos įveikusi Kauno „Aistes-LSU-Paradis“, yra labai priklausoma nuo to, kaip kiekvienose rungtynėse seksis Linai Aglinskaitei, Garbrielei Gutkauskaitei ir Monikai Grigalauskytei. Jei bent vienai iš krepšininkių pasitaiko juoda diena žaidime, uostamiesčio klubas ima buksuoti.

Prognozuoti bronzos medalių likimą yra ypač sunku. „Fortūna“ eliminavo „Hoptrans-Sirenas“ iš LKF taurės turnyro, taip pat kartą nugalėjo LMKL čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius