-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 11

Kaunas pasveikino Pasaulio čempionato auksą į Lietuvą parvežusius krepšininkus

Iš Latvijoje vykusio pasaulio jaunimo (U-19) čempionato su aukso medaliais į Lietuvą grįžę naujieji planetos čempionai pateko tiesiai į jų pergalę vis dar švenčiančių lietuvių glėbį. Iš pradžių šėlę kartu su daugiatūkstantine vilniečių minia, jaunieji krepšininkai pirmadienį vakare atvyko į Kauną.
Krepšininkų sutiktuvės Kaune
Krepšininkų sutiktuvės Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors buvo skelbta, jog renginys prasidės 20 val., jaunieji krepšininkai miesto rotušėje pasirodė 20.35 val. Žaliais marškinėliais pasipuošę ir trispalves ant skruostų nusipiešę krepšininkai atrodė pavargę, tačiau nuo jaunųjų sportininkų veidų nedingo šypsenos. Viso sutikimo Kaune metu nuo rinktinės lyderio Jono Valančiūno nė per žingsnį nesitraukė šalies krepšinio mecenatas Antanas Guoga.

Rotušėje vykusioje oficialiojoje renginio dalyje Kauno valdžios atstovai krepšininkams bei komandos treneriams įteikė po vardinį kalaviją. Ši tradicija buvo pradėta praėjusių metų rudenį, kuomet kalavijais buvo apdovanoti į Kauną užsukę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės krepšininkai.

„Norėčiau padėkoti visiems, kas mus palaikė ir tuo pačiu kovėsi kartu su mumis. Be visų jūsų palaikymo mums nebūtų nieko išėję“, – susirinkusiesiems kalbėjo J.Valančiūnas.

Auksine tapusioje rinktinėje – nemažai kaunietiškų akcentų. Renaldas Simanavičius, Edgaras Ulanovas ir Žygimantas Skučas yra gimę Kaune. Šie trys krepšininkai bei Rolandas Jakštas rungtyniauja Kaune, o pastarąjį sezoną į Kėdainių „Nevėžį“ persikėlęs Vytenis Čižauskas priklauso Kauno „Žalgiriui“.

Į rotušės balkoną galiausiai žengusius krepšininkus minia sutiko šauksmais ir plojimais. Mikrofoną į savo rankas paėmęs žurnalistas Vidas Mačiulis susirinkusiesiems pristatė kiekvieną krepšininką.

„Pats mažiausias, mažiausiai taškų pelnęs, labiausiai varžovų kumščiuotas... Jonas Valančiūnas“, – mikrofoną Lietuvos rinktinės lyderiui perdavė V.Mačiulis.

„Dabar aš pamačiau, kas iš tiesų yra Kaunas. Aišku, nereikia nuvertinti ir Vilniaus, – po šių J.Valančiūno žodžių dalis minios pradėjo ūžti. – Juokauju. Ačiū Jums visiems už tokį palaikymą.“

Vienas po kito į rankas mikrofoną paėmę krepšininkai negailėjo liaupsių Kaunui – pasaulio čempionai antrąjį pagal dydį šalies miestą ne kartą pavadino tikrąja Lietuvos krepšinio sostine. Puolėjas Deividas Pukis, į rankas paėmęs mikrofoną, su visa minia pradėjo skanduoti daugelio pergalių sinonimu tapusią skanduotę „Žalia balta, žalia balta!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius