-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 17

Kaunas „Žalgirį“ apipils milijonais, o Vilnius iš „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ reikalaus daugiau

Būsimojo Kauno mero Visvaldo Matijošaičio pirmadienį išsakytos mintys apie didesnę paramą miesto sportui ypač pradžiugino vietos „Žalgirio“ krepšinio ekipą. „Kalbant apie „Žalgirį“, jam parama turėtų būti bent dvigubai didesnė, kitaip jis iš duobės negalės išlipti“, – rėžė naujasis Kauno savivaldybės šeimininkas. O naujasis Vilniaus meras Remigijus Šimašius neskuba dalyti pažadų „Lietuvos ryto“ ir „Kibirkšties“ krepšinio ekipoms ar „Žalgirio“ futbolininkams.
„Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“
„Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“ / Algirdo Venskaus nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Parama sportui turėtų būti didesnė, bet yra atvejų, kai miestas tikrai gali sutaupyti. O kalbant apie „Žalgirį“, jam parama turėtų būti bent dvigubai didesnė, kitaip jis iš duobės negalės išlipti“, – paklaustas, kaip vertina paramą sportui ir ar reikia tiek lėšų skirti „Žalgiriui“, sakė V.Matijošaitis, atsakydamas į portalo kaunodiena.lt skaitytojų klausimus.

„Reprezentaciniai klubai turi būti remiami, bet ne besąlygiškai – svarbu, kad jie atstovautų miestui, kad miestiečiai galėtų didžiuotis, bet kartu tai turėtų būti sąsaja su kūno kultūra mieste, kad būtų aiškus tiltas su vaikų sportu, talentų auginimu. Parama galėtų būti susieta su tam tikromis sąlygomis. Galiu tik pasakyti, kad nereikėtų baimintis, jog sportas Vilniuje bus skriaudžiamas, bet tvarką su paramos gavimu reikės būtinai įvedinėti“, – tikino R.Šimašius.

Būsimasis Vilniaus meras atsisakė brėžti takoskyrą tarp sostinės futbolo ir krepšinio.

„Tikrai nesu tas, kuris palaikys labiau vieną ar kitą sporto šaką. Čia kaip klausti, ar vaikas labiau myli mamą, ar tėtį. Dalinti į labiau vertus ar verčiausius gauti paramą tikrai nesiimsiu“, – šnekėjo būsimas sostinės meras.

Per pastaruosius keletą metų Kauno „Žalgirio“ klubas kasmet iš miesto valdžios gaudavo apytiksliai po 1,16 – 1,45 mln. eurų (4-5 mln. litų), o „Lietuvos ryto“ krepšinio ekipa – vidutiniškai 0,72 – 1,16 mln. eurų (2,5 – 4 mln. litų).

Vilnius „Žalgirio“ futbolo ekipai pastaruosius kelerius metus atseikėjo vidutiniškai po 869 tūkst. eurų (3 mln. litų).

Tikrai nesu tas, kuris palaikys labiau vieną ar kitą sporto šaką. Čia kaip klausti, ar vaikas labiau myli mamą, ar tėtį.

Naujasis Vilniaus Tarybos narys Linas Kvedaravičius tikina, kad sostinės komandoms parama tikrai neturėtų mažėti, nes miestas turi trejų metų sutartį su ekipomis.

„Buvusi miesto valdžia su „Lietuvos ryto“, „Žalgirio“ ar „Kibirkšties“ komandomis, mano žiniomis, turi sutartį trejiems metams. Ši sutartis baigsis po šių metų. Tad naujai išrinkta valdžia tikrai gerbs buvusių vadovų įsipareigojimus ir jų laikysis. Jokių minčių nutraukti sutartis su klubais nėra. Kai bus sprendžiama dėl kitų metų Vilniaus sporto biudžeto, tuomet bus kviečiamos visos pusės išsakyti savo norus ir pasiūlymus.

Tačiau laikomės nuostatos, kad miestas privalo investuoti į tuos projektus, kurie yra susiję su kūno kultūra, jaunimu – kaip sakoma, ne tik savo klubui, bet ir jaunimui. Kiek žinau, sostinės „Žalgirio“ futbolo klubas augina pamainą, turi tiltą nuo vaikų sporto ir profesionalios veiklos, o „Lietuvos rytas“ turėtų spręsti šį klausimą.

Žinoma, mes matome, kad sostinės sportui yra skiriamos nepakankamos lėšos, tačiau šiuo atveju reikėtų mąstyti plačiau. Reikia pasinaudoti projektais, kurie nėra tik „sportiniai“, bet padės kilti Vilniaus sportui. Tai aikščių renovacija, dviračių takų įrengimas, infrastruktūros gerinimas. Taip pat sieksime, kad Vilnius suspėtų reikiamai pasirengti vadinamajam popamokiniam vaikų krepšeliui – kai būreliai ar sporto mokyklos už vaiko ugdymą gaus po 15 eurų per dieną. Tai taip pat padės atsigauti ir sustiprėti Vilniaus sportui“, – aiškino L.Kvedaravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius