Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 02

Kaune praūžė rekordinis „Žalgirio“ gatvės krepšinio turnyras, 15min.lt žurnalistai iškovojo 3 vietą

Krepšinio sostine tituluojamas Kaunas visą antradienį pulsavo krepšinio ritmu. Nuo ankstyvo ryto prie Kauno „Akropolio“ vyko tradicinis „Žalgirio“ gatvės krepšinio turnyras 3 prieš 3. Daugiau nei 10 valandų 12-oje krepšinio aikštelių rekordinis dalyvių skaičius kovojo dėl nugalėtojų vardo.
Renginio akimirkos
Gatvės krepšinis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiais metais krepšinio aikštelėje jėgas nusprendė išbandyti net 277 komandos, daugiau nei 1000 dalyvių. Geriausiųjų vardo siekė krepšinio mėgėjai, žiniasklaidos atstovai, rėmėjai. Žaidėjai buvo suskirstyti į 9 pogrupius pagal amžiaus grupes.

15min.lt komanda laimėjo 3 vietą

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos
E.Ovčarenko/15min.lt nuotr./
15min.lt komanda – T.Grigalevičius, A.Tamulionis, R.Musteikis ir J.Bliūdžius.

Žurnalistų grupėje dalyvavo 12 komandų. Čempionės titulą gynusi 15min.lt komanda (Julius Bliūdžius, Aurimas Tamulionis, Reinoldas Musteikis ir Tomas Grigalevičius) šį kartą iškovojo 3-iąją vietą.

Be pralaimėjimų žygiavusią 15min.lt ekipą pusfinalyje po atkaklios kovos sustabdė „Panevėžio jungtinė žurnalistų komanda“, kuri vėliau tapo ir čempione, finale įrodžiusi pranašumą prieš „Tritaškis.lt“ žurnalistus.

15min.lt komanda mažajame finale nugalėjo Lietuvos krepšinio federacijos komandą „Mūsų krepšinis“.

Apsilankė ir „Žalgirio“ krepšininkai

Pažiūrėti, kaip gatvės krepšinį žaidžia mėgėjai, atvyko ir BBL čempionai „Žalgirio“ krepšininkai. „Smagu, kad tiek daug dalyvių susirinko į turnyrą, ypač jaunimo. Geras oras, krepšinis, ko daugiau norėti laisvadienį“, – geros nuotaikos nestokojo „Žalgirio“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

„Mėgstu krepšinį, todėl su draugais nusprendėme sudalyvauti ir tiesiog smagiai praleisti laiką“, – teigė turnyro dalyvis Simas.

Krepšinio mokykloje sportuojančios Kamilė, Smiltė ir Mantė taip pat nusprendė išbandyti save. Savo komandą jos pavadino „Antifryzas“. Merginos norėjo parodyti, kad krepšinį moka žaisti ne tik vyrai.

Vasariškas oras ir krepšinis iš namų išviliojo visus kauniečius, mylinčius šį žaidimą. Įnirtingų turnyro kovų pasižiūrėti susirinko minios miestiečių. Vieni atvyko palaikyti savo draugų, giminaičių, kiti tiesiog pasimėgauti krepšiniu. „Turnyre dalyvavo du mano sūnūs, todėl būtinai stebėjau, kaip jie žaidžia ir sirgau už juos“, – sakė kaunietė Ramunė.

Milovanas Rakovičius išbandė Slambolo ringą

Prieš prasidedant turnyrui, jo dalyvių atvyko pasveikinti „Žalgirio“ komandos treneris Aleksandras Trifunovičius, iškilmingai davęs startą trijulių varžybų pradžiai.

Vėliau žalgiriečiai stebėjo naujos pramogos Lietuvoje – Slambolo (angl. Slamball) parodomąsias rungtynes. Improvizuotame dėjimų konkurse dešimties laimingųjų bandymus vertino P.Jankūnas, Milovanas Rakovičius ir Robertas Javtokas. Beje, M.Rakovičius tapo vieninteliu „Žalgirio“ komandos krepšininku, išdrįsusiu išbandyti Slambolo ringą. Įspūdingą jo dėjimą žiūrovai pasitiko audringais plojimais.

Turnyre dalyvaujančioms komandoms vėl grįžus į krepšinio aikšteles, „Žalgirio“ krepšininkai lipo ant scenos, ant kurios tiek dalyviai, tiek žiūrovai galėjo įsiamžinti bendrose nuotraukose su savo mėgiamiausiais žaidėjais.

Aistruoliai bandė „Ap­lošti Kal­nie­tį“

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos
E. Ovčarenko/15min.lt nuotr./
Mantas Kalnietis

Di­džiu­lio dė­me­sio su­lau­kė ir rung­tis „Ap­lošk Kal­nie­tį“ – jos tiks­las bu­vo kuo ori­gi­na­liau įmes­ti ka­muo­lį į krepšį. „Jau­nų­jų da­ly­vių ir ma­no kon­ku­ren­tų iš­mo­nė bu­vo tik­rai be­ri­bė. Var­žo­vai nu­ste­bi­no to­kiais įspū­din­gais me­ti­mais, ko­kių aš tik­rai ne­su­gal­vo­čiau. Da­ly­vau­ti re­kor­di­nį „Žal­gi­rio“ ko­man­dos ger­bė­jų bū­rį vie­ni­jan­čio­je fies­to­je tik­rai ma­lo­nu. Prie šil­tos at­mos­fe­ros nea­be­jo­ti­nai pri­si­dė­jo ir pui­kus oras“, – po šven­tės sa­kė M.Kalnietis.

Žalgiriečiai taip pat apdovanojo originaliausio komandos pavadinimo konkursą laimėjusią ekipą. Ja tapo komanda iš Veiverių „Atiduok karvę obage velnių!“. Jauniausia turnyro komanda tapo devynmečių „Auksinis sparnas“, o stilingiausia – vien iš merginų sudaryta trijulė „blaivioji Lietuva“.

Žalgiriečiams pasirodžius turnyre, juos iš karto apspito būrys gerbėjų. Norinčiųjų savo nuotraukų albumą papildyti mylimiausių krepšininkų nuotraukomis atsirado ne vienas, tačiau žalgiriečiai mielai pozavo ir aktyviai bendravo su gerbėjais, dalino autografus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius