-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 06

Kauno politikai apkarpė paramą „Žalgiriui“

Kauno miesto valdžia nusprendė dar kartą apkarpyti finansinę paramą legendiniam krepšinio klubui „Žalgiris“. Iš žadėtos 2 mln. litų sumos nukirpo 200 tūkst litų.
Rungtynių akimirka
Kauno „Žalgiriui“ pinigų skirta bus mažiau. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dėl politinių rietenų klubas galėjo likti visai be paramos, praneša „Kauno diena“.

Tarybos posėdyje buvo nuspręsta iš 2 mln. litų sumos, kurią numatyta skirti „Žalgiriui“ iš kitų metų miesto biudžeto, 200 tūkst. litų atseikėti Kauno sporto halei. Komanda skolinga halei už įvykusias rungtynes.

Pasak klubo direktoriaus Pauliaus Motiejūno, pernai savivaldybė specialiai Kauno halės nuomai skyrė 250 tūkst. litų. Šiemet šią sumą nuspręsta paimti iš bendros sumos, skiriamos klubui remti.

Pasižadėjusi trejus metus iš eilės vyrų krepšinio komandą „Žalgiris“ remti 5 mln. litų, praėjusiame posėdyje taryba nutarė numatyti kitų metų biudžeto projekte 2 mln. litų sumą „Žalgiriui“ paremti.

Nedaug trūko, kad Kaune aistringai palaikoma legendinė vyrų krepšinio komanda būtų likusi be pinigų dėl tarybos narių ginčų. Politikai susikivirčijo, kiek lėšų skirti skoloms už Kauno halės nuomą padengti.

Biudžeto ir finansų komitetas siūlė šiam tikslui nuo „Žalgiriui“ skirtos paramos atkirpti 100 tūkst. litų. „Jeigu Kauno halei dabar reikia apie 200 tūkst. litų, tiek ir skirkime. Juk tai mūsų įstaiga, negi versime ją klimpti į skolas“, – ginti sporto arenos pozicijų stojo socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas.

Tokią sumą skoloms už Kauno halės nuomą padengti siūlė trys tarybos komitetai.

Negalėdami susitarti dėl sumos, po ilgų ginčų politikai nepatvirtino viešosios įstaigos „Krepšinio perspektyvos“ 2009–2010 m. veiklos ir lėšų naudojimo programos.

Tokia politikų pozicija nustebino P.Motiejūną. „Neturiu ką pasakyti. Jau pradėtos derybos su banku dėl paskolos, o kol nepatvirtinta „Krepšinio perspektyvų“ programa, pinigų pasiskolinti negalėsime“, – neslėpė nerimo klubo vadovas.

Jis kreipėsi į tarybos narius, prašydamas grįžti prie klausimo svarstymo.

Antrą kartą svarstydami klausimą politikai pagaliau patvirtino „Krepšinio perspektyvų“ veiklos ir lėšų naudojimo programą, kurioje numatyta už Kauno halės nuomą sumokėti 200 tūkst. litų.

1,8 mln. litų savivaldybė klubui sumokės, kai bus suformuotas ir patvirtintas kitų metų biudžetas. Svarstant jo projektą bus apsispręsta dėl likusios paramos „Žalgiriui“ dalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius