-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 14

Kauno „Žalgirio“ „centras“ Robertas Javtokas: Jei pats klubo savininkas sako, kad tris mėnesius žaidėjams nemoka algos, vadinasi, tai – tiesa

Nuo sezono pradžios Kauno „Žalgiriui“ dėl pėdos traumos padėti negalintis vidurio puolėjas Robertas Javtokas tikina, kad reabilitacija vyksta gerai ir, galbūt, netrukus gydytojai jau leis pradėti lengvai bėgioti.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sporto grupė „Facebook“ tinkle. Junkis ir tu, spausk LIKE.

O kol vyksta reabilitacija, krepšininkas tuščiai laiko neleidžia – ne tik individualiai treniruojasi, stebi komandos draugų žaidimą, bet ir spėjo baigti Lietuvos sporto ir Vusterio universitetų krepšinio trenerio magistro studijas bei atsiimti diplomą.

Į Lietuvos sporto universitetą (LSU) trečiadienį atvykęs R.Javtokas atsakė į žurnalistų klausimus apie magistro studijas, reabilitaciją ir „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo prisipažinimą, kad žaidėjams jau tris mėnesius nemoka atlyginimo.

– Kaip sekėsi studijuoti? – žurnalistai paklausė R.Javtoko.

– Ši jungtinė Lietuvos ir Anglijos universitetų programa yra puiki galimybė kiekvienam krepšininkui, norinčiam įgyti trenerio darbo žinių. Studijuoti sudarytos puikios sąlygos. Visi jas baigę yra patenkinti, nes studijų lygis yra labai geras. Studijos suteikė daug papildomos informacijos, nes dėstytojai yra geri, viską išmanantys. Vien krepšinį žaisti neužtenka, kad būtum geru treneriu. Tačiau kol netapai treneriu, įgytą naudą įvertinti yra sunku.

– Kas studijuojant buvo sunkiausia?

– Sunkiausia buvo suderinti krepšinį su mokslais, nes esame labai užimti. Visi tik mums buvo sudarytos sąlygos, gal ir nuolaidų padaryta.

– Neketinate pradėti doktorantūros studijų LSU?

– Kol kas nežinau, nes dar bent kelerius metus planuoju žaisti, o po to bus matyti. Norint tobulėti, žinoma, reikės dar kažką daryti.

– Pagalvojate apie trenerio darbą pabaigus sportininko karjerą?

– Kol kas dar sunku ką nors sakyti. Tačiau jei jau baigiau mokslus, tai minčių yra. Tą darbą, manau, išmanyčiau. Jei po krepšininko karjeros mane dar trauks prie krepšinio, nebūsiu juo persisotinęs, manau, kad gal ir būsiu treneriu.

– Studijuodamas į krepšinį pažvelgėte iš trenerio pusės?

– Be abejo. Gal anksčiau galvodavau – treneris nelaksto, tai nieko nedirba. Dabar suprantu, kad jis darbo turi dvigubai daugiau nei mes. Mes atliekame tik fizinį darbą, o jam reikia ištisą dieną sukti galvą dėl treniruočių, varžybų.

– Gal dabar treneriui duosite patarimų?

–  Ne, tikrai taip nemanau. Visgi žaidėjas yra žaidėjas. Jei visi pradeda patarinėti, išeina šnipštas.

– Kaip vyksta reabilitacija po pėdos operacijos?

– Gerai. Kiekvieną dieną vyksta reabilitacija, treniruotės. Į rikiuotę noriu sugrįžti kuo greičiau, bet yra terminai, kurių reikia laikytis. Po savaitės traumuotą koją vėl peršvies. Jei pagerėjo, gal  leis pradėti lengvai bėgioti. Tačiau kol kas liepia minti kulnu.

– Po laimėtų rungtynių Turkijoje, prieš „Anadolu Efes“, „Žalgirio“ savininkas V.Romanovas pareiškė: „Dabar reikia pagalvoti apie premijas komandai, apie algas nekalbu, nes jau trys mėnesiai nesugebu sumokėti“. Ar iš tiesų tris mėnesius žaidėjai negauna atlyginimo?

Jei taip pasakė, vadinasi, tai tiesa. Negaliu nieko komentuoti. Jeigu savininkas taip pasakė, vadinasi, taip yra. Aš kol kas atlyginimo negaunu, nes esu traumuotas. Tai draudimo reikalai, ne tik klubo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius