Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 13

Kauno „Žalgirio“ klubui gresia baudžiamoji byla

Buvęs krepšininkas Kęstutis Marčiulionis kreipėsi į Kauno miesto apylinkės prokuratūrą dėl Kauno „Žalgirio“ klubo bei Ūkio banko, įtariama, nusikalstamų veikų. Sidnėjaus olimpinių žaidynių (2000) bronzos medalio laimėtojas prašo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo antstolei ir areštuoto turto perleidimo, rašo delfi.lt.
Kęstutis Marčiulionis
Kęstutis Marčiulionis / Shutterstock nuotr.

K.Marčiulionis mėgina atgauti iš „Žalgirio“ 700 tūkst. litų kompensaciją, kuri buvusiam laikinosios sostinės klubo įžaidėjui buvo priteista 2010 metais. Vienašališkai kontraktą su K.Marčiulioniu prieš dešimtmetį nutraukęs „Žalgiris“ skolos nepripažįsta.

Prokuratūra praėjusią savaitę K.Marčiulionio pareiškimą persiuntė Kauno Centro policijos komisariatui, nurodydama patikslinti duomenis ir apsispręsti, ar pradėti ikiteisminį tyrimą. Klubo vadovai jau susilaukė piniginių baudų

Savo pareiškime prokuratūrai K.Marčiulionis nurodo, kad UAB „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centras“ ir VšĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjas piktybiškai nevykdo antstolės Jurgitos Žilinskaitės patvarkymų, juos ignoruoja ir taip trukdo antstolei atlikti jai teisės aktų priskirtas funkcijas. Esą „Žalgirio“ klubą valdantys juridiniai asmenys laiku neįvykdė ar pažeidė septynis antstolės patvarkymus, susijusius su informacijos apie turimą turtą pateikimu ir jo areštu.

Be to, UAB „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centrui“, VšĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjui ir Ūkio bankui metami kaltinimai neteisėtu disponavimu areštuotomis piniginėmis lėšomis.

Nurodoma, jog iš „Žalgirio“ sąskaitų Ūkio banke, pažeidžiant turto areštą, buvo atliekami pervedimai Valstybinei mokesčių inspekcijai, „Sodrai“, buvusiam „Žalgirio“ klubo generaliniam direktoriui Pauliui Motiejūnui ir kitiems fiziniams asmenims. Iš viso įvairiems subjektams buvo pervesta maždaug 35 tūkst. litų.

„Susidaro įspūdis, kad „Žalgiriui“ viskas galima ir leidžiama, kad jis yra neliečiamas ir nebaudžiamas. Mes tokios situacijos netoleruosime ir imsimės visų reikiamų veiksmų, kad „Žalgirio“ klubas ar atsakingi asmenys būtų atitinkamai nubausti, o arbitražo sprendimas – gerbiamas ir vykdomas“, – DELFI sakė K.Marčiulioniui atstovaujantis advokatas Linas Jakas.

Beje, „Žalgirio“ atstovų neveiklumas užrūstino ir antstolę J.Žilinskaitę, ji kreipėsi į teismą, reikalaudama nubausti klubo vadovus. Teismas skyrė pinigines baudas buvusiems „Žalgirio“ generaliniams direktoriams P.Motiejūnui ir Vitoldui Masalskiui bei dabartiniam ekipos vadovui Jonui Stadalninkui. Jiems teks paploninti kišenę atitinkamai 400 Lt, 200 Lt ir 100 Lt.

DELFI jau rašė, kad dėl nepadengiamų įsiskolinimų K.Marčiulioniui buvo apribotos „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centro“ teisės į du prekinius ženklus (rašytinį ir grafinį) „BC Žalgiris“, areštuota banko sąskaita ir trys automobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius