Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 02

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas: „Be pinigų – klubo griūtis ir kilpa“

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas yra ties gyvybės ir mirties riba – ekipai šiomis dienomis reikia žūtbūt surasti daugiau kaip 2,3 mln. litų, per kelias dienas sumokėti skolas buvusiems žaidėjams ir tik tuomet klubas galės registruoti legionierius Eurolygoje ir LKL. Kitu atveju laukia ekipos griūtis.
Paulius Motiejūnas Rukloje
Paulius Motiejūnas Rukloje / M.Pancerio nuotr.

Prisijunkite prie daugiau nei 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.​

„Ne man ar „Žalgiriui“ papildomai reikia tų pinigų. Esame visą savo biudžetą sudėlioję ir jis yra realiai įvykdomas. Tačiau dėl buvusių vadovų sukurtų problemų šiandien turime staigiai sumokėti tuos milžiniškus pinigus per teismus juos išsireikalavusiems kroatui Markui Popovičiui, serbui Milovanui Rakovičiui ir jų agentams“, – kalbėdamas su portalu 15min.lt sakė Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

„Žalgirio“ klubo direktorius P.Motiejūnas rugsėjo 30-ąją kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę ir jos kontroliuojamas įmones.

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) kauniečių ekipai yra uždraudusi registruoti naujus krepšininkus dėl skolų buvusiems komandos žaidėjams – tik sumokėjus pinigus galimas visavertis klubo gyvavimas šį sezoną. Kitu atveju, klubas gali ir bankrutuoti.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Konferencija „Žalgirio“ arenoje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Konferencija „Žalgirio“ arenoje

Noriu aiškiai pasakyti, kad nebūtų jokių „protingų“ komentarų: ta suma atsirado tikrai ne vakar, o mes visą vasarą nesėdėjome rankas sudėję.

„Noriu aiškiai pasakyti, kad nebūtų jokių „protingų“ komentarų: ta suma atsirado tikrai ne vakar, o mes visą vasarą nesėdėjome rankas sudėję. Dirbome, bendravome su bankais, norėdami paimti paskolą. Tačiau visi bandymai buvo nevaisingi. Todėl nutarėme skolintis iš Kauno valstybinių įmonių. Kartoju – tai bus ne parama, o paskola“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

Iki spalio 3-osios darbo dienos pabaigos „Žalgiris“ privalo pateikti registracijos dokumentus Eurolygai, jei nori, kad komandos naujokai galėtų rungtyniauti stipriausioje Europos krepšinio lygoje. Tačiau registracijos dokumentai bus priimti tik tuomet, kai pretenzijų neturės į teismą „Žalgirį“ padavę krepšininkai.

– Ar yra šansų, kad 2,35 mln. litų suma bus surinkta ir „Žalgiris“ atsiskaitys su žaidėjais?

– Žiūrėsime. Tačiau labai džiaugiuosi, jog daugelis Kauno įmonių supranta esamą padėtį ir pasirengusios padėti – paskolinti prašomą sumą. Jau iš daugelio girdėjau apie kviečiamus bendrovių valdybos posėdžius. Man tikrai labai džiugu, kad miestas surėmė pečius ir žada padėti klubui.

– Penktadienis ne už kalnų...

– Tuomet ir žiūrėsime, kaip mums sekėsi ir kaip teks suktis iš padėties, jei bus blogai...

Mes visą vasarą kalbėjomės su bankais, jie pasakė „ne“. Bandėme visus įmanomus variantus ir su miesto parama, ir su rėmėjais kalbėjomės, kad kitų metų lėšas pervestų šiek tiek anksčiau.

– Yra šansų pasiskolinti iš bankų?

– Mes visą vasarą kalbėjomės su bankais, jie pasakė „ne“. Bandėme visus įmanomus variantus ir su miesto parama, ir su rėmėjais kalbėjomės, kad kitų metų lėšas pervestų šiek tiek anksčiau.

Sunki situacija stumia mus imtis staigių priemonių – dabar miesto bendrovių prašome paskolinti pinigų.

– Kas bus, jei nepasiseks atsiskaityti su žaidėjais? Kokie planai bus Eurolygoje ir LKL?

– Klausimas paprastas – išsigelbės „Žalgiris“ arba ne. Nes blogiausia situacija turi savo pasekmes. Tada viskas griūna ir ekipa gali išnykti. Jei neturėsime stiprios komandos, nebus pergalių, į rungtynes rinksis mažiau sirgalių. Mažiau sirgalių, tuomet atsiras numatyto biudžeto už parduotus bilietus trūkumas. Problemos su biudžetu – ekipos žlugimas. Kaip sakoma, neįvykdę pirmosios užduoties, mes neriame sau kilpą ant kaklo.

– Iš pradžių visi galvojo, kad iš miesto bendrovių žadate ne skolintis 2,35 mln. litų, o prašote paramos. Per kiek laiko galvojate atiduoti tuos pinigus?

– Per porą metų.

– Užklupus problemoms kai kurie Kauno miesto tarybos nariai apkaltino jus nekompetencija, atsakomybės trūkumu.

– Nėra ką atsakyti į tai. Kas ką nori, tas tegul ir kalba, bet kiti mato, kad darbas vyksta ir dieną, ir naktį. Ir malonu, kad miestas tiki „Žalgiriu“. Juolab, kad prašyme paskolinti pinigų nieko nėra kriminalinio.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius