Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 25

Kazys Maksvytis apie Joną Valančiūną ir čempionišką tikslą pasaulio krepšinio pirmenybėse

Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Kazys Maksvytis jau pirmą treniruočių stovyklos dieną pristatė tikslą, kurio vedini susirinko jo treniruojami devyniolikmečiai. Tikslas – vienas ir ambicingas. Pasaulio čempionų titulas. „Jeigu turėsime visus žaidėjus, o kol kas turime visus, man atrodo, kad kovosime tik dėl pirmos vietos“, – drąsiai pareiškė strategas.
Kazys Maksvytis vadovauja Lietuvos jaunimo rinktinei.
Kazys Maksvytis vadovauja Lietuvos jaunimo rinktinei. / BFL nuotr.
Temos: 1 Kazys Maksvytis

Optimizmo ir pasitikėjimo savimi šiai komandai tikrai neturėtų trūkti. Jono Valančiūno ir Deivido Pukio vedami lietuvaičiai triumfavo tiek šešiolikmečių, tiek aštuoniolikmečių Europos čempionatuose. Maža to, per abejas pirmenybes lietuviai nė karto nesuklupo.

Po Achilo sausgyslės traumos pasveikęs Pukis trečiadienį Kaune prasidėjusioje fizinio parengimo stovykloje jau sportavo su rinktine. Tuo tarpu tik prieš savaitę sezoną baigusiam Valančiūnui treneriai leido pailsėti ir tikisi jo sulaukti birželio pradžioje. Jeigu neiškils netikėtumų po NBA naujokų biržos, Valančiūnas gins Lietuvos garbę birželio 30 dieną Latvijoje prasidėsiančiame čempionate, rašo „BasketNews.lt“.

Ten lietuviai pirmajame grupės etape kausis su Kroatija, Pietų Korėja ir Kanada.

– Treneri, nuo ko pradedate darbus stovykloje Kaune? – „BasketNews.lt“ paklausė Maksvyčio.

– Į pirmą stovyklą susirinko 18 žaidėjų, dar trijų laukiame atvykstant – Tomas Urbonas vieši Kinijoje su „LKKA-Atleto“ komanda, Evaldas Aniulis nespėjo grįžti iš Amerikos. Vėliausiai sezoną baigusio Jono Valančiūno laukiame stovyklos Kaune pabaigoje.

Šioje stovykloje vyraus fizinis parengimas, jai baigiantis eisime į salę ir sužaisime kelias draugiškas rungtynes, kad atsirinktume žaidėjus tolimesniam etapui.

– Kokie tolimesni planai?

– Birželio 6–16 dienomis dirbsime Panevėžyje, ten vyraus techninis ir taktinis rengimas, sužaisime keletą kontrolinių rungtynių. Po to vyksime į Druskininkus, ten birželio 18–24 dienomis vyks dar viena stovykla. Jai baigiantis sužaisime dvejas rungtynes su brazilais. O paskutinis etapas – „Global Games“ turnyras Panevėžyje, kur išbandysime jėgas su Australija, Argentina ir JAV.

– Ar NBA naujokų birža nesutrukdys rengtis pasaulio čempionatui?

– Kiek kalbėjomės su „Lietuvos ryto“ klubu, pačiu Jonu ir jo agentu, tai problemų iškilti neturėtų. Aišku, situacija gali pasikeisti, jeigu Jonas pateks į NBA aukštu šaukimu, tada bus svarbus ir klubo balsas. Tai gal kažkiek ir neramina, bet dirbame ir laukiame žinių.

– Komanda per metus subrendo. Kokios jos galimybės šiemet?

– Manau, per metus labai stipriai nepasikeitėme. Turėtume būti stipri komanda, turime keletą naujų veidų, gal drastiškų pokyčių nebus, bet vienas kitas žaidėjas pasikeis.

– O varžovai ar smarkiai keičiasi?

– Jeigu atvirai, jų dar neanalizavome. Gerai, kad pirmi varžovai bus kroatai, jie europiečiai, turime apie juos informacijos iš praėjusių metų, renkame informaciją ir šiemet. Likusius varžovus analizuosime prasidėjus čempionatui.

– Ši jūsų karta – čempioniška. Tiek šešiolikmečiai, tiek aštuoniolikmečiai buvo stipriausi Europoje. Ar žaidėjai dar turi alkio siekti kažko daugiau?

– Taip, su šia komanda dar nesame pralaimėję nė vienų oficialių rungtynių. Aišku, pasaulio čempionatas bus labai sunkus, JAV, Argentinos, Brazilijos, Serbijos rinktinės stiprios.  Serbai mūsų pernai vos nepamokė. Bus stiprių varžovų, bet mūsų tikslai nesikeičia. Pradedame ruoštis ir turime tik vieną mintį – laimėti pirmą vietą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius