-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 23

Kazys Maksvytis: ir be Jono Valančiūno išliksime Europos U-20 čempionato favoritai

Įspūdingų pergalių su 18-mečių ir 19-mečių rinktinėmis pasiekęs strategas Kazys Maksvytis tikino, jog nors jo vadovaujami 20-mečiai bus priversti verstis be savo lyderio Jono Valančiūno, lietuviai vis vien bus vieni realiausių pretendentų į Europos čempionato medalius.
Kazys Maksvytis vadovauja Lietuvos jaunimo rinktinei.
Kazys Maksvytis vadovauja Lietuvos jaunimo rinktinei. / BFL nuotr.

- Jonas Valančiūnas šiemet neprisijungs prie jūsų vadovaujamos 20-mečių rinktinės. Kas galėtų tapti nauja komandos varomąją jėga?

- Na, Jonas neprisijungs, nes jis atstovauja vyrų rinktinei, nebent ji iškristų iš atrankos, tačiau to nelinkiu. Aišku, Jonas buvo lyderis, bet buvo ir kitų puikių žaidėjų, kurie atliko nemažą indėlį. Kažkas jį pakeis, galbūt ne taip lygiavertiškai. Lyderių bus, visad turėjome 5-6 žaidėjų branduolį, pavardės, manau, žinomos, kadangi tai žmonės, kurie visad žaidė. Stengsimės tą spragą užpildyti ir pakeisti savo žaidimo braižą be Jono.

- Kokie numatomi nauji kandidatai į rinktinę?

- Kažkokių stebuklų nebus, dauguma žaidėjų bus tie patys. Žinoma, ypatingas dėmesys bus skirtas vidurio puolėjo pozicijai, nes reiks užpildyti J.Valančiūno spragą. Įžaidėjai, atakuojantys gynėjai ar lengvieji kraštai buvo stiprūs ir bus mūsų tie vedliai.

Ypatingas dėmesys bus skirtas vidurio puolėjo pozicijai, nes reiks užpildyti J.Valančiūno spragą. Įžaidėjai, atakuojantys gynėjai ar lengvieji kraštai buvo stiprūs ir bus mūsų vedliai

- Kaip vertinate savo galimybes, ar pavyks apginti čempionų titulą?

- Kroatija čempionate nedalyvaus, nes prieš tai buvusi rinktinė iškrito iš aukščiausiojo diviziono, tad kelią mums šiek tiek palengvino. Bet bus kitos stiprios komandos: serbai, rusai... Kaip bebūtų, manau, išliksime kandidatai į medalius. Būsime ne tokie, kokie buvome su Jonu, bet liksime vieni iš pretendentų į medalius.

- Kaip vertinate Arno Butkevičiaus ir Deivido Pukio fizinę formą?

- Arnas gal geresnį sezoną turėjo, o Deividui sekėsi šiek tiek sunkiau, galbūt vis dar jaučiasi traumos padariniai. Galvoju, kad vasarą jie bus geriausios formos ir rinktinėje atliks svarbų vaidmenį.

- Kalbant apie Lietuvos vyrų rinktinės kandidatų sąrašą, ar nemanote, jog jis pernelyg didelis jauni žaidėjai nespės atsiskleisti?

- Sąrašas buvo užpildytas toks didelis tikriausiai dėl to, kad FIBA reikalauja 24 kandidatų. Veikiausiai tų jaunesnių žaidėjų net nekvies į rinktinės stovyklą, tad treneris, norėdamas užpildyti visas pozicijas, padarė pilną sąrašą ir tokie žaidėjai nebus pakviesti. Tačiau jie yra pasirinkti tam, kad jeigu iškristų vienos ar kitos pozicijos žaidėjas jį galima būtų pakeisti.

BFL/R.Kokaarovo nuotr./Lietuvos U-19 krepainio rinktinė
BFL/R.Kokšarovo nuotr./2011 m. Lietuvos U-19 krepšinio rinktinė

- J.Valančiūnui tiesioginis konkurentas į vyrų rinktinę, tikriausiai, bus Donatas Motiejūnas?

- Nepasakyčiau, Donatas labiau žaidžia sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, o Jonas vidurio puolėjo, tai gal Robertas Javtokas bus Jono konkurentas? (šypsosi) Tikiuosi, kad Jonas su Donatu sudarys jauną ir alkaną priekinę liniją, aišku, jeigu abu pateks į dvyliktuką.

- Kaip vertintumėte Dovydo Rediko žaidimą pastaruoju metu?

- Džiaugiuosi. Džiaugiuosi, nes visi matėte, jog sezono pradžioje jis gaudavo mažiau žaidimo laiko, tad esu laimingas, jog jis žaidžia ir tai daro su aukšto lygio komandomis. Tikiuosi, kad vasarą D.Redikas bus pasiruošęs ir demonstruos dar geresnę negu ji buvo iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius