Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 22 /2013 11 23

Kazys Maksvytis: „Labiausiai mums trūksta treniruočių“

Kazio Maksvyčio treniruojamas Klaipėdos „Neptūnas“ šeštajame Europos taurės ture pagaliau pasiekė taip lauktą antrąją pergalę. Džiugių rungtynių pabaigų galėjo būti ir daugiau, jei ekipai susitikimų pabaigose dažniau būtų šypsojusis sėkmė. Paskutiniame mače klaipėdiečiai pirmą kartą visus rungtynių klausimus išsprendė dar prieš lemiamas minutes ir šventė pergalę. Ekipos treneris K.Maksvytis džiaugėsi, kad pagaliau klubui pavyko kontroliuoti žaidimą ir nesuklupti mačo pabaigoje.
Rungtynių akimirka, Kazys Maksvytis
Rungtynių akimirka, Kazys Maksvytis / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Strategas taip pat pabrėžė, kad labiausiai ekipai trūksta treniruočių, per kurias galima būtų taisyti matomas klaidas. Uostamiesčio ekipa vos baigusi vienas rungtynes, iškart kraunasi lagaminus į kitas, todėl, kaip sako treneris, mokytis iš savo klaidų tenka tiesiog žaidžiant kitą mačą.

– Ar po šios pergalės jau galima pasakyti, kad „Neptūnas“ sugeba reikiamu metu perimti iniciatyvą į savo rankas? – 15min.lt paklausė Kazio Maksvyčio.

– Norėčiau taip pasakyti, bet dar tik pirmos rungtynės, kurias mes taip užtikrintai laimėjome. Prieš tai mes žaidėme irgi neblogai, tik vis pritrūkdavo laimingos pabaigos. Dabar viskas buvo gerai, bet nenoriu dar ko nors teigti.

– Ką labiausiai reikėtų tobulinti, kad komanda žaistų stabiliau?

– Mūsų komandoje iššauti gali bet kuris krepšininkas. Tai yra ir mūsų pliusas, ir minusas. Gerai, kad priešininkams esame sunkiau nuspėjami, bet kartais trūksta lyderio. Pralaimėjome kelis mačus paskutinėmis akimirkomis, taigi gal ir reikėtų žaidėjo, kuris galėtų perimti iniciatyvą ir užbaigti rungtynes.

Reikia prisiminti ir tai, kad mūsų ekipa patyrė labai didelių nuostolių sezono pradžioje. Kai „iškrenta“ labai svarbūs žaidėjai, ekipai yra sunku. Aišku, jie tarptautinėje arenoje nėra tokie svarbūs, tačiau mums – labai svarbūs.

Apie kokį nors pasistiprinimą minčių dabar tikrai nėra, visų pirma nėra ir tokių galimybių. Tiesiog žaisime su tais žaidėjais, kuriuos turime. Reikia būtinai laimėti likusias namų rungtynes prieš Atėnų ir Sankt Peterburgo komandas, iki visiškos laimės trūksta, kad prieš „Spartak“ laimėtumėm didesniu taškų skirtumu. Šios dvi pergalės labai sustiprintų mūsų galimybes patekti į kitą etapą.

– Rungtynių pabaiga – „Neptūno“ Achilo kulnas. Kokiais būdais bandote išspręsti šią problemą?

– Mes juokaujame, kad mūsų tikslas – susikrauti kuo didesnę persvarą iki lemiamų minučių. Panašiai kaip per paskutiniąsias rungtynes. Treniruotėse mes pasvarstome teorinius variantus, kaip rungtynių pabaigą galėtume sužaisti. Tačiau didžiausia mūsų problema – mes beveik neturime treniruočių. Mes žaidžiame kas tris ar keturias dienas, dar trunka kelionės, taigi – treniruotėms nebelieka laiko. Matome, kad turime šiokių tokių spragų, tačiau neturime kada jų taisyti.

Aš tikiuosi, kad mes semsimės patirties iš pralaimėjimų ir žaisime galingiau bei protingiau. Viliuosi, kad pralaimėjimai nesužlugdys komandos. Mane džiugina tai, kad bene su kiekviena komanda ketvirtajame kėlinyje žaidžiame taškas į tašką, manau, kad komanda juda tinkama linkme.

 – VTB lygoje Klaipėdos komandai sekasi prasčiausiai, ar galima sakyti, kad žaidėjų nusiteikimas kitoks, kai žaidžia Europos taurėje ir VTB lygoje?

– Na, nesakyčiau taip. Man atrodo, kad žaidėjai vienodai nusiteikia ir tiek pat stengiasi visose rungtynėse. Reikėtų atsižvelgti ir į tai, kad VTB pirmajame rate žaidžiame labai daug rungtynių išvykoje. Ekipos padėtis lentelėje nėra labai prasta, aiškūs du lyderiai CSKA ir „Chimki“, tačiau su kitomis komandomis sužaidėme vos kelių taškų skirtumu, tad vilčių turime.

Klaipėdos „Neptūnas“ Europos taurės H grupėje užima 5-ąją vietą – 2 pergalės ir 4 pralaimėjimai. VTB lygos B grupėje uostamiesčio ekipa užima paskutinę – 10-ąją vietą, 1 pergalė ir 5 nesėkmės. LKL pirmenybėse iškovojęs 3 pergales ir 2 kartus suklupęs klubas rikiuojasi šeštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius