Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 10

Kemzūra: įžaidėjų problema yra, bet ji nedidelė (nuotraukos)

Su Giedriumi Gustu, Donatu Motiejūnu ir traumą patyrusiu Mindaugu Katelynu atsisveikinę Lietuvos rinktinės treneriai likusiais keturiolika krepšininkų remsis iki pat pasirengimo etapo pabaigos, o du paskutiniai į pagrindinį ekipos dvyliktuką nepatekę sportininkai paaiškės tik prieš pat pasaulio čempionatą.
Treniruotė
Treniruotė / Aliaus Koroliovo nuotr.

Tai antradienį atskleidė iš Ispanijos į Kauną grįžusios rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. Šios savaitės pabaigoje į draugišką turnyrą Vokietijoje, o dar kitą savaitę į Ispaniją skrisiantys krepšininkai draugiškų rungtynių ciklą baigs Kaune – rugpjūčio 24 dieną susitiks su Irano rinktine. Būtent po šio mačo du paskutiniai krepšininkai, liksiantys už rinktinės borto, turėtų išgirsti trenerių štabo atsisveikinimo žodžius.

„Neslėpsiu, kad yra žmonių, kurie gali būti ramūs. Tačiau ir jie gali gauti traumą ir iškristi“, – paklaustas, kiek krepšininkų konkuruoja dėl paskutinių vietų komandoje, per kairį petį triskart nusispjovė K.Kemzūra.

„Mes tarpusavyje apie tai nekalbame. Visi sportuojame draugiškai ir laukiame trenerių sprendimo. Kai bus aiškus dvyliktukas, gal šiek tiek bus ramiau, tačiau įtampos tikrai nėra“, – patikino pirmą kartą į rinktinės dvyliktuką bandantis prasimušti Martynas Gecevičius.

Pritrūko šaltų nervų

– Kaip jaučiatės po išvykos į Ispaniją? – antradienį po treniruotės žurnalistai paklausė K.Kemzūros.
 

– Išvyką į Ispaniją vertinčiau normaliai. Rungtynės su slovėnais buvo geresnės. Nežaidėme visu pajėgumu, nes sprendėme savus uždavinius. Rungtynės su ispanais geros tuo, kad tiems, kurie manė labai gerai, leido į viską pažvelgti realiai. Jeigu kalbame apie mūsų klaidas, turime laikytis rungtynių plano, turi būti daugiau drausmės ir ekstremaliomis situacijomis turime žaisti ne po vieną, o kaip komanda. Kita vertus, Ispanija ne veltui yra pasaulio čempionė. Turbūt tik JAV rinktinė pretenduoja su jais varžytis. Tačiau mes žiūrime į savo bėdas ir manau, kad galėjome ir galime žaisti gerai.

– Kokias didžiausias komandos žaidimo bėdas matote?

– Kaip ir minėjau, neišlaikėme koncentracijos, pradėjome žaisti po vieną. Susidūrus su agresyvia gynyba, nukentėjo derinių kokybė. Tuomet prasidėjo klaidos. O kai klysti, labai sunku laiku grįžti į gynybą. Aišku, pergalė nebuvo pagrindinis mūsų uždavinys. Su Ispanija žaisime dar vienas draugiškas rungtynes ir tik paskui susitiksime jau pasaulio čempionate.

Ragina neeskaluoti įžaidėjo problemos

– Ar įžaidėjo pozicija netaps mūsų silpnąja vieta?

– Įžaidėjų problemos nenoriu aitrinti. Manau, ji nėra tokia didelė, kokią visi nori matyti. Yra žaidėjai tokie, kokie yra. Jie yra geri žaidėjai. Mes negalime jų lyginti su Šarūnu Jasikevičiumi. Tie žaidėjai, kuriuos mes turime, turi tam tikrų pranašumų. Aišku, kai kur jie yra silpnesni. Mes bandysime tai spręsti taktiškai.

– Kokius uždavinius spręsite turnyre Vokietijoje?

– Ten bus keletas uždavinių. Kaip ir iki šiol, kiekvienas rungtynes stengsimės laimėti. Bet dabar pagrindiniams žaidėjams duoti žaisti 35 minutes nėra tikslinga. Reikia ne nualinti, o juos paruošti. Vokietijoje bandysime taktinius variantus, varijuosime sudėtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius