-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 17 /11:31

Kęstutis Kemzūra į Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatų sąrašą įtraukė 24 žaidėjus

Šiandien Lietuvos krepšininkai išgirdo, kurių pavardės yra įtrauktos į nacionalinės rinktinės kandidatų sąrašą. Treneris Kęstutis Kemzūra spaudos konferencijoje paskelbė 24 krepšininkų sąrašą Londono olimpinių žaidynių atrankai ir finaliniam etapui.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / T.Lukšio/BFL nuotr.

15min.lt informuoja, koks yra K.Kemzūros sprendimas:

Kandidatų sąrašas:

Įžaidėjai:

Mantas Kalnietis (Kauno „Žalgiris“)
Šarūnas Jasikevičius (Atėnų „Panathinaikos“ Graikija)
Rolandas Alijevas (Samaros „Krasnyje Krylja“ Rusija)
Žygimantas Janavičius (Kauno „Žalgiris“)
Adas Juškevičius (Prienų „Rūdupis“)

Atakuojantys gynėjai:

Tomas Delininkaitis (Kauno „Žalgiris“)
Martynas Gecevičius (Pirėjo „Olympiakos“ Graikija)
Rimantas Kaukėnas (Sienos „Montepaschi“ Italija)
Renaldas Seibutis (
Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Martynas Pocius (Madrido „Real“ Ispanija)
Deividas Dulkys (Floridos universitetas JAV)

Lengvieji krašto puolėjai:

Simas Jasaitis Ankaros („Turk Telekom“ Turkija)
Jonas Mačiulis (Kauno „Baltai“)
Linas Kleiza (Toronto „Raptors“ Kanada)
Mindaugas Kuzminskas (Kauno „Žalgiris“)

Sunkieji krašto puolėjai:

Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“)
Mindaugas Katelynas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Tadas Klimavičius (Kauno „Žalgiris“)
Donatas Motiejūnas (Gdynės „Asseco Prokom“ Lenkija)
Kšyštofas Lavrinovičius (Sienos „Montepaschi“ Italija)
Darius Songaila (Valjadolido „Blancos de Rueda“ Ispanija)

Vidurio puolėjai:

Robertas Javtokas (Kauno „Žalgiris“)
Jonas Valančiūnas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Antanas Kavaliauskas (Rygos VEF Latvija).

Į pirmąją stovyklą pakvies tik 15 žaidėjų

Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatų sąraše – 24 krepšininkų pavardės, tačiau trenerio sprendimu tik 15 žaidėjų bus pakviesti į pirmąją treniruočių stovyklą.

„Nors sezonas eina į pabaigą, dar yra nemažai laiko. Llikusį sezoną laiką pasilikome įvertinti situacijai, o po to siaurinsime sąrašą“, – sakė K.Kemzūra.

„Kam reikalingas 24 žaidėjų sąrašas, jei į pirmą stovyklą pakviesime tik 15-ika? Tam, kad žaidėjai žinotų, jog yra rinktinės trenerių akiratyje. Tam, kad jie būtų pasiruošę“, – pridūrė treneris.

Kandidatų sąraše yra net 11 krepšininkų, kurie praėjusį rudenį vilkėjo nacionalinės komandos marškinėlius Lietuvoje vykusiame Europos čempionate. Iš 24 krepšininkų, kurie yra įtraukti į sąrašą – 12 rungtyniauja Lietuvoje. Trys krepšininkai vilki „Lietuvos ryto“, septyni – Kauno „Žalgirio“, po vieną iš „Rūdupio“ ir „Baltų“ komandų marškinėlius.

Šaras dar neapsisprendė, ar padės rinktinei

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius

K.Kemzūra per spaudos konferenciją pranešė, kad Šarūnas Jasikevičius dar neapsisprendė, ar padės nacionalinei rinktinei šią vasarą.

Nors dėl kelio skausmų Linas Kleiza kartas nuo karto praleidžia NBA rungtynes, K.Kemzūra didelio pavojau tame neįžvelgia. Planuojama, kad rinktinės lyderis į Lietuvą grįš anksčiau ir individualiai dirbs su treneriu, kad sustiprintų koją.

Treneris pasidžiaugė, kad R.Kaukėnas po sudėtingos traumos į aikštelę grįžo anskčiau nei tikėtasi. „Montepaschi“ gynėjas jau gegužės viduryje turėtų grįžti ir į varžybų ritmą.

Vis dėlto R.Kaukėnas ir kitas „Montepaschi“ lietuvis Kšyštofas Lavrinovičius bei Madride žaidžiantis M.Pocius prie rinktinės prisijungtų vėliausiai – Ispanijos ir Italijso krepšinio čempionatai baigiasi vėlai birželį, o „Montepaschi“ ir „Real“ klubai planuoja kovoti iki pat galo.

Darjušas Lavrinovičius – už borto

Eriko Ovčarenko nuotr./Darjušas Lavrinovičius
Darjušas Lavrinovičius

Rinktinės sąraše nėra dviejų krepšininkų, kurie praėjusiais metais buvo pakviesti į Lietuvos rinktinę. Tai – Darjušas Lavrinovičius ir Marijonas Petravičius.

D.Lavrinovičius šią naujieną sužinos iš spaudos, mat treneris dar nepranešė šiam Maskvos CSKA aukštaūgiui, kad jis nėra įtraukiamas į kandidatų sąrašą. Tokį sprendimą K.Kemzūra priėmė todėl, kad krepšininkas nuolat jaučia nugaros skausmus ir nėra pajėgus atlaikyti sunkų fizinį krūvį pasirengimo stovyklose. Tai parodė ir praėjusi vasara, o D.Lavrinovičius buvo vienas iš paskutinių žaidėjų, kurių atsisakė strategas prieš Europos krepšinio čempionatą.

K.Kemzūra pripažino, kad šiemet sudaryti kandidatų sarašą buvo lengviau nei pernai. „Lengviau bent tuo, kad daugelį žaidėjų jau gerai pažįstu ir žinau jų galimybes. Tai kiek palengvino apsisprendimą“, – teigė K.Kemzūra.

Nacionalinės komandos trenerių štabas išlieka toks pat: Kemzūrai talkins Valdemaras Chomičius, Robertas Kuncaitis, Donaldas Kairys bei Mantas Šernius. Komandos fiziniu pasirengimu rūpinsis Evaldas Kandratavičius bei Sigitas Kavaliauskas, krepšininkus gydys Rimtautas Gudas bei Vytenis Trumpickas, mazažuos – Aidas Buzelis ir Aleksejus Peletskis, techninio vadybininko funkcijas atliks Juozas Petkevičius. Komandos vadovo pareigos atiteko LKF viceprezidentui Antanui Guogai.

Kam reikalingas 24 žaidėjų sąrašas, jei į pirmą stovyklą pakviesime tik 15-ika? Tam, kad žaidėjai žinotų, jog yra rinktinės trenerių akiratyje. Tam, kad jie būtų pasiruošę

Pasiruošimas – Lietuvoje ir už Atlanto

Kęstučio Kemzūros pasirinkti rinktinės kandidatai į pirmąją treniruočių stovyklą, tradiciškai Druskininkuose, šiemet susirinks kaip niekada anksti – nuo gegužės 30 dienos. Čia startuos beveik penkias savaites truksiantis rinktinės pasiruošimas olimpiniam atrankos turnyrui, kuris Venesueloje vyks liepos 2-8 dienomis. Po savaitės rinktinė kelsis į pajūrį, kur stovyklaus dar savaitę, prieš išvykdama į Hiustoną (JAV).

Lietuvoje rinktinė sužais ir dvejas draugiškas rungtynes – birželio 16 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje su „Eurobasket 2011“ skriaudikais makedonais, o birželio 17 dieną su kita olimpiniam atrankos turnyrui Venesueloje besiruošiančia Graikijos rinktine.

Hiustone Lietuvos rinktinė stovyklaus birželio 20-29 dienomis ir ten sužais dar bent tris draugiškus mačus: 23 ir 29 d. – su Didžiąja Britanija, o 27 d. – su Rusija. Į Venesuelą, kur liepos 2–8 dienomis vyks olimpinis atrankos turnyras, rinktinė persikels birželio 30 dieną.

Atrankos turnyrą Lietuvos rinktinė pradės B grupėje kartu su šeimininke Venesuela ir Nigerija. Iš grupės į kitą etapą pateks dvi rinktinės, kurios varžysis ketvirtfinaliuose. Kelialapiai į olimpiadą iš karto atiteks pusfinalių nugalėtojoms (finalas nebus žaidžiamas), o dėl paskutiniojo – trečiojo – kovos pusfinaliuose pralaimėjusios rinktinės.

Sėkmės atrankoje atveju, krepšinio turnyras Londono olimpinėse žaidynėse vyks liepos 28 – rugpjūčio 12 dienomis. Rinktinė žaidynėms ruoštųsi jau Lietuvoje.

Nuo Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė žaidė visose olimpinėse žaidynėse ir visose penkiose pasiekdavo pusfinalį (1992 m. Barselonoje, 1996 m. Atlantoje ir 2000 m. Sidnėjuje laimėjo bronzos medalius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius