Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 09

Kęstutis Kemzūra: labai gerą įspūdį paliko Deividas Dulkys, o Linui Kleizai trūksta treniruočių ir laiko

„Kas atsitiko, vyrai? Ar Lietuvoje niekas daugiau nevyksta?“ – Vilniaus oro uoste išvydęs gausų būrį žiniasklaidos atstovų juokavo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / T.Lukšio/BFL nuotr.

K.Kemzūra kelias savaites viešėjo JAV, kur sėmėsi patirties iš NCAA trenerių ir aplankė du rinktinės kandidatus – Liną Kleizą bei Deividą Dulkį.

„Kelionė puiki. Viskas, ką suplanavau, pavyko, ir netgi daugiau. Per tokį trumpą laiką, kelias savaites, pamačiau labai daug, – pasakojo K.Kemzūra. – Buvau gerose mokyklose, tokiose kaip „Florida State“, „Duke“. Neplanavau, bet apsilankiau iš Šiaurės Karolinos universiteto treniruotėje bei rungtynėse. Po to persikėliau į Torontą, kur stebėjau „Raptors“ rungtynes ir treniruotes. Pamačiau daug ir esu tuo patenkintas. Manau, kad kelionė tikrai buvo naudinga.

Aišku, galbūt būtų buvę naudingiau keliauti kitu metų laiku, rudenį, nes NCAA prasidėjo atkrintamosios, todėl treniruotės dabar vyksta truputį kitokiu, šiek tiek lengvesniu režimu – daugiau ruošiamasi konkrečioms rungtynėms. Bet vis tiek buvo labai įdomu.“

AP/Scanpix nuotr,/Linas Kleiza
žLinas Kleiza

- Linas Kleiza kol kas rungtyniauja labai banguotai. Kaip vertinate jo sportinę formą?

- Dėl lokauto šis NBA sezonas neįprastas, todėl komandų tvarkaraščiai labai užimti. Linas jaučiasi tikrai neblogai, tik jam trūksta treniruočių ir laiko, kad dar labiau sutvirtintų koją. Po tokios traumos daugeliui žaidėjų pirmas sezonas nebūna sėkmingas. Žinant tai, galima sakyti, kad Linui viskas kol kas klostosi labai gerai. 

- Ar gavote pažadą, kad Linas atvyks vasarą į rinktinės stovyklą?

- Nebuvo tikslas išgauti pažadą, bet apie tai kalbėjome. Jis galvoja, kad „Raptors“ komandai sezonas neužsitęs, nors, aišku, linkėčiau, kad taip nebūtų. Todėl, manau, dar turės laiko sutvirtinti koją ir jis pasiruošęs žaisti rinktinėje.

- Iš arčiau pamatėte kaip atrodo Deividas Dulkys. Kokie įspūdžiai?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Deividas Dulkys
Deividas Dulkys

- Mačiau vienerias jo rungtynes, kurios nelabai sėkmingai susiklostė tiek jam, tiek visai „Duke“ komandai. Galbūt jis šiek tiek perdegė, bet įspūdį paliko labai gerą. Bendravau ir su pačiu Deividu – tai labai įdomus žaidėjas. Patiko jo užsispyrimas, noras siekti tikslo. Turbūt tiek jis, tiek aš laukiame, kaip jis atrodys rinktinės stovykloje. Visi žinome, kad jis yra metikas, bet NCAA jį vertina ir dėl labai geros gynybos. Taip pat tai labai atletiškas žaidėjas.

- Ar rinktinės kandidatų sąrašas jau yra popieriuje arba bent jūsų galvoje?

- Jis buvo ir yra, bet kol kas nenorėčiau apie tai kalbėti.

- Galbūt esate numatęs aplankyti ir kitus rinktinės kandidatus užsienyje?

- Galbūt. Tačiau pagrindinis šios kelionės tikslas nebuvo kažką lankyti – aš norėjau pats, kaip treneris, pamatyti kitokį krepšinį. Tai galima pavadinti stažuote. Žiūrėjau, kaip dirba kiti treneriai, ypač toks strategas kaip Mike'as Krzyzewskis. Nuvykus ten, būtų neteisinga neaplankyti ir žaidėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius