-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 26

Kęstutis Kemzūra: „Vis dar negaliu žiūrėti rungtynių su Makedonija įrašo“

Prieš metus Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra buvo sporto pasaulio viršūnėje. Geriausias metų treneris, metų žmogus... Po bronzinio žygio Turkijoje vykusiame pasaulio čempionate K.Kemzūra buvo apipiltas apdovanojimais, o štai šiais metais 41-erių specialistas mėgaujasi namų šiluma ir ramybe, rašo „Respublikos“ sporto priedas „Sporto žmonės“.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Europos krepšinio čempionate K.Kemzūros vadovaujama rinktinė užėmė penktąją vietą, o pergalių išpaikintoje Lietuvoje už tai niekas negiria. Kita vertus, ir nepeikia. Tiesiog leidžia ramiai gyventi.

„Aš labai džiaugiuosi ramybe. Aišku, tie apdovanojimai ir įvertinimai yra malonūs, bet tokia jau yra sporto realybė – jei tu laimėjai, tai šiandien esi geriausias ir populiariausias. Jei pergalių nėra, nėra ir apdovanojimų. Laimėjimus reikia nuolat apginti. Apskritai manęs kaip asmenybės apdovanojimai ir pripažinimas nepakeitė, nepakeis ir dabartinė tyla“, – „Sporto žmonėms“ kalbėjo K.Kemzūra.

Jis prisipažino, iki šiol nežiūrėjęs Lietuvos krepšinio katastrofa virtusių ketvirtfinalio rungtynių su Makedonija vaizdo įrašo. „Aš iki šiol nesu matęs tų rungtynių įrašo. Vis dar negaliu jų žiūrėti, bet neabejoju, kad vieną dieną teks prisiversti. Kita vertus, čempionato metu ilgai gedėti neteko. Jau kitą dieną laukė labai svarbus mačas su slovėnais, tad reikėjo viską pamiršti ir ruoštis naujam mūšiui“, – prisiminė strategas.

Ne lengvesnė K.Kemzūros laukia ir kitų metų vasara. „Po truputėlį pradedame derinti pasirengimo grafiką, renkamės galimus varžovus draugiškiems mačams. Bet man svarbiausia, kad krepšininkai po sunkaus sezono turėtų galimybę bent kelias savaites pailsėti. Jei sezonas baigsis gegužės pabaigoje, jiems iš karto reikėtų atvykti į rinktinės treniruočių stovyklą. O tai didintų traumų riziką. Todėl kalbėsimės su Lietuvos krepšinio lygos vadovais, tarsimės dėl galimybės kiek anksčiau baigti krepšinio sezoną“.

K.Kemzūra rinktinės kandidatus perspėja, kad poilsio nebus daug. „Mes negalime ir ilsėtis, ir gerai pasiruošti varžyboms. Krepšininkai turės suprasti, kad poilsio bus nedaug. Teks rimtai padirbėti su kandidatų sąrašu, įvertinti įvairius aspektus, nes nebus gerai, jei po sunkaus sezono atvykęs krepšininkas rinktinės stovykloje galvos apie tai, kaip pailsėti. Be to, tikiuosi, kad rinktinei galės padėti ir Kleiza su Mačiuliu. Teko su jais kalbėtis, abu jau beveik atsigavo po traumų, būtų gerai, kad iki sezono pabaigos gautų šiek tiek pažaisti, pajustų žaidimo skonį“, – teigė K.Kemzūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius