-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 04 18

„Kibirkšties“ krepšininkės apgynė Lietuvos čempionių titulą

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės triumfavo 2013-2014 metų Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate. Sostinės klubas trečiose LMKL finalo serijos rungtynėse 72:66 (23:25, 15:17, 18:11, 16:13) nugalėjo Marijampolės „Sūduvos“ komandą ir seriją iki trijų pergalių laimėjo „sausu“ rezultatu 3:0. Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės vadovaujama „Kibirkšties-VIČI“ komanda šalies čempione tapo antrus metus iš eilės.
„Kibirkšties“ krepšininkės
„Kibirkšties“ krepšininkės / bckibirkstis.lt nuotr.

„Viskas, dabar jau galime švęsti, - po rungtynių šypsodamasi teigė „Kibirkšties-VIČI“ vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Galima džiaugtis visais titulais ir visu nueitu keliu. Merginos yra šaunuolės“.

Rungtynės nuo pat susitikimo pradžios vyko permainingai. Pirmojo kėlinio viduryje „Kibirkšties-VIČI“ komanda buvo išsiveržusi į priekį 8 taškais (16:8), tačiau dar tame pačiame kėlinyje Marijampolės klubas ne tik išlygino rezultatą, tačiau ir išsiveržė į priekį (23:25).

Antro kėlinio pirmoje pusėje geriau sekėsi viešnioms, kurios ketvirčio viduryje buvo tai pat įgijusios 8 taškų pranašumą. Tačiau „Kibirkšties-VIČI“ merginos nenuleido rankų ir iki didžiosios pertraukos sumažino atsilikimą iki 4-ių taškų (38:42).

Trečiasis kėlinys jau priklausė Vilniaus klubui, kuris pirmoje ketvirčio dalyje išlygino rezultatą, o per paskutines trečio kėlinio minutes atitrūko (56:53). Viskas sprendėsi per paskutines dešimt minučių, kur savų sirgalių palaikomos „Kibirkšties-VIČI“ merginos nutolo 7-iais taškais (60:53). Likus dviems minutėms, po Vitos Kuktienės tolimo šūvio, skirtumas pasiekė 9 taškus (67:58). Likus 40 sekundžių skirtumas sumažėjo iki 4 taškų (70:66), tačiau sėkmingai baudas metusios „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės išlaikė persvarą ir tapo čempionėmis (72:66).

„Dabar mūsų savijauta yra nuovargis. Suprasime, kad tapome čempionėmis tik po kelių dienų, - teigė J.Štreimikytė-Virbickienė. – Darbas yra atliktas, jis tikrai buvo sunkus. Noriu padėkoti savo panelėms. Ieva Krastina žaidė su nugaros skausmais, Rima Valentienė su čiurna pasukta, Marina Solopova po traumos grįžinėjo po traumos. Merginos parodė valią ir charakterį. Mes atlaikėme ir pabaigėme seriją šiandien. Norėjome tą padaryti“.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Mantė Kvederavičiūtė. Puolėja per 28 minutes pelnė 20 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 9 pražangas.

„Turiu tik vieną žodį – nuostabu, - po mačo linksmai kalbėjo M.Kvederavičiūtė. – Turėjome paskutines užsilaikiusias jėgas, atidavėme viską, ką turėjome. Turėjome laimėti dabar arba niekada. Nenorėjome važiuoti į Marijampolę. Šįkart neprireikė lemiamo metimo, tačiau rungtynės nebuvo per lengvos (juokiasi, red. past.).

Ieva Krastina įmetė 15 taškų, Ieva Šimkutė – 13 (11 atk. kam.), Hollie Mershon – 8, Sofija Aleksandravicius – 7, Lina Pikčiutė, Vita Kuktienė (8 atk. kam.) ir Marina Solopova po 3, o Rima Valentienė taškų nepelnė.

„Sūduvos“ komandoje Iveta Šalkauskė įmetė 20 taškų, Ela Briedytė – 13, Dovilė Saurazaitė – 11.

Vilniaus komanda šį sezoną pasiekė beveik visus išsikeltus tikslus. „Kibirkštis-VIČI“ tapo stipriausia ne tik Lietuvos lygoje, tačiau ir Baltijos moterų krepšinio lygoje (BWBL) bei triumfavo Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyre. Sostinės ekipą šį sezoną debiutavo ir moterų Eurolygos turnyre. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius