-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 02

„Kibirkšties-VIČI“ komanda kitą sezoną dalyvaus Europos taurės turnyre

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komanda kitą sezoną dalyvaus antrame pagal pajėgumą Europos moterų krepšinio turnyre – Europos taurėje (EuroCup Women). Stipriausia Lietuvos komanda į šį turnyrą sugrįš po vienerių metų pertraukos. Praėjusiame sezone sostinės ekipa išbandė jėgas moterų Eurolygoje ir per 12 rungtynių iškovojo 3 pergales.
„Kibirkštis“ – „Sūduva“
„Kibirkštis“ – „Sūduva“ / Augusto Didžgalvio nuotr.

Prieš dvejus metus „Kibirkšties-VIČI“ komanda debiutuodama Europos taurės turnyre iškovojo dvi pergales, patyrė dvi nesėkmes ir tik dėl nesėkmingai susiklosčiusio įmestų/praleistų taškų santykio liko trečioje grupės vietoje ir nepateko į kitą etapą.

„Šį sezoną nusprendėme dalyvauti Europos taurės varžybose, – teigė „Kibirkšties-VIČI“ komandos vadovas Dainius Virbickas. – Kol kas apie tikslus kalbėti sunku, neaišku nei komandos sudėtis, nei varžovių komandos sudėtys, nei visi kiti dalykai. Kaip ir visada, pirmiausiai, sieksime pergalių kiekvienose rungtynėse, norime patekti į kitą etapą, o toliau – žiūrėsime“.

Prie „Kibirkšties-VIČI“ komandos vairo antrus metus iš eilės stovės viena geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkių Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. Trenerė šią vasarą dirbo Manto Šerniaus asistente Lietuvos rinktinėje ir kartu su nacionaline komanda iškovojo bilietą į 2015 metų Europos moterų krepšinio čempionatą.

Priminsime, kad praėjusiame sezone „Kibirkšties-VIČI“ komanda iškovojo Lietuvos ir Baltijos lygų čempionų vardus bei tapo Lietuvos krepšinio federacijos taurės laimėtojomis.

Jau aišku, kad kitą sezoną „Kibirkšties-VIČI“ komandos marškinėlių nevilkės Sofija Aleksandravicius ir Rima Valentienė. Pirmoji rungtyniaus Namuro „Belfius“ klube Belgijoje, o antroji žais ir bus trenerio asistentė „Utenos“ komandoje.

Europos taurės grupių etapo burtai liepos 6 dieną bus ištraukti Vokietijos mieste Miunchene. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius