-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 18

„Kibirkšties-VIČI“ komandoje – Juodkalnijos rinktinės žaidėja

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandos vadovai greitai rado kuo pakeisti iš ekipos išvykusią amerikietę Chastity Monique Reed. Lietuvos čempionių komandos aprangą vilkės 29-erių metų 185 cm ūgio puolėja Ana Baletič. Antrame pagal dydį Juodkalnijos mieste Nikšiče gimusi A.Baletič per savo karjerą vilkėjo pajėgių Graikijos, Juodkalnijos, Bosnijos, Ispanijos ir Slovakijos klubų marškinėlius bei nuo 2007 metų yra Juodkalnijos rinktinės žaidėja.
Ana Baletič
Ana Baletič / FIBA Europe nuotr.

Šią vasarą A.Baletič rungtyniavo Juodkalnijos moterų krepšinio rinktinėje, kuri kovojo dėl teisės žaisti 2015 metų Europos čempionate Vengrijoje ir Rumunijoje. Juodkalnija D grupėje iškovojo 5 pergales ir užėmė 1 vietą, o puolėja per 6 rungtynes vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 16 minučių, pelnydavo po 4 taškus, atkovodavo po 1 kamuolį ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą.

Praėjusiame sezone A.Baletič žaidė Juodkalnijos aukščiausioje krepšinio lygoje ir rungtyniavo Podgoricos „Budočnost“ komandoje, o gruodžio mėnesį persikėlė į Slovakiją ir rungtyniavo „Rucon“ komandoje. Žaisdama Juodkalnijoje, Adrijos lygoje, puolėja vidutiniškai pelnydavo po 9 taškus, atkovodavo po 3 kamuolius ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą, o žaisdama Slovakijoje, Vidurio Europos lygoje, rinkdavo po 13 taškų ir atkovodavo po 7 kamuolius.

VIDEO: Anos Baletič žaidimo epizodai

A.Baletič rungtyniauja lengvojo krašto pozicijoje, tačiau gali žaisti ir sunkiojo krašto vietoje. Krepšininkė giriama už savo prasiveržimą bei puikų šuolį.

„Krepšinis yra mano genuose, – prieš kurį laiką teigė A.Baletič. – Mano tėtis ir mama buvę krepšininkai, todėl kitokios savęs net neįsivaizduoju. Esu užsispyrusi ir kaunuosi iki galo. Kiekvienoje komandoje noriu kuo daugiau laimėti“.

Per savo karjerą A.Baletič taip pat žaidė Nikšičo „Roling“ (Juodkalnija), „Vojvodina“ (Serbija), Atėnų „Athinaikos“ (Graikija), Sarajevo „Željezničar“ (Bosnija ir Hercogovina) ir Saragosos „Mann Filter“ (Ispanija) komandose.

A.Baletič nuo 2001 metų atstovavo įvairaus amžiaus rinktinėms, o nuo 2007 metų tapo Juodkalnijos nacionalinės  moterų rinktinės žaidėja. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius