Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 21

„Kibirkštis“ lengva pergale užbaigė antrąjį LMKL ratą

Kristina Alminaitė ir Sakellie Daniels į savo buvusios komandos krepšį kartu įmetė 28 taškus, tačiau jų pastangų neužteko Utenos „Utenai“ įveikti Vilnius „Kibirkštį-VIČI“. Šalies čempionės išvykoje nesunkiai nugalėjo savo varžoves rezultatu 82:58 (18:16, 21:18, 26:5, 17:19) ir pergalingai užbaigė II-ąjį LMKL čempionato ratą. Kartą pralaimėjusioms vilnietėms tai buvo 13-oji pergalė, šeštąją vietą užimanti „Utena“ patyrė 10-ąją nesėkmę.
„Kibirkšties-Viči“ nesėkmė Eurolygoje
„Kibirkšties-Viči“ nesėkmė Eurolygoje / Augusto Didžgalvio nuotr.

Du tolimus metimus pataikiusi Mantė Kvederavičiūtė labiausiai prisidėjo prie viešnių spurto dvikovos pradžioje. Tačiau turėtos 8 taškų persvaros vilnietėms išlaikyti nepavyko. Utenos komanda atsakė sėkminga atkarpa ir po Monikos Aleksaitės dviejų taiklių metimų išsiveržė į priekį – 12:10.

Vilnietes nuo didesnių nemalonumų išgelbėjo puikiai kėlinuko pabaigą sužaidusi Hollie Meršon. Gynėja per tris minutes pelnė visus 8 „Kibirkšties-VIČI“ taškus ir sugrąžino nedidelę persvarą savo komandai.

Antrojo kėlinuką sėkmingiau pradėjo aikštelės šeimininkės ir po Vitos Žilinskaitės dvitaškio dar kartą išsiveržė į priekį – 23:21. Tačiau po kelių minučių treneriui Alfredui Vainauskui teko prašyti minutės pertraukėlės, Lietuvos čempionėms sėkmingai užbaigus tris atakas paeiliui.

Po jos „Utenos“ gynybai ir toliau sunkiai sekėsi stabdyti varžoves. M.Kvederavičiūtei pataikius iš vidutinio nuotolio, „Kibirkštis-VIČI“ pirmavo 25:32. Dar labiau nutolti viešnioms neleido prieš pat didžiąją pertrauką 5 taškus pelniusi Irma Raugaitė.

Po didžiosios pertraukos vilnietes į priekį vedė Vita Kuktienė. Viena labiausiai patyrusių LMKL lygos krepšininkių surinko 7 taškus iš eilės, o „Kibirkšties-VIČI“ pranašumas tapo dviženkliu. Varžovių gynyboje užstrigusių uteniškių gretose vienintelei Sakellie Daniels pavyko užbaigti porą atakų.

Antroje kėlinuko pusėje įsižaidė Lietuvos čempionių legionierės. Po Sofijos Aleksandravičiaus dvitaškio komandas skyrė jau 22 taškai – 38:60. Puikias išvakarėse sužaidusi amerikietė vidurio puolėja pratęsė puikų savo pasirodymą ir, iki tol nei karto per 13 rungtynių neatakavusi iš toli, užbaigė kėlinuką pataikydama pirmąjį savo tritaškį LMKL lygoje .

Per paskutines 10 minučių „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės atsipalaidavo tačiau susikrautos persvaros neiššvaistė.

„Utenos“ komandai S.Daniels ir K.Alminaitė pelnė po 14 taškų ir atkovojo po 9 kamuolius.

„Kibirkštį-VIČI“ į priekį vedė M.Kvederavičiūtė ir S.Aleksandravičius (13 atk. kamuolių), surinkusios po 19 taškų. H.Meršon pridėjo 15 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius