Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 12

„Kibirkštis“ nežada sustoti: moterų Eurolygoje laukia Rusijos klubo išbandymas

Prieš savaitę į pergalių kelią sugrįžusi Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komanda bandys pratęsti laimėjimų seriją moterų Eurolygoje. Lietuvos čempionės trečiadienį išvykoje kausis su Maskvos srities „Sparta&K” klubu iš Rusijos. Lietuvos klubas po 9 rungtynių turi iškovojęs tris pergales ir rikiuojasi šeštoje pozicijoje, o Rusijos ekipa turi šešias pergales ir yra trečia.
Hollie Mershon
Hollie Mershon / bckibirkstis.lt

Į kitą Eurolygos etapą pateks po 4 geriausias kiekvienos grupės komandos ir viena geriausią rezultatą pademonstravusi penktoji ekipa iš trijų grupių.

Lietuvos ir Rusijos klubai jau buvo susitikę gruodžio mėnesį. Tąsyk I rato C grupės mače „Sparta&K” 68:55 įveikė „Kibirkšties-VIČI“ klubą. Pirmoje dvikovoje nugalėtojoms Sonja Petrovič ir Jevgenija Beliakova surinko po 19 taškų, o Vilniaus ekipoje Vita Kuktienė įmetė 14 taškų.

Būtent S.Petrovič ir J.Beliakova yra rezultatyviausios Rusijos klubo žaidėjos moterų Eurolygoje. 182 cm ūgio J.Beliakova vidutiniškai įmeta po 14 taškų, atkovoja po 6 kamuolius ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus. Serbė S.Petrovič įmeta po 13 taškų, atkovoja po 7 kamuolius ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus. Šios dvi krepšininkės surenka daugiau nei 40 procentų visų Rusijos klubo pelnomų taškų.

„Pavojingiausios „Sparta&K” komandos žaidėjos – gynėjos, – neabejoja „Kibirkšties-VIČI“ atakų organizatorė Hollie Mershon. – Joms viskas leidžiama, atakos dažniausiai užbaigia šios krepšininkės. Mums reikia varžovėms apsunkinti gyvenimą, o pačioms būti agresyvioms.“

Mums reikia varžovėms apsunkinti gyvenimą, o pačioms būti agresyvioms, teigė H.Mershon.

„Sparta&K” komanda Rusijos čempionate šiuo metu rikiuojasi trečioje vietoje (11/4). Maskvos srities klubas į priekį praleidžia Jaketerinburgo UMMC ir Orenburgo „Nadežda“ ekipas. Paskutiniame šalies pirmenybių ture „Sparta&K” 81:49 sutriuškino lygos autsaideres Noginsko „Spartak“ krepšininkes.

„Skrydis pavyko sėkmingai, buvo palyginti trumpas, – atvykusi į Maskvą teigė „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkė Hollie Mershon. – Manau, kad trečiadienio rungtynėse mes galime iškovoti pergalę, jeigu sėkmingai rungtyniausime gynyboje ir kausimės dėl atšokusių kamuolių.“

„Kibirkšties-VIČI“ komandoje rezultatyviausiai Eurolygoje žaidžia Vita Kuktienė. Lietuvos moterų krepšinio lygos tritaškių metimų konkursą laimėjusi puolėja vidutiniškai per rungtynes įmeta po 13 taškų, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus. Gynėjos Hollie Mershon ir Greta Šniokaitė įmeta po 8 taškus. Pastaroji tritaškius turnyre meta 50 procentų taiklumu (9/18). Tai antras rezultatas visoje Eurolygoje.

Rungtynės Rusijoje Lietuvos laiku trečiadienį prasidės 16:00 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius