Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 19

„Kibirkštis“ pradeda kovą dėl pirmosios vietos Baltijos lygos grupės etape

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės kelias dienas pailsėjusios toliau tęsia įtemptą rungtynių maratoną. Praėjusią savaitę penkias rungtynes sužaidusios vilnietės jau trečiadienį stos į kovą Baltijos moterų krepšinio lygoje (BWBL). Lietuvos čempionės Baltijos lygos „Elito B grupėje“ jau yra iškovojusias 4-ias pergales ir užsitikrino vietą finalo ketverte, tačiau dabar „Kibirkštis-VIČI“ kaunasi dėl pirmosios vietos grupėje ir lengvesnio varžovo pusfinalyje.
Mantė Kvedaravičiūtė
Mantė Kvedaravičiūtė / bckibirkstis.lt nuotr.

Dėl pirmosios vietos grupėje „Kibirkšties-VIČI“ komanda žais su Minsko „Horizont“ ekipa iš Baltarusijos. Nors „Horizont“ komanda kol kas sužaidė tik dvejas „Elito B grupės“ rungtynes, tačiau dvi užtikrintos pergalės leidžia baltarusių komandai galvoti apie aukščiausias vietas. Minsko ekipa 76:50 nugalėjo Talino „Eclex1182” (Estija) ir 81:59 įveikė Umėjos „Udominate Basket“ (Švedija).

„Horizont“ komanda savo pagrindą išlaiko jau kelis metus, – teigia „Kibirkšties-VIČI“ komandos vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Šį sezoną nuo jo pradžios Minsko komanda prarado kelias krepšininkes, todėl galima teigti, jog po Europos taurės (EuroCup Women) varžybų klubas susilpnėjo. Tačiau kitos žaidėjos išliko tos pačios, jos puikiai susižaidusios, vieną kitą pažįsta ir, manau, laukia įdomios rungtynės.“

Po dvejų rungtynių „Horizont“ komandoje rezultatyviausiai rungtyniauja Natalija Anufryjenka. Gynėja per mačą vidutiniškai pelno po 16 taškų. Po 14 taškų per rungtynes pelno Tatjana Troina ir Aleksandra Khomenčyk.

„Kibirkšties-VIČI“ komandoje lyderė Baltijos lygoje yra Vita Kuktienė. Dvejas rungtynes iš keturių žaidusi puolėja per mačą vidutiniškai pelno po 16 taškų. Po ketverias rungtynes sužaidusios Mantė Kvederavičiūtė ir Sofija Aleksandravicius įmeta po 13 taškų, o Greta Šniokaitė prideda – 11.

„Elito B grupės“ turnyro lentelė:
(rungtynių skaičius, pergalės, pralaimėjimai, taškai)

1. „Kibirkštis-VIČI“ 4 4 0 8
2. „Eclex/1182” 5 1 4 6
3. „Udominate basket“ 5 1 4 6
4. „Horizont“ 2 2 0 4

Praėjusiame sezone „Kibirkšties-VIČI“ komanda „Horizont“ klubui pralaimėjo Baltijos lygos pusfinalio rungtynėse ir turėjo tenkintis tik bronzos medaliais, o Minsko ekipa užėmė antrąją vietą.

„Praėjusią savaitę sužaidėme penkias rungtynes, todėl šiek tiek jaučiasi nuovargis, tačiau sekmadienį turėjome laisvą dieną ir toliau ruošiamės šiam mačui, – kalba J.Štreimikytė-Virbickienė. – Merginos supranta, kad tai rungtynės dėl pirmos vietos grupėje, mes pradedame namuose, todėl turime sužaisti geras rungtynes. Praėjusiame sezone „Horizont“ komanda mums užvėrė kelią link Baltijos lygos aukso medalių, todėl merginos turi savo papildomų ambicijų. Šiuo metu po ligos jau sugrįžo Vita Kuktienė, tačiau turime dar kelias sergančias krepšininkes“.

2014-03-19 17:00 val.
Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“ – Minsko „Horizont“

Lietuvos ryto krepšinio arena (Ozo g. 14a)
Įėjimas nemokamas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius