Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 01

„Kibirkštis“ pralaimėjo Alfredo Vainausko treniruojamoms Europos taurės laimėtojoms

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ krepšininkės šešių komandų turnyre Druskininkuose patyrė antrąją nesėkmę iš eilės. Vilniaus komanda turnyro „Auksinis ruduo 2013“ ketvirtame mače 55:65 (19:17, 7:12, 17:18, 12:18) pralaimėjo Europos taurės (EuroCup Women) laimėtojoms Kursko „Dinamo“ krepšininkėms iš Rusijos, kurias treniruoja Alfredas Vainauskas. Po keturių turų Vilniaus komanda yra iškovojusi 2 pergales ir patyrusi tiek pat nesėkmių.
Vita Kuktienė
Vita Kuktienė / „Kibirkšties“ klubo nuotr.

Rungtynes geriau pradėjo „Kibirkšties-VIČI-IKI“ krepšininkės, kurios tolimų metimų pagalba laimėjo pirmąjį kėlinį dviejų taškų skirtumu. Antrame ketvirtyje pradėjo strigti Vilniaus komandos puolimas. Sunkiai taškus rinkusios lietuvės per dešimt minučių jų įmetė vos 7 ir ilsėtis komandos išėjo 5 taškais pirmaujant viešnioms iš Rusijos.

Trečiasis kėlinys ir toliau klostėsi pagal panašų scenarijų. Nei vienai komandai nepavyko primesti savo žaidimo stiliaus ir tik sėkmingiau sužaista paskutinė minutė leido rusėms laimėti kėlinį vienu tašku. Viskas sprendėsi paskutiniame ketvirtyje, prieš kurio pradžią „Kibirkštis-VIČI-IKI“ atsilikinėjo 4 taškais. Tačiau ir vėliau vilnietėms nepavyko primesti sau parankaus žaidimo ir pergalę sunkioje kovoje šventė Europos taurės laimėtojos.

Rezultatyviausiai vilniečių komandoje žaidė Vita Kuktienė – puolėja surinko 14 taškų. Lina Pikčiutė įmetė 11 taškų, Hollie Mershon – 7, Greta Šniokaitė ir Rima Valentienė po 6, Ieva Krastina – 4, Daina Gabalytė – 3, Sofija Aleksandravicius – 2, Kristina Alminaitė taškų nepelnė, o Eglė Šniokaitė, Mantė Kvederavičiūtė ir Ieva Šimkutė aikštėje nepasirodė.

Priminsime, kad „Kibirkštis-VIČI-IKI“ Druskininkuose 78:59 nugalėjo Ivanovo „Energija“ (Rusija) ir 69:60 įveikė Gardino „Olimpija“ (Baltarusija) bei 51:66 nusileido Orenburgo „Nadežda“ (Rusija) klubui. Trečiadienį Vilniaus krepšininkės, paskutiniame turnyro mače, rungtyniaus su Vologdos „Čevakata“ ekipa iš Rusijos.

Po turnyro Druskininkuose „Kibirkšties-VIČI-IKI“ merginos išvyks į Rusiją, kur spalio 4-6 dienomis dalyvaus draugiškame keturių komandų turnyre kartu su Jekaterinburgo UMMC, Ivanovo „Energija“ ir Košicės „Good Angels“ (Slovakija) komandomis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius