Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 18

„Kibirkštis“ prieš šventes sieks trečiosios pergalės moterų Eurolygoje

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės 2013–2014 metų sezono moterų Eurolygą pradėjo dvejomis pergalėmis. Tačiau jau netrukus varžovių pagarbos sulaukusios lietuvės buvo pristabdytos, patyrė tris nesėkmes iš eilės ir šiuo metu Eurolygos C grupėje užima penktąją vietą tarp septynių komandų. Jau šį trečiadienį Vilniaus klubas sieks nutraukti nesėkmių seriją mače namuose su Stambulo „Galatasaray“ ekipa iš Turkijos.
„Kibirkštis-VIČI“
„Kibirkštis-VIČI“

Turkijos klubo padėtis turnyro lentelėje geresnė. „Galatasaray“ ekipa per šešis mačus patyrė vos vieną nesėkmę ir C grupėje žengia antroje vietoje. Vienintelis pralaimėjimas patirtas mače su Prahos ZVVZ USK klubu iš Čekijos, turkės svečiuose nusileido varžovėms – 63:67.

„Turkių komanda yra labai stipri, viena iš favoričių mūsų grupėje, – teigia „Kibirkšties-VIČI“ komandos puolėja Vita Kuktienė. – Stambulo klubas turi gerą įžaidėją, kuri rungtyniauja itin komandiškai. Taip pat ekipa turi gerą vidurio puolėją ir, aišku, aukštą trečio numerio žaidėją Alba Torrens. Aplink pastarąja sukasi komandos žaidimas.

Pirmuoju smuiku Stambulo komandoje griežia amerikietė Shavonte Zellous. 175 cm ūgio gynėja vidutiniškai per vienerias rungtynes pelno po 21 tašką, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus. Po 15 taškų per rungtynes prideda ispanė Alba Torrens, po 12 taškų pelno ir po 6 kamuolius sugriebia turkė Nevriye Yilmaz.

„Grupėje esame antroje vietoje ir esame patyrusios tik vieną pralaimėjimą, todėl, manau, mūsų rezultatai geri, – teigia „Galatasaray“ klubo žaidė N.Yilmaz. – Dabar keliaujame į Vilnių. Mūsų laukia sunkus ir itin svarbus mačas. Mūsų žaidimas banguoja, tačiau bandysime būti pastovesnės.“

„Galatasaray“ užtikrintai pirmauja ir savo šalies pirmenybėse. Stambulo klubas iškovojęs 11 pergalių iš tiek pat galimų, užima pirmąją vietą turnyro lentelėje. Paskutiniame mače „Galatasaray“ 84:72 nugalėjo antroje vietoje žengiančias „Kayseri Kaski“ krepšininkes. Turkijos čempionate rezultatyviausiai žaidžia A.Torres, kuri vidutiniškai per vienerias rungtynes pelno po 14 taškų ir atlieka 3 rezultatyvius perdavimus.

 „Kibirkšties-VIČI“ komandoje Eurolygoje sėkmingiausiai žaidžia Vita Kuktienė. Puolėja vidutiniškai pelno po 14 taškų, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus. Sofija Aleksandravicius pelno po 10 taškų, o latvė Ieva Krastina renka po 9 taškus.

„Tikiuosi, kad „Galatasaray“ neįvertins tinkamai mūsų ekipos ir atvažiuos atsipalaidavusios. Kitaip bus labai sunku su jomis žaisti, – tikina „Kibirkšties-VIČI“ žaidėja V.Kuktienė. – Mūsų raktas į pergalę yra tritaškiai metimai ir komandinis žaidimas. Norime sau pasidaryti šventę ir kausimės kiek galėdamos. Tikimės, kad pavyks nutraukti trijų pralaimėjimų seriją ir iškovoti trečiąją pergalę Eurolygoje šiemet.“

Vilniaus klubas Lietuvos čempionate šiuo metu užima antrąją vietą. Savaitgalį Lietuvos čempionės po gana atkaklios kovos 79:71 palaužė Marijampolės „Sūduvos“ ekipą. Vilniaus klubo lyderė, šalies čempionate vidutiniškai po 13 taškų pelnanti, Eglė Šniokaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius