Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 13

„Kibirkštis-VIČI“ pirmosios pergalės Europos taurėje sieks Baltarusijoje

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komanda trečiadienio popietę pasiekė Baltarusijos sostinę Minską, surengė treniruotę „Vitaliur“ sporto komplekse ir ketvirtadienio vakarą kausis Europos taurės (EuroCup Women) rungtynėse su „Horizont“ krepšininkėmis. Tai bus II turo mačas. Pirmame ture vilnietės apmaudžiai nusileido Noginsko „Spartak“ komandai ir šiuo metu turnyro lentelėje dalinasi 3-4 vietas su Baltarusijos ekipa.
Vilniaus „Kibirkštis“
Vilniaus „Kibirkštis“ / bckibirkstis.lt nuotr.

Treniruotės pradžioje „Kibirkšties-VIČI“ komandos treneris Algirdas Paulauskas metimu kabliu pataikė nuo vidurio metimo linijos ir nusijuokė. Tiesa, greitai juokai baigėsi ir patyręs specialistas jau vadovavo ekipos pratyboms.

„Baltarusių komanda turi patyrusių ir jaunų žaidėjų mišinį, - prieš rungtynes teigė „Kibirkšties-VIČI“ strategas A.Paulauskas. – Turi jaunų ir perspektyvių žaidėjų iš Ukrainos. Komanda žaidžia tikrą baltarusišką krepšinį, spaudžia visas rungtynes. Mūsų privalumas ūgis, tačiau jį reikės išnaudoti“.

Baltarusijos ekipa pirmose Europos taurės varžybose taip pat turėjo pripažinti varžovių pranašumą. Minsko klubas išvykoje 46:56 pralaimėjo Stambulo „Bešiktaš“ komandai iš Turkijos. Prieš savaitę baltarusių komandoje po 9 taškus surinko Darija Lipinskaja ir Nadeja Nadežka.  

Baltarusijos čempionate „Horizont“ komanda iškovojusi 4 pergales iš tiek pat galimų ir turnyro lentelėje dalinasi 1-2 vietas su „Cmoki“ komanda. Šalies pirmenybėse pirmuoju smuiku griežia ukrainietė Tatjana Antoniuk, kuri pelno po 14 taškų ir atkovoja po 13 kamuolių. Po 14 taškų ir po 4 rezultatyvius perdavimus prideda Natalija Anufryjenka.

„Kibirkšties-VIČI“ komandoje, pirmose Europos taurės rungtynėse, geriausiai pasirodė Ieva Šimkutė. Vidurio puolėja pelnė 13 taškų ir atkovojo 3 kamuolius. Chastity Reed pridėjo 12 taškų, o Justina Kraujūnaitė – 10. Lietuvos moterų krepšinio lygoje C.Reed pelno po 14 taškų ir atkovoja po 6 kamuolius, Eglė Šniokaitė ir Vita Gorobets pelno po 11 taškų, o I.Šimkutė – 10.

„Mes esame jauna komanda ir mums trūksta patirties, tačiau mes stengiamės žaisti greitai ir būti agresyvios, - sakė pirmose Europos taurės rungtynėse 7 taškus pelniusi ir 6 rezultatyvius perdavimus atlikusi „Kibirkšties-VIČI“ legionierė Ny Hammonds. – Lietuvoje jau apsipratau, maniau, kad bus sunkiau, tačiau viskas gerai. Mano stiprioji pusė – perdavimai. Man patinka kurti atakas, noriu būti daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikusi žaidėja. Žinoma, kartais aš pasiilgstu Jungtinių Amerikos valstijų, tačiau krepšinis yra mano darbas ir aš turiu būti čia. Dirbu jog būčiau geresnė žaidėja ir vieną dieną rungtyniaučiau moterų NBA (WNBA). Tai mano svajonė“.

„Kibirkšties-VIČI“ ir „Horizont“ komandų rungtynės ketvirtadienį prasidės 18 valandą Lietuvos laiku. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius