-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 17

Kiek milijonų vertas Jeremy Linas? „Knicks“ laužo galvą, kaip pratęsti sutartį su NBA sensacija

762 tūkst. JAV dolerių. Tiek uždirba karščiausia NBA lygos sensacija – Jeremy Linas. Per sezoną! Jo komandos draugui Carmelo Anthony Niujorko „Knicks“ klubas tokią sumą išmoka per savaitę.
Jeremy Linas
Jeremy Linas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau „Knicks“ šį sezoną iš pelenų pakilo tada, kai dėl traumos iš rikiuotės iškrito C.Anthony, o kamuolys buvo atiduotas J.Linui į rankas. Dantimis šansą sugriebęs įžaidėjas tapo karščiausia NBA lygos sensacija, o jo vedama „Knicks“ laimėjo septynis mačus iš eilės.

Po stebuklingo pasirodymo J.Linas atsidūrė ne tik sirgalių, bet ir NBA lygos klubų vadovų dėmesio centre. Prieš dvi savaites mažai kam žinomas krepšininkas, kuris prisipažino bijojęs ar nebus atleistas iki sezono pabaigos, staiga tapo geidžiamiausia preke.

J.Lino kontraktas galioja iki šio sezono pabaigos – vasarą jis taps laisvuoju agentu, todėl milijonus jam galės siūlyti visos NBA lygos komandos.

Pagal lygos taisykles, „Knicks“ šią vasarą J.Linui galės pateikti tik kvalifikacinį pasiūlymą – 2,7 mln. JAV dolerių. Tuo tarpu kitos komandos, su žaidėju derėdamosi dėl kelerių metų kontrakto, pirmąjį sezoną galės mokėti ne daugiau nei 5 mln. JAV dolerių.

„Knicks“ vadovai laužo galvą, kaip sukliudyti tokiam scenarijui ir su krepšininku sutartį pratęsti dar šio sezono eigoje. Niujorko klubo išsigelbėjimu gali tapti vidutinio lygio išimties kontrakto taisyklė, pagal kurią „Knicks“ galėtų pratęsti sutartį dar šiam sezonui nepasibaigus. Tuomet nukonkuruoti tokio pasiūlymo kitos NBA komandos negalėtų. J.Linas liktų Niujorko ekipoje ir 2012-2013 metų sezonui bei už sezoną gautų 5 milijonus JAV dolerių.

„Jis surengė įspūdingus pasirodymus, kokių pavydėtų net ir LeBronas Jamesas. Jeremy aikštelėje praleidžia daugiau laiko nei rungtyniaudavo NBDL lygoje. Labai retas reiškinys, kai krepšininkas žaidžia geriau NBA lygoje nei dukteriniuose čempionatuose. Lygiai taip pat retai būna, kai tokį pasirodymą surengęs žaidėjas netampa NBA žvaigžde“, - pripažino pavardės nenorėjęs atskleisti NBA komandos generalinis vadybininkas.

Įdomu, kad J.Linui kur kas didesnį užmokestį galėtų pasiūlyti Europos ir Kinijos klubai, mat jų nevaržo NBA lygos taisyklės. Tiesa, vargu, ar palikti NBA lygą, kur sužibo jo žvaigždė, norėtų pats J.Linas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius