Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 08 04

Klaipėdietis Donatas Zavackas grįžta į „Neptūną“

Klaipėdos „Neptūno“ klubas didina komandoje žaisiančių tikrų klaipėdiečių būrį – dvejus metus klube rungtyniaus 34 metų 203 cm ūgio sunkusis puolėjas Donatas Zavackas.
Rungtynės tarp „VEF“ – „Lietkabelio“
Donatas Zavackas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

34-erių metų krepšininkas „Neptūne“ – toli gražu ne naujokas. Jis „Neptūno“ marškinėlius vilkėjo 1996-1998 metais ir 2006 metais.

„Pats esu užaugęs Klaipėdoje, tad man bus garbė ginti savo miesto garbę. Visada malonu grįžti į tą komandą, kurioje daug savų veidų. Vasaromis, kai grįždavau į Klaipėdą, pasitreniruodavau su „Neptūno“ krepšininkais. Džiugu, kad „Neptūno“ klubo valdyba nusprendė išsaugoti klaipėdietišką veidą“, – džiaugėsi D. Zavackas.

Per karjerą apkeliavau daug komandų, šalių, tad namo grįžti visada malonu. Žinau, kas tai yra Eurolyga, juk žaidžiau šiame turnyre su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa.

Jis neslėpė, kad vienas iš svarbiausių apsisprendimo motyvų atstovauti „Neptūnui“ buvo tai, kad Klaipėdos klubas pirmą kartą žais Eurolygoje.

„Per karjerą žaidžiau daug komandų, šalių, tad namo grįžti visada malonu. Žinau, kas yra Eurolyga, juk žaidžiau šiame turnyre su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa. Tai aukščiausio lygio turnyras. Džiugu, kad vėl galėsiu pasivaržyti su pajėgiausiais Europos krepšininkais“, – pabrėžė klaipėdietis.

D.Zavackas jaunystėje šešerius metus Pitsburgo (JAV) universitete krimto ekonomikos mokslus ir rungtyniavo studentų krepšinio lygoje (NCAA), vėliau 203 cm ūgio žaidėjas karjerą tęsė Lenkijos, Italijos, Prancūzijos, Belgijos, Ukrainos, Rusijos, Latvijos ir Vokietijos klubuose.

Puolėjas 2003 m. tapo NCAA „Big East“ konferencijos nugalėtoju, 2009 m. ULEB Europos taurės čempionu, 2009 ir 2010 metais – LKL čempionu, 2012 ir 2013 m. – Latvijos krepšinio lygos (LBL) čempionu.

„Donato patirtis – didžiulė. Tai aukšto lygio žaidėjas, kuris gali sustiprinti „Neptūno“ ekipą ir perteikti savo patirtį jaunimui. Džiugu, kad dar vienas klaipėdietis papildė mūsų komandą“, – džiaugėsi „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

„Neptūnas“ jau anksčiau sudarė sutartis su kapitonu Martynu Mažeika, centru Simu Galdiku, įžaidėju Mindaugu Girdžiūnu ir krašto puolėju Arnu Butkevičiumi (sutartis 2 metams). Taip pat turi galiojančią sutartį su centru Vytautu Šarakausku. Komandą ir toliau treniruos Kazys Maksvytis ir Tomas Rinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius