Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 05

Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ nesitrauks iš V.Putino bendražygio S.Ivanovo valdomos VTB Jungtinės lygos

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai sekmadienį žais VTB jungtinės lygos rungtynes su Kazachstano „Astanos“ komanda. Klaipėdos klubas mano, kad Rusijos įvykdytas Krymo užgrobimas nėra pagrindas trauktis iš Vladimiro Putino bendražygio Sergejaus Ivanovo valdomos VTB Jungtinės lygos. Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda situacijos iš viso nekomentuoja.
„Neptūno“ triumfo akimirka
„Neptūno“ ekipa / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„VTB Jungtinė lyga yra geras produktas, lygoje žaidžia komandos iš devynių šalių. Dabar susidaro vaizdas, kad bandoma daryti spaudimą sportui. Kas nuo to išloš ir kas pralaimės?“ – piktinosi „Neptūnui“ vadovaujantis Osvaldas Kurauskas, paklaustas, ar klubas nesvarsto galimybės pasitraukti iš VTB lygos.

V.Grubliauskas: klausimas jautrus

Tuo tarpu Klaipėdos, kuri iš dalies finansuoja klubą, meras Vytautas Grubliauskas nebuvo toks užtikrintas ir tikino, kad klausimas dėl dalyvavimo VTB Jungtinėje lygoje – jautrus ir suprantamas. 

„Tačiau nebūčiau už karštligiškus sprendimus. „Neptūno“ komanda kartu su Lietuvos krepšinio federacija turi apsispręsti, kaip elgtis toliau. Tai turi būti gerai apgalvotas žingsnis“, – teigė meras. 

Jis prisiminė, kad visai neseniai, iki įvykių Kijeve, buvo diskutuojama, kur „Neptūnui“ naudingiau žaisti – VTB ar Europos taurėje. Tada, įvertinus visus pliusus ir minusus, nuspręsta verčiau pasirinkti VTB.

Vilniaus klubas tyli

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas situacijos nekomentuoja. Sostinės klubo rėmėja yra ir Vilniaus savivaldybė, tačiau meras Artūras Zuokas nelinkęs kištis į klubo sprendimus, kur ir su kuo jam varžytis.

„Negalėčiau nieko pasakyti, nes ne mano kompetencija yra vertinti, nesu gilus vertintojas nei šitų lygų, nei šitų sprendimų, – kalbėjo meras. – Nemanau, kad mes Lietuvoje šiandien turime ieškoti dar daugiau konfliktų ir nesutarimų. Visada yra geriau bloga taika, negu geras karas. Ir visi, kurie šiandien bando kalbėti apie visus tokius veiksmus, turėtų pagalvoti, kur jie veda. Atvirkščiai – bendravimas ir diskusija veda į tam tikrą kompromisą, kuris tam tikru momentu yra neišvengiamas. O kur nori dalyvauti, tai čia klubų sprendimas, mes jų neįtakojame.“

Vilniaus savivaldybė šiemet numačiusi skirti Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio komandai 4 mln. Lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius