Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 15

Klemensas Rimšelis: krepšinis parodė pavyzdį, kad reikia išmokti uždirbti ir dalintis tuo su kitais

9,1 mln. litų – tiek valstybės lėšų šiemet išdalinta federacijoms sporto šakų plėtojimui. Pernai 2 mln. litų iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo (KKSRF) gavusiam krepšiniui, šiemet nuspręsta neduoti nė lito.
KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis
KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Taip nuspręsta dėl to, jog iš Europos krepšinio čempionato, vykusio Lietuvoje, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) uždirbo 8 mln. litų.

Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius, KKSRF tarybos pirmininkas Klemensas Rimšelis teigia, kad LKF veikla turėtų tapti pavyzdžiu ir kitoms sporto federacijoms.

„Kartu su krepšinio federacijos vadovais priėmėme bendrą sprendimą – šiais metais krepšinio federacija, taip pat krepšinio mokyklų projektai valstybės lėšomis nefinansuojami, o jiems numatytos lėšos perskirstomos kitoms federacijoms, – kalbėjo K.Rimšelis.

Noriu padėkoti ir pasidžiaugti Lietuvos sporto žmonių ir krepšinio federacijos gebėjimais ne tik suorganizuoti čempionatą, kuris pateikiamas kaip geros vadybos pavyzdys. Manau, krepšinio federacijos požiūris, kad reikia išmokti uždirbti ir dalintis tuo su kitais įves sporto sferoje tam tikrą ramybę, o kitus paskatins organizuoti pelningus renginius“.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas pripažino, kad teigiamas Europos čempionato pasekmes šalies krepšinis jaus ilgus metus, todėl dėl prarastų valstybės dotacijų nesielvartauja. „Tai įdomus precedentas, į kurį reagavome santūriai ir nenorėjome kovoti dėl tų dviejų milijonų. Nenorime būti grobuonys. Buvome numatę biudžete KKSD rėmimo fondo LKF skiriamas lėšas, tačiau dabar jas teks kompensuoti  iš Europos čempionato uždirbtų pinigų. Nors tai olimpiniai metai, pastebime, kad rėmėjų rasti sunku", – 15min.lt sakė M.Balčiūnas.

„Europos vyrų krepšinio čempionatas buvo sėkmingas ne tik mūsų federacijai, bet ir kitoms sporto šakoms, visai šaliai. Džiaugiamės olimpiniais metais galėdami padėti kitoms sporto šakoms. Mūsų federacijos uždirbtos lėšos bus investuotos į svarbius ilgalaikius projektus, taigi čempionato indėlį ir postūmį jausime tikrai ne vienerius metus“, – teigė vienas LKF vadovų.

Kokią suma atseikėta kiekvienai sporto šakai, galite sužinoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius