-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 15

Kodėl „Raptors“ klubas turėtų iškeisti savo lyderį Andrea Bargnani?

Ar tikrai „Toronto Raptors“ klubo lyderis, pirmasis 2006-ųjų metų NBA naujokų biržos šaukimas, italas Andrea Bargnani savo komandai labiau trukdo nei padeda? Bent taip teigia Kanados sporto žiniasklaidos gigantas TSN, pasak kurio, Toronto ekipa turėtų italui surasti naują klubą.
Andrea Bargnani
Andrea Bargnani / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Trylika rungtynių“ – pasakyk tai tikram „Raptors“ aistruoliui ir jis iškart supras, apie ką kalbama. O kalbama apie trylika pirmųjų praėjusio NBA sezono rungtynių, kuriose Toronto klubo lyderis Andrea Bargnani žaidė taip, kaip iš jo visus šešerius metus buvo tikimasi – jis buvo tikras siaubas puolime, žaidė atsidavęs gynyboje ir buvo tikras komandos lyderis pirmą kartą per savo karjerą NBA.

Puikaus 27-erių metų A.Bargnani žaidimo dėka per pirmas 11-a 2011-2012 m. sezono rungtynių „Raptors“ iškovojo 4 pergales, o lyderiui iškritus pralaimėjo 8 mačus iš eilės. Vėliau italas grįžo, sužaidė du susitikimus, kuriuos abu „Raptors“ laimėjo, ir vėl ilgam iškrito iš rikiuotės.

Šių trylikos mačų A.Bargnani statistika: 25 taško, 6,3 atkovotų kamuolių, krepšį atakuojant beveik 50-ies procentų taiklumu. Per juos italas keturis kartus pasiekė arba peržengė 30-ies taškų ribą, o 20-ies nepelnė tik dukart.

Tačiau A.Bargnani gavo kulkšnies traumą, dėl kurios praleido 20 rungtynių, vėliau grįžo, žaidė 18 mačų ir vėl iškrito iš rikiuotės.

Šių 18-os mačų statistika buvo ženkliai kuklesnė: 16,1 taško, 5,1 atk. kamuolio, krepšį atakuojant vos 40-ies procentų taiklumu.

Tačiau tada A.Bargnani turėjo pasiteisinimą – traumą, kurios krepšininkais nebuvo iki galo išsigydęs.

Šį sezoną A.Bargnani yra visiškai sveikas, tačiau jo skaičiai nė iš tolo nepanašūs į tuos, kuriuos aistruoliai matė per „trylika rungtynių“. Italas šiame sezone jau žaidė 8 mačuose, per kuriuos pasiekė 16,3 taškų vidurkį, o krepšį atakuoja vos 36 proc. taiklumu. Atkovotų kamuolių grafoje taip pat šviečia itin mažas vidurkis krepšininkui, kurio ūgis 213 cm – vos 4,6 atk. kam. per mačą.

Dar blogiau skamba tai, kad prieš A.Bargnani rungtyniaujantys sunkieji krašto puolėjai, kuomet juos dengia „Raptors“ aukštaūgis, vidutiniškai pelno po 20,5 taško.

TSN teigimu, A.Bargnani yra senojo „Raptors“ žaidimo relikvija, kuomet puolamieji sugebėjimai klube buvo vertinami aukščiau visko. „Raptors“ klubas nori būti laikomas drąsia, pirmiausia gynyboje dirbančia komanda, kuri pergales iškovoja širdimi ir energija, tačiau A.Bargnani yra tokio stiliaus priešingybė.

Vietoj to, kad puolime išnaudotų savo ūgį ir greitį prieš lėtesnius aukštaūgius, italas mieliau laksto aplink tritaškio liniją. Šį sezoną per rungtynes aukštaūgis vidutiniškai meta po 4,5 tolimo metimo (daugiausiai karjeroje), tačiau pataiko tik 36 procentus.

Į A.Bargnani po tų „trylikos rungtynių“ nebežiūrima kaip į žaidėją, kuris dar pasieks savo karjeros piką ir ves komandą į pergales – jis jau buvo tai pademonstravęs, tačiau pakartoti nesugeba. Arba net nesistengia.

Klubas teigė, kad su Demaru Derozanu sutartis pratęsta dėl puikaus gynėjo požiūrio į darbą, Jonas Valančiūnas pašauktas penktuoju naujokų biržos šaukimu ir jo laukta visus metus, nes jis turi galybę energijos ir žaidžia širdimi. Kyle‘as Lowry ir Amiras Johnsonas taip pat turi tas savybes, kurios reikalingos „Raptors“ klubui.

Komanda nori žengti į priekį, į kitą lygį, tačiau tam pirmiausia reikia atsikratyti tų krepšininkų, kurie prie komandos tiesiog netinka, o vienas jų yra A.Bargnani – konstatuoja TSN.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius