Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 27

Kol Jonas Valančiūnas Lietuvoje – jo byla Kanadoje dėl vairavimo neblaiviam vėl atidėta

Lietuvoje besiilsintis 22 metų Lietuvos krepšinio rinktinės ir Kanados NBA klubo „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas antradienį nesulaukė jokių jam aktualių galutinių žinių iš Kanados. Šiandien Kolingvudo miesto pakartotiniame teismo posėdyje buvo nagrinėjama J.Valančiūno byla, kurioje lietuvis yra kaltinamas vairavęs išgėręs.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Facebook“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Kaip rašo Kanados spauda, lietuviui byloje atstovauja advokatų kontora „Alan Gold and Co“, o jos atstovas šiandien teigė, kad reikėtų bylą atidėti iki birželio 9 dienos. Mat advokatai nesusipažino su visais J.Valančiūno apklausos dokumentais ir pagalbos tarnybos 911 pateikta atasakaita. Advokatai norėtų išgirsti kas ir kodėl kvietė policijos pareigūnus Jonui Valančiūnui.

J. Valančiūno byla teisme jau buvo nagrinėta balandžio 22 dieną, bet irgi buvo atidėta.

J.Valančiūnui gresia vairuotojo pažymėjimo praradimas ir iki 1000 JAV dolerių bauda. Tokia nuobauda lietuviui gresia pagal vietos įstatymus, kai nusižengimas padaromas pirmą kartą.

Sportininką policijos pareigūnai sulaikė balandžio 7-ą dieną. Kaip skelbia užsienio žiniasklaida, prie vairo neblaivus J.Valančiūnas pagautas Vasaga Biče, Ontarijo valstijoje. Lietuvis buvo suimtas pirmadienio rytą 2 val. 30 min. vietos laiku, jam pareikšti kaltinimai.

Ontarijo pareigūnų teigimu, sulaikytame automobilyje rasta atidarytų alaus butelių. Jonas pripūtė 0,8 promilės.

„Laikau save aukšto lygio krepšininku ir jaučiu atsakomybę būdamas „Toronto Raptors“ dalimi. Atsiprašau organizacijos, komandos, šeimos, gerbėjų. Apgailestauju dėl sukeltų neigiamų emocijų“, – po to, kai buvo sučiuptas prie vairo neblaivus tuomet išplatintame oficialiame pranešime teigė J.Valančiūnas.

Toronto klubo išplatintame pranešime teigiama, kad šis yra nusivylęs Jonu.

„Savo organizacijos nariams keliame pačius aukščiausius reikalavimus. Toks elgesys yra netoleruotinas“, – buvo teigiama klubo pranešime.

2010 m. gegužės mėnesį dar žaisdamas „Lietuvos ryte“ krepšininkas buvo nubaustas už vairavimą neturint tam teisės – jam tada buvo 17 metų. Kitų metų kovo mėnesį į J.Valančiūno automobilį atsitrenkė „Toyota“, kurią vairavo jauna mergina.

Lietuvoje J.Valančiūnui taip pat tenka bendrauti su teisėsauga - savaitgalį Palangoje iš jo prabangios mašinos buvo išimti priekinai žibintai.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius