-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 16

Krapikas: jaunimą slėgė varžovų vardai

Arvydas Sabonis po VTB Vieningosios lygos rungtynių Maskvoje užsuko į Kauno „Žalgirio“ drabužinę. Legendinis krepšininkas stebėjo, kaip jo komanda 74:90 pralaimėjo Maskvos CSKA komandai, ir po dvikovos norėjo paklausti žalgiriečių vienintelio dalyko: „Ko bijojote?“
Treniruotė
G.Krapikas teigė, kad kai kuriems žaidėjams Maskvoje rankos drebėjo. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ beveik tris kėlinius kovėsi kaip lygus su lygiu su daugkartiniais Rusijos čempionais, tačiau pradėjo byrėti, kai paskutinę trečio kėlinio sekundę Zoranas Planiničius pataikė tritaškį. Ketvirtame kėlinyje rusų pranašumas greitai šoktelėjo iki 15 taškų ir viltys iškovoti pergalę kauniečiams žlugo.

Po mačo „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas pripažino, kad žaidėjus slėgė varžovų vardai. „Sunkiausia buvo jaunimui. Arvydui lengva šnekėti, nes jis yra patyręs ir daug matęs krepšininkas. O mūsų kai kuriems žaidėjams rankos drebėjo“, – atskleidė jis.

Pasak stratego, sunku tikėtis pergalės, padarius daugiau nei 20 klaidų. „Priežastis paprasta – mūsų startinio penketo žaidėjai pavargo, o juos pakeitę krepšininkai nebuvo lygiaverčiai žaidėjai. Žinau, kad šis mačas Lietuvoje kėlė didelį susidomėjimą, ir gaila, kad antroje rungtynių dalyje neparodėme savo veido“, – kalbėjo G.Krapikas.

Rusijos čempionų strategas Jevgenijus Pašutinas buvo patenkintas, kad jo auklėtiniams pavyko pergalingai pradėti sezoną. „Esu laimingas, kad laimėjome šias svarbias rungtynes, kurios atidarė mūsų sezoną. Prieš prasidedant sezonui žaidėme daug rungtynių, ieškojome optimalios sudėties, stengėmės gerinti gynybą ir puolimą“, – sakė jis.

Anot CSKA stratego, mačai su itin pajėgiomis komandomis buvo labai naudingi. „Nenoriu išskirti vieno žaidėjo. Labiausiai noriu turėti komandą, kurios kiekvienas žaidėjas, įėjęs į aikštę, galėtų parodyti visas savo galimybes. Viktoras Chriapa buvo agresyvus, todėl prisirinkome daug pražangų. Bet tai pateisinama, nes norime gintis itin kietai ir užtikrintai, tačiau tai kainuoja daug pražangų“, – teigė J.Pašutinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius