Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 04 29

Krepšinio ekspertai sutinka: LKL ketvirtfinalyje bus tik viena intriga

Trečiadienį LKL čempionate prasidės ketvirtfinalių serijos iki dviejų pergalių. Krepšinio ekspertai Linas Kvedaravičius ir Sergejus Jovaiša perspėja, kad didesnių intrigų aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje dar teks palaukti. Ketvirtfinalyje į lygiavertę kovą iš keturių porų stos tik viena – Klaipėdos „Neptūnas“ ir „Šiauliai“.
Linas Kvedaravičius ir Sergejus Jovaiša
Linas Kvedaravičius ir Sergejus Jovaiša / BFL nuotr.

Ketvirtfinalio poros:

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kėdainių „Nevėžis“

Sunkų reguliarųjį sezoną Kėdainių komanda sugebėjo užbaigti aštuntojoje vietoje ir jau vien tai jai yra nemaža sėkmė. Akivaizdus šios poros favoritas yra Vilniaus „Lietuvos rytas“, tačiau visą sezoną su geriausiais žaidėjais vis atsisveikindavusi Kėdainių ekipa sugeba rasti būdų priešintis net ir stipriausiems varžovams.

Vilniaus ir Kėdainių klubai šį sezoną susitiko du kartus. Gruodžio 29-ąją Kėdainiuose vilniečiai laimėjo 78:61, tačiau vasario 7-ąją namie buvo netoli sensacingo pralaimėjimo ir nugalėjo tik 67:64.

Aišku, kad laimės „Lietuvos rytas“. Nereikia čia jokių ilgų komentarų.

„Nevėžis“ sezono pabaigoje yra unikalus tuo, kad rungtyniauja beveik be keitimų. Per mačą su Pasvalio komanda Gintaras Leonavičius atliko tik 3 keitimus. Visus kartus vienas kitą keitė Povilas Butkevičius ir Darius Šilinskis. Be to, paskutinis keitimas trečiojo kėlinio viduryje buvo priverstinis dėl P. Butkevičiaus surinktų 5 pražangų.

Linas Kvedaravičius: „Pati aiškiausia iš visų ketvirtfinalio porų. „Nevėžis“ šį sezoną yra stipriai nukraujavęs ir jiems didžiausias pasiekimas yra patekimas į ketvirtfinalį. Rimčiau pasipriešinti „Lietuvos rytui“ jie tikrai nesugebės. Vilniečiai šioje serijoje spręs klausimus dėl pusfinalio rungtynių.“

Sergejus Jovaiša: „Aišku, kad laimės „Lietuvos rytas“. Nereikia čia jokių ilgų komentarų.“

Prienų „TonyBet“ – Utenos „Juventus“

Šios ekipos viena kitą pažįsta puikiai, nes šį sezoną susitiko net 8 kartus. „TonyBet“ per šias dvikovas iškovojo 7 pergales, o „Juventus“ vienintelį kartą laimėjo vasario 22-ąją per BBL rungtynes namie (70:67).

Vis dėlto Prienų klubo pranašumas prieš uteniškius nėra toks akivaizdus, kaip galėtų atrodyti žvilgtelėjus į pergalių ir pralaimėjimų santykį. „TonyBet“ du kartus palaužė „Juventus“ vos 1 taško skirtumu, o dviženkliu skirtumu laimėjo tik 2 kartus.

Manau, kad bent vienas rungtynes „Juventus“ laimėti gali, sausos serijos čia nebus. 

Dar labiau intrigą didina tai, kad pastarąsias dvi savaites abi ekipos demonstravo gerą sportinę formą. Uteniškiai tvirtai nugalėjo visus tiesioginius konkurentus kovoje dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas, o reguliarųjį sezoną užbaigė kovingu maču išvykoje su „Šiauliais“ (pralaimėta 93:97). Tuo metu „TonyBet“ buvo netikėtai dideliu skirtumu sutriuškintas Vilniuje, bet per svarbiausias rungtynes laimėjo Klaipėdoje ir iškovojo antrąją vietą turnyro lentelėje.

Linas Kvedaravičius: „Šios komandos puikiai pažįsta viena kitą. „Tonybet“ iškovojo net septynias pergales tarpusavio dvikovose ir turės svarbų psichologinį pranašumą. Aišku, komanda dar sprendžia traumuotų žaidėjų klausimą. Manau, kad bent vienas rungtynes „Juventus“ laimėti gali, sausos serijos čia nebus. Netgi palinkėčiau uteniškiams nukauti Prienų ekipą, bet tai tikrai nebus lengva. Favoritas visgi „Tonybet“.

Sergejus Jovaiša: „Šiuo atveju taip pat esu įsitikinęs, kad toliau žengs aukščiau reguliariajame sezone buvusi komanda. Didelės intrigos ir čia nebus.“

Klaipėdos „Neptūnas“ – „Šiauliai“

Tai yra labiausiai nenuspėjama ketvirtfinalio pora, kurioje labai svarbus bus savos aikštės pranašumas. Šį sezoną Klaipėdos ir Šiaulių klubai susitiko keturis kartus ir visus mačus tvirtai laimėjo šeimininkai.

Favorito šioje serijoje nėra, abiejų komandų šansai yra lygūs, todėl, manau, kad žiūrovai tikrai išvys tikrą krepšinio spektaklį.

LKL reguliarųjį sezoną klaipėdiečiai užbaigė treti, šiauliečiai – šešti, tačiau psichologinio pranašumo „Neptūnas“ neturės. Mat per paskutiniąsias penkerias rungtynes uostamiesčio komanda patyrė tris pralaimėjimus principiniams varžovams („Šiauliams“, „Pieno žvaigždėms“ ir „TonyBet“), tik metimu paskutinę sekundę palaužė „Nevėžį“, o tvirta pergale pastarąjį kartą džiaugėsi balandžio 10-ąją, kai 83:69 buvo nugalėtas Panevėžio „Lietkabelis“. Tuo metu „Šiauliai“ sezoną užbaigė 6 pergalėmis per 7 rungtynes (pralaimėta tik Vilniuje 68:78) ir yra gerokai pakilesnės nuotaikos.

Linas Kvedaravičius: „Be jokios abejonės sudėtingiausia ir sunkiausia nuspėjama ketvirtfinalio pora. „Neptūnui“ gali padėti tai, kad jie seriją pradės namuose. Tačiau gražiu žaidimu džiugina ir „Šiauliai“. Favorito šioje serijoje nėra, abiejų komandų šansai yra lygūs, todėl, manau, kad žiūrovai tikrai išvys tikrą krepšinio spektaklį.“

Sergejus Jovaiša: „Šita serija yra tokia, kad tikrai sunku prognozuoti, kas laimės. Lauksime įdomios kovos.“

Kauno „Žalgiris“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“

Kauno ir Pasvalio klubai galutinėje reguliariojo sezono turnyro lentelėje užėmė gretimas pozicijas, tačiau būtent Kauno klubą pasvaliečiai gali vadinti neparankiausiu sau varžovu. „Žalgiris“ yra vienintelė Lietuvos komanda, sugebėjusi šį sezoną iškovoti pergalę „Pieno žvaigždžių“ arenoje (85:77 kovo 23-ąją). Savo aikštėje kauniečiai sezono pradžioje (dar vadovaujami Ilios Zouro) nušlavė varžovus 83:57.

Galbūt jau ir sąžinė neleidžia toliau nuvilti sirgalių. Laikas baigti atostogauti, taip sakant. „Žalgiris“ turėtų laimėti seriją sausai. 

Vis dėlto tai turėtų tik dar labiau įkvėpti Pasvalio krepšininkus kovai. Vien per kovą ir balandį „Pieno žvaigždės“ nugalėjo ir „Lietuvos rytą“, ir „TonyBet“, ir „Neptūną“, ir „Šiaulius“, todėl komandai pergalė prieš „Žalgirį“ dabar yra lyg trūkstamas trofėjus, kurį gauti labai norisi. Vis dėlto Pasvalio ekipos niekas nesmerks, jei taip ir nepavyks įveikti kauniečių.

Tuo metu „Žalgiris“ pateko po atsakomybės presu. Kovoms Eurolygoje burta komanda šį sezoną patyrė labai daug nesėkmių, reguliariajame BEKO LKL sezone liko tik ketvirta, todėl net ir vienas pralaimėjimas Pasvalio klubui būtų vertinamas kaip dar vienas itin skaudus smūgis klubo reputacijai ir aistruoliams. Ar sugebės tuo pasinaudoti „Pieno žvaigždės“?

Linas Kvedaravičius: „Kauno komandos šiuo metu gana sudėtinga situacija. Po paskutinio pralaimėjimo vilniečiams jie psichologiškai gal nėra labai stiprūs. Žaidėjai gali mintimis jau būti pusfinalyje, tačiau tai gali būti pražūtinga. Reikia susikoncentruoti į šias rungtynes su Pasvalio ekipa. Lengva nebus, nes varžovai neturi, ko prarasti. Visgi „Žalgiris“ yra aiškus favoritas.“

Sergejus Jovaiša: „Kauno komandai nebus labai lengva. Jiems teks rimtai susikaupti ir atsikratyti to jaučiamo spaudimo po nesėkmingų rungtynių. Galbūt jau ir sąžinė neleidžia toliau nuvilti sirgalių. Laikas baigti atostogauti, taip sakant. „Žalgiris“ turėtų laimėti seriją sausai. Vargu, ar Pasvalio krepšininkai čia turi kažkokių galimybių iškovoti bent vieną pergalę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius