-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 26

Krepšinio trenerio magistro laipsnio sieks ir Giedrius Gustas

Dėl Lenkijos pirmenybių apdovanojimų kovojantis Giedrius Gustas rudenį pradės krimsti mokslus Lietuvos krepšinio federacijos (LKF), Lietuvos kūno kultūros akademijos bei Anglijos Vusterio universiteto rengiamose krepšinio trenerio magistro studijose.
Rungtynių akimirka
Giedrius Gustas / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com nuotr.

31 metų 190 cm ūgio gynėjas apie galimybę nenutraukus karjeros įgyti magistro laipsnį sužinojo iš Lietuvos rinktinėje žaidžiančių draugų. Šiuo metu Anglijos ir Lietuvos universitetų parengtą studijų programą yra pasirinkę Robertas Javtokas, Linas Kleiza ir Marijonas Petravičius.

„Džiaugiuosi, kad krepšininkai turi galimybę pasirinkti tokias studijas ir įgyti išsilavinimą. Neabejoju, kad įgytos žinios bus labai naudingos tęsiant karjerą. Sužinosiu, kaip į krepšinį iš savo pusės žvelgia treneriai. Tikiu, kad tai padės ir aikštėje“, – musukrepsinis.lt sakė G.Gustas.

Sopoto „Trefl“ komandos gynėjas tvirtino, kad vienas svarbiausių argumentų, lėmusių jo pasirinkimą, buvo lankstus LKKA ir Vusterio universitetų požiūris į sportininkus: „Džiaugiuosi, kad studijų programą rengiantys dėstytojai yra supratingi. Profesionalūs krepšininkai sezono metu yra labai užimti, todėl galimybė visas paskaitas stebėti internetu mums yra didžiulis privalumas.“

Krepšinio trenerio magistro studijas pasirinkę krepšininkai su dėstytojais gali konsultuotis specialiose interneto konferencijose, o išskirtiniais atvejais netgi turi galimybę nuotoliniu būdu atsiskaityti už atliktus darbus.

1999 metais su Kauno „Žalgiriu“ Eurolygos nugalėtojų taurę į viršų kėlęs ir 2003 metais Europos čempiono titulą iškovojęs G.Gustas apie karjeros pabaigą dar nemąsto, tačiau vis dažniau pagalvoja, ką veiks pakabinęs sportinius batelius ant vinies.

„Reikia galvoti apie ateitį. Gali būti, kad ateityje pasirinksiu trenerio kelią, tačiau kol galiu rungtyniauti, apie tai rimtai negalvoju. Bet kuriuo atveju šios studijos bus visapusiškai naudingos, tikrai rasiu, kur pritaikyti įgytas žinias“, – sakė G.Gustas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius