-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 23

Krepšinis dar ilgai bus populiariausia sporto šaka Lietuvoje

Net 60 proc. jaunų (18–25 metų) Lietuvos gyventojų krepšinį įvardija kaip mėgstamiausią sporto šaką, o tai leidžia tikėtis, kad krepšinis dar ilgus metus neužleis pirmaujančios pozicijos, teigiama „MasterCard“ tyrimo išvadose.
Dėjimas iš viršaus
Dėjimas iš viršaus / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Tyrimas

Krepšinis yra populiariausias ir tarp kitų amžiaus grupių – taip mano 56 proc. 26–35 metų šalies gyventojų bei 53 proc. visų šalies gyventojų. Kitos sporto šakos gerokai atsiliko: antroje įvardytas futbolas, kuris pralenkė dailųjį čiuožimą ir lengvąją atletiką.

„Mes matome, kad jaunoji Lietuvos gyventojų karta ypač mėgsta krepšinį, o tyrimo rezultatai tik įrodo, kad šios sporto šakos laukia nuostabi ateitis, – teigė „MasterCard“ vadovas Šiaurės ir Baltijos šalims Carlosas Rodriguezas. – Būdami Baltijos krepšinio lygos (BBL) pagrindiniai rėmėjai siekiame suteikti daugiau neįkainojamų momentų partneriams ir kortelių turėtojams. Vienas iš tokių momentų – nuostabiame Vilniaus mieste penktadienį ir šeštadienį vyksiančios BBL finalo ketverto kovos.“

„MasterCard“ užsakymu visuomenės nuomonės tyrimą atliko bendrovė „Spinter tyrimai“. Ji šių metų balandį Lietuvoje apklausė 1 004 respondentus nuo 18 iki 75 metų.

Tarp Lietuvos vyrų palyginti daugiau yra krepšinio (60,3 proc.), futbolo (15,6 proc.), automobilių sporto (2,5 proc.), bokso (2,3 proc.) gerbėjų; tuo tarpu moterys daugiau žavisi dailiuoju čiuožimu (6,4 proc.), lengvąja atletika (4,9 proc.), šokiais (3 proc.), tenisu ir plaukimu (po 1,5 proc.), gimnastika ar dviračių sportu (po 1,1 proc.). Tarp moterų buvo daugiau atsakiusių, kad nesidomi nė viena sporto šaka (14,7 proc.). Šalies miesto ir kaimo gyventojų mėgstamos sporto šakos žymiai nesiskiria.

„MasterCard“ tyrimas taip pat parodė, kad Lietuvoje dažniausiai domimasi sporto šaka, nes ji populiari visoje šalyje (25 proc. apklaustųjų). 17 proc. respondentų sporto šaka domėtis labiausiai paskatina geri Lietuvos sportininkų pasiekimai, o 14 proc. ja susidomi dėl sportininkų  žvaigždžių. 13 proc. domisi sporto šaka, kuria patys užsiima ar užsiimdavo anksčiau, o 12 proc. patraukia draugų, artimųjų, pažįstamų mėgstamos sporto šakos.

Net 53 proc. apklaustųjų pripažino aktyviu sportu neužsiimantys, o populiariausi Lietuvoje sportavimo būdai yra bėgiojimas (11,7 proc.), sporto klubo lankymas (11,6 proc.) ir plaukiojimas baseine.

36 proc. respondentų paminėjo, kad domėjimuisi mėgstamiausia sporto šaka skiria 1 valandą per savaitę, 22 proc. apklaustųjų teigė tam skiriantys 1–2 valandas, o 21 proc. gyventojų pripažino, kad skiria daugiau nei 2 valandas per savaitę. Dauguma gyventojų pripažino sportui išleidžiantys iki 100 litų per mėnesį ir tik 14 proc. gyventojų pripažino sporto reikmėms per mėnesį išleidžiantys 100–300 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius