Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 03

Kurį krepšininką NKL treneriai išrinks geriausiu reguliaraus sezono žaidėju?

Pasibaigus reguliariamjam NKL sezonui, visų komandų trenerių lauks atsakingas darbas – išrinkti geriausią reguliaraus sezono krepšininką. Vieni remsis statistika, kiti - pačių matytais žaidėjų pasirodymais, treti - skautingu ar asmeninėmis simpatijomis.
„Palangos“ žaidėjas Adomas Drungilas
„Palangos“ žaidėjas Adomas Drungilas / ReAl moments nuotr.

Kurie žaidėjai labiausiai žavi NKL strategus sužinosime po poros savaičių, tačiau asmeninė statistika sufleruoja, jog realiausiais pretendentais tapti geriausiu 2014-2015 metų reguliaraus sezono krepšininku pretenduoja dešimt žaidėjų. Būtent į juos siūlome pažvelgti iš arčiau.

Sauliaus Čirbos nuotr./Vilniaus „Perlo-MRU“ žaidėjas Antanas Udras
Sauliaus Čirbos nuotr./Vilniaus „Perlo-MRU“ žaidėjas Antanas Udras

Antanas Udras – iš LKL į NKL grįžęs 22 metų 203 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas Vilniaus „Perlo-MRU“ komandoje jaučiasi puikiai: ekipa reguliarų sezoną baigs pirmoje vietoje, o krepšininko indėlis į tokią sėkmę neabejotinai yra maksimaliai didelis. Antanas varžovus baudžia 18,7 taško (ketvirtas rezultatas lygoje), 9,6 atkovoto kamuolio (antras-trečias rezultatas lygoje), 2,3 rezultatyvaus perdavimo, 0,7 blokuoto metimo ir 25,1 naudingumo balo (pirmas rezultatas lygoje) vidurkiais per rungtynes. Geriausias Vilniaus „Perlo-MRU“ lyderis ir +/ – statistikos kategorijoje. A. Udrui būnant aikštėje NKL lyderiai žaidžia į pliusą, o asmeninis puolėjo rodiklis +8.

Idealias rungtynes A. Udras sužaidė prieš Raseinių „Rasus“, kuomet varžovus pavaišino 26 taškais, 20 atkovotų kamuolių (9 puolime) ir 3 perimtais kamuoliais. Tose rungtynėse vilnietis surinko 48 naudingumo balus.

 
nkl nuotr./Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaseviso“ žaidėjas Julius Kazakauskas
nkl nuotr./Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaseviso“ žaidėjas Julius Kazakauskas

Julius Kazakauskas – žvėris, tankas, mašina... Tokiais epitetais Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaserviso“ lyderį vadina komandos draugai bei ekipos fanai. Tiesa, tam jie turi rimtą pretekstą – 24 metų 197 cm ūgio netradicinių gabaritų sunkusis krašto puolėjas yra sunkiai sustabdomas bet kuriai NKL komandai. Julius puikiai žaidžia po krepšiu, pagerino driblingą, atakuoja iš visų pozicijų. Sužaidęs daugiau nei 30 rungtynių J. Kazakauskas savo komandoje lyderiauja trijose pagrindinėse statistikos kategorijose: yra rezultatyviausias (14,9 tšk.) , atkovoja daugiausiai kamuolių (8,9 – penktas lygoje) ir renka po 23,1 naudingumo balo (ketvirtas lygoje). R. Vaišvilos auklėtinis per rungtynes atlieka po 3,1 rezultatyų perdavimą, o tai yra geriausias rezultatas tarp visų lygos aukštaūgių.  Julius yra daugiausiai kamuolių puolime nusiimantis NKL krepšininkas (vid. 3,9) ir antras lygoje pagal išprovokuotas pražangas (vid. 5,6).

Geriausias rungtynes šiame sezone J. Kazakauskas sužaidė Jonavoje, kur į vietos „Petrochemos“ krepšį įritino 26 taškus, atkovojo 14 kamuolių, išprovokavo 9 oponentų pražangas ir aikštę paliko su 47 naudingumo balais.

Alio Raseiniai nuotr./Raseinių „Rasų“ puolėjas Karolis Guščikas
Alio Raseiniai nuotr./Raseinių „Rasų“ puolėjas Karolis Guščikas

Karolis Guščikas – sparčiai tobulėjantis 22 metų 205 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas Raseinių „Rasų“ komandoje visą sezoną žaidžia centro pozicijoje, bet net tokios rokiruotės jam netrukdo būti vienu geriausiu NKL čempionate. Tik šiame sezone NKL debiutavęs vyrukas per rungtynes renka  po 16,4 taško (aštuntas rezultatas), atkovoja 9,7 kamuolio (pirmas lygoje), atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus, blokuoja 2,2 varžovo metimo (pirma vieta lygoje), o jo vidutinis rungtynių naudingumas yra 23,4 balai (trečias rezultatas lygoje). Iš Kelmės kilęs aukštaūgis pasižymi galingu šuoliu, turi ilgas rankas, minkštą riešą, nebijo atakuoti iš visų distancijų ir tai daro aukštai pašokęs.

Geriausiai šiuos savo ginklus K. Guščikas išnaudojo rungtynėse su Šakių „Zanavyku“, kuomet pelnė 25 taškus, atkovojo 17 kamuolių, blokavo 8 varžovų metimus ir surinko 48 naudingumo balus.

Sauliaus Čirbos nuotr./Joniškio „Delikateso“ žaidėjas Šarūnas Kulevicius
Sauliaus Čirbos nuotr./Joniškio „Delikateso“ žaidėjas Šarūnas Kulevicius

Šarūnas Kulevičius – nepailstantis Joniškio „Delikateso” variklis, tempiantis komandą paskui save kiekvieneriose rungtynėse. Šiame sezone iš Kėdainių „Nevėžio“ į Joniškį atvykęs 25 metų 190 cm ūgio gynėjas NKL pirmenybėse sužaidė 22 rungtynes. Tik vieneriose iš jų Š. Kulevičiui nepavyko pelnyti dviženklio taškų skaičiaus. Įprastai gynėjas renka po 21 tašką per rungtynes ir yra rezultatyviausias NKL krepšininkas. Geriausias Š. Kulevičius ir išprovokuotų pražangų kategorijoje (7,05). Per rungtynes gynėjas perima vidutiniškai 1,6 kamuolio (aštuntas lygoje) ir atlieka 3,7 rezultatyvaus perdavimo (devintas rezultatas). Besąlygišką trenerio pasitikėjimą turintis krepšininkas aikštėje praleidžia daugiausiai laiko tarp visų NKL krepšininkų – vidutiniškai po 36 minutes. Naudingiausių krepšininkų rikiuotėje „Delikateso“ lyderis – antras (24,9).

Mačą, kurio varžovai nenenori prisiminti, Š. Kulevičius sužaidė su Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservisu“. Gynėjas į pajūrio komandos krepšį įmetė 26 taškus, atkovojo 11 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 8 varžovų pražangas ir rungtynes baigė sąskaitoje turėdamas 40 naudingumo balų.

Sauliaus Čirbos nuotr./Šakių „Zanavyko“ krepšininkas Šarūnas Vingelis
Sauliaus Čirbos nuotr./Šakių „Zanavyko“ krepšininkas Šarūnas Vingelis

Šarūnas Vingelis – daugeliui nuo senų gerų čempioniškų Kauno „LKKA-Atleto“ laikų pažįstamas snaiperis, su kurio grįžimu į Šakius prasidėjo „Zanavyko“ kopimas į viršų turnyro lentelės kopėčiomis. Vedini 192 cm ūgio gynėjo zanavykai įveikė bene visas stipriausias NKL komandas, o prie šių pergalių Š. Vingelis prisideda vidutiniškai 20,4 taško (antras rezultatas lygoje), 3,2 atkovoto ir 1,1 perimto kamuolio, 3,1 rezultatyvaus perdavimo bei 19,9 naudingumo balo (aštuntas rezultatas) vidurkiais. Edo Nickaus auklėtinis yra taikliausias NKL tritaškių metikas (48 proc.), o dvitaškius meta 61 procento tikslumu.

Labiausiai gynėjas užsiautė rungtynėse su „Trakais“, kuomet išvykoje į varžovų krepšį įmetė 38 taškus (6/9 trit., NKL sezono rezultatyvumo rekordas), atkovojo 7 ir perėmė 3 kamuolius bei surinko 35 naudingumo balus.

Sauliaus Čirbos nuotr./Molėtų „Ežerūno-Kario“ žaidėjas Evaldas Baniulis
Sauliaus Čirbos nuotr./Molėtų „Ežerūno-Kario“ žaidėjas Evaldas Baniulis

Evaldas Baniulis – per kelis paskutinius sezonus šis krepšininkas parodė, kad moka būti tiek tiksliai veikiančia komandos dalimi, tiek aikštėje dominuojančiu lyderiu. Anksčiau Vilniaus „Sakalus“ ir Trakų „Trakus“, o dabar Molėtų „Ežerūną-Karį“ ant savo pečių tempiantis 201 cm ūgio FNTT darbuotojas traumų kamuojamame klube žaidžia daug ir stabiliai gerai. Per  vidutiniškai 31 aikštėje praleidžiamą minutę 27 metų krepšininkas pasižymi 17,8 taško (šešta vieta tarp visų NKL žaidėjų), 6,2 atkovoto kamuolio, 2,3 rezultatyvaus perdavimo, perima 1 kamuolį ir renka 19,2 naudingumo balo (devintas rezultatas lygoje). Atakuojančio gynėjo, lengvojo bei sunkiojo krašto puolėjo pozicijose rungtyniaujantis E. Baniulis dvitaškius meta 65,6 proc. tikslumu (ketvirtas rezultatas), tritaškius – 40 proc. taiklumu (septinta pozicija).

Nesulaikomas E. Baniulis buvo rungtynėse su Vilniaus „Perlo-MRU“ krepšininkais, kuomet atseikėjo 37 taškus, atkovojo 13 kamuolių, išprovokavo 9 varžovų pražangas ir surinko 49 naudingumo balus (sezono rekordas).

Algimanto Čižos nuotr./Molėtų „Ežerūno-Kario“ žaidėjas Gintautas Matulis
Algimanto Čižos nuotr./Molėtų „Ežerūno-Kario“ žaidėjas Gintautas Matulis

Gintautas Matulis – dar vienas „Ežerūno-Kario“ narys, kurio buvimas aikštėje ekipai yra gyvybiškai svarbus. Su G. Matuliu molėtiškiai šiame sezone laimėjo daugiau nei du trečdalius rungtynių (20/9), o be G. Matulio strigo kas antrame mače (3/3). 28 metų 195 cm ūgio lengvasis krašto puolėjas savo komandoje yra rezultatyviausias (18,5 – penktas rezultatas tarp visų NKL krepšininkų), perima daugiausiai kamuolių (1,9 – antras lygoje) ir renka daugiausiai naudingumo balų (22,7 – penktas lygoje). Pagal dvitaškių taiklumą G. Matulis antrajame Lietuvos krepšinio divizione yra antras (68 proc.), pagal išprovokuotas pražangas (5) – penktas.

Išskirti rungtynes, kuriose G. Matulis žibėjo, nėra sunku. Tiesa, tokių, kuriose puolėjas surinko po 38 naudingumo balus, buvo net trejos – dukart prieš Raseinių „Rasus“ ir kartą prieš Kauno „JAZZ-Diremtą“.

Sauliaus Čirbos nuotr./Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ žaidėjas Paulius Petrilevičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ žaidėjas Paulius Petrilevičius

Paulius Petrilevičius – Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ aukštaūgis praėjusio sezono pabaigoje įrodė, kad gali puikiai žaisti aukščiausiame Lietuvos krepšinio divizione, tačiau grįžo į NKL ir tapo labai svarbia savo komandos dalimi. Dėl laiko aikštėje konkuruodamas su Aurimu Kieža, Mariumi Valukoniu, Pauliumi Abromavičiumi ir Roku Čepanoniu (didžiausia aukštaūgių konkurencija komandos viduje tarp visų NKL komandų) 23 metų dvimetrinis puolėjas iš visų kandidatų į geriausio NKL reguliaraus sezono žaidėjo titulą aikštėje praleidžia mažiausiai laiko (vid. 27 min.), tačiau per trenerio skirtą laiką nuveikia išties daug. P. Petrilevičius įmeta vidutiniškai 13,2 taško, atkovoja 7,5 atšokusio kamuolio (septintas lygoje), atlieka 1,6 rezultatyvaus perdavimo, blokuoja 0,5 varžovo metimo, iš varžovų atima po 1 kamuolį, išprovokuoja 4,3 pražangos (devintas NKL) ir renka 19 naudingumo balų (dešimta vieta). Iš dviejų taškų zonos Marijampolės miesto aukštaūgis atakuoja 66,4 proc. taiklumu (trečias rezultatas lygoje).

Rezultatyviausias rungtynes Paulius sužaidė Suvalkijos derbyje, kuomet per 23 minutes į „Zanavyko“ krepšį sumetė 25 taškus. Naudingiausiai puolėjas rungtyniavo prieš Raseinių „Rasus“ ir Kauno „JAZZ-Diremtą“. Tose rungtynėse Giedriaus Žibėno aukštaūgis rinko po 34 naudingumo balus.

 Sauliaus Čirbos nuotr./„Palangos“ legionierius Jermaine'as Love
Sauliaus Čirbos nuotr./„Palangos“ legionierius Jermaine'as Love

Jermaine'as Love – pernai prie lietuviško krepšinio „Palangoje“ prisitaikęs 188 cm ūgio atakuojantis gynėjas šiame sezone žaidžia puikų krepšinį ir yra svarbiausia asmenybė „Vilniaus“ komandoje. 25 metų amerikietis nevengia darbo gynyboje ir per rungtynes perima po 2,05 kamuolio (pirma vieta NKL). Puldamas J. Love varžovus baudžia 19 taškų vidurkiu (trečias lygoje), baudas meta 86 procentų tikslumu (trečia vieta), išprovokuoja 4,8 pražangos (šeštas rezultatas) ir yra trečias visoje lygoje pagal aikštėje praleidžiamą laiką (vid. 33,3 min.). Vertas dėmesio dar vienas faktas – dviženklį taškų skaičių J. Love surinko 32 rungtynėse iš eilės. Ši serija nutrūko praėjusį savaitgalį Šilutėje.

Geriausią solo pasirodymą amerikietis surengė prieš Marijampolės „Sūduvą-Mantingą” (31 tšk., 28 naud. b.) ir rungtynėse su tuomet tiesioginiais varžovais dėl išlikimo lygoje – Kauno „JAZZ-Diremta“. Žūtbūtinėje kovoje gynėjas pelnė 31 tašką ir surinko tiek pat naudingumo balų.

 ReAl moments nuotr./„Palangos“ žaidėjas Adomas Drungilas
ReAl moments nuotr./„Palangos“ žaidėjas Adomas Drungilas

Adomas Drungilas – LKL ir legionieriaus duonos ragavęs 24 metų 203 cm ūgio krepšininkas yra pagrindinė „Palangos“ jėga po abiem krepšiais. Vidutiniškai po 16 taškų (9 rezultatas lygoje) pelnantis puolėjas dirba ne tik rinkdamas taškus, bet ir asistuodamas komandos draugams (vid. 2,8 rez. perd. – antras rezultatas tarp NKL aukštaūgių), kovodamas dėl atšokusių kamuolių (8,5 – šeštas lygoje), blokuodamas varžovų metimus (0,7) bei provokuodamas varžovų pražangas (5,1 – trečias tarp visų NKL žaidėjų). Drąsiai krepšį atakuojantis A. Drungilas yra daugiausiai dvitaškių metantis žaidėjas (vid. 9,8 per  rungtynes), o tikslą pasiekia daugiau nei kas antras jo bandymas (57 proc.).

Šiame sezone palangiškis driokstelėjo rungtynėse su Raseinių „Rasais“. Svetimoje arenoje aukštaūgis pelnė 34 taškus, atkovojo 15 kamuolių, blokavo 4 metimus ir surinko 47 naudingumo balus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius