2014 05 03

NBA įvyko identiškas LKL pirmenybėms kuriozas: „Spurs“ lemiamoje atakoje į aikštę žengė šešiese

Praėjusį ketvirtadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio rungtynėse tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Šiaulių „Šiaulių“ komandų užfiksuotas kuriozas.
„Spurs“ krepšininkai
„Spurs“ krepšininkai / „Scanpix“ nuotr.

Uostamiesčio ekipai pirmaujant rezultatu 83:82 ir iki rungtynių pabaigos likus žaisti 7 sekundes lemiamoje atakoje „Šiaulių“ strategas Gediminas Petrauskas išleido šešis savo krepšininkus. 

Tiesa, tai rungtynių arbitrai pastebėjo jau tik pasibaigus atakai, kuri šiauliečiams vis tiek buvo nesėkminga ir skyrė techninę pražangą.

Panaši situacija susiklostė ir NBA lygoje. Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos rungtynėse tarp „San Antonio Spurs“ ir „Dallas Mavericks“ komandų „Spurs“ vyriausiasis treneris Greggas Popovičius jo komandai atsiliekant 111:113 ir iki pagrindinio laiko pabaigos likus žaisti 1,3 sekundės į aikštę išleido šešis žaidėjus.

VIDEO: Incidento video

Rungtynių arbitrai nepastebėjo, jog vienos komandos krepšininkų aikštėje yra per daug ir leido išsimesti kamuolį iš už galinės linijos. Tiesa, tuo pasinaudoti „Spurs“ nesugebėjo, o kuomet „Mavericks“ trenerių štabas ir žaidėjai teisėjams parodė, jog San Antonijaus ekipa ataką organizuoja šešiese vienas iš jų buvo paprašytas palikti aikštelę.

Vis dėlto, teisėjai „Spurs“ komandai už tokį šiurkštų taisyklių pažeidimą jokios nuobaudos neskyrė. Teisybė triumfavo, kai lemiamas P.Millso metimas tikslo nepasiekė ir Dalasas šventė pergalę bei išlygino serijos rezultatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius