-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 25

Kurtinaitis: jei kas žino, kaip mus sustabdyti – pirmyn

Po pergalės Baltijos krepšinio lygos (BBL) finale, Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis neslėpė geros nuotaikos. Pažėręs gausybę sentimentų Kaunui, treneris pripažino, kad dėl krepšinio persikeltų net į Antarktidą.
Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Šarlerua „Spirou“ 77:56
R.Kurtinatis su Vilniaus komanda iškovojo jau tris titulus šį sezoną. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Žaidėme puikiai, ypatingai gynyboje, visas 40 minučių. Kai gerai giniesi, tada lengviau rengti atakas, atkovoji daug kamuolių“, – pergalės priežastis vardijo R.Kurtinaitis.

– „Žalgirio“ treneris teigė, kad turint komandoje Chucką Eidsoną, nereikalinga jokia taktika. Ar tai tiesa?

Žinoma, žaidėme be taktikos. Mūsų taktika yra neturėti taktikos (juokiasi). Treniruojamės daug, esame geros formos ir tai mums suteikia galimybę gerai žaisti visas 40 minučių. Jei kas nors žino, kaip mums sustabdyti – pirmyn. Jei manote, kad įmanoma laimėti Europos taurę be taktikos, tai mums jos ir nereikia.

– Ar ši pergalė suteiks pranašumą prieš LKL finalus?

Šios rungtynės yra istorija. Dabar mums reikia susikoncentruoti į artimiausias dvikovas. Mūsų laukia rungtynės su Šiaulių komanda, bet aš tikiuosi, kad mano vyrai yra profesionalai ir sugebės nusiteikti rungtynėms.

– Krepšinio specialistai teigia, kad turite problemų žaisdami prieš kaitomą aikštės gynybą? Ar tai tiesa?

Nemanau, kad mes turime problemų. Labai sunku žaisti, kai tenka rungtyniauti tris labai sunkias rungtynes turnyre, grįžus susitikti su Prezidentu, premjeru, miesto žmonėmis ir po dviejų dienų žaisti prieš „Žalgirį“ Kaune. Mums reikėjo pailsėti, bet problemų mes neturime.

– Prieš 25 metus žavėjausi jumis žaidžiančiu „Žalgiryje“. Dabar esate kitoje barikadų pusėje. Nesunku? (Estijos žurnalisto klausimas)

Aš tiesiog karys, ieškantis darbo. Vienas klubas mane pakviečia, kitas – ne. Praėjusį sezoną dirbau Vroclave, šį pradėjau Sopote antruoju treneriu, po to persikėliau į Vilnių. Žinoma, mano gimtasis miestas yra Kaunas, kur praleidau geriausius savo karjeros metus „Žalgiryje“, bet žaisdamas pakeičiau 15 klubų, kaip treneris – 6. Mano širdys yra Kaune. Privalau turėti darbo. Jei kas pakviestų į Antarktidą, be abejo važiuočiau. Kaune mano namai ir tai yra mano miestas, tačiau aš laimingas Vilniuje. Turiu vieną geriausių žaidėjų per savo trenerio karjerą (rodo į Ch.Eidsoną). Jei mane pakviestų į Antarktidą, žinoma vykčiau, nes esu dirbęs ir Azerbaidžane. Gal kitą sezoną mane pakvies „Žalgiris“, tada svarstysime.

– Ką manote apie tuos žmones, kurie prieš rungtynes kėlė muštynes?

Prieš 25 metus mes žaidėme prieš CSKA. Tai buvo ne tik krepšinis, tai – buvo kova už šalį. Visa Lietuva kovojo už nepriklausomybę. Mes žaidėme gerų rungtynių išvykose, CSKA žaidė gerų rungtynių Kaune. Tuo metu visi žavėjosi Kauno sirgalių mentalitetu. Jei CSKA Kaune sužaisdavo gerai, jie atsistodavo ir plodavo jiems. O ką mes turime dabar? Krepšinis tapo tarsi futbolas: aukos, sužeistieji, kovos. Mes praradome dalį sporto kultūros. Ką estai dabar galvoja apie mus? Fanai atvyksta į Estija ir sukelia muštynes...

– Kaip švęsite?

Žaidėjai turi laisvą dieną ir gali švęsti, kaip nori. Jie yra profesionalai ir gali patys nuspręsti. Juk jie turi trenerį be taktikos (juokiasi).

Daugiau apie BBL finalo rungtynes sužinosite paspaudę čia.

Ką po rungtynių sakė G.Krapikas sužinosite paspaudę čia.

 Ką apie BBL finalo rungtynes sakė naudingiausias dvikovos žaidėjas Ch.Eidsonas sužinosite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius