Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 02 25

Laisvė Ilgauskui kainavo milijonus

Išsvajotas paleidžiamasis raštas iš Vašingtono „Wizards“ klubo Žydrūnui Ilgauskui kainavo brangiai. Nė vienų rungtynių JAV sostinėje taip ir nesužaidęs 34 metų lietuvis pasirinkdamas nutraukti sutartį prarado nuo 1 ir 1,5 mln. JAV dolerių (maždaug 2,5-3,8 mln. Lt).
Didysis Z – atkovotų kamuolių karalius Klivlando ekipoje.
Anot agento, kur baigs sezoną, Ž.Ilgauskas apsispręs iki savaitgalio. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagal iki šio sezono pabaigos galiojusią 11,54 mln. JAV dolerių vertės sutartį Ž.Ilgauskas iš „Wizards“ už trečdalį sezono į savo banko sąskaitą turėjo sulaukti apie 4 mln. dolerių. Tačiau visą savo karjerą Klivlando „Cavaliers“ klube praleidęs 220 cm ūgio veteranas sutiko atsisakyti nuo 1 iki 1,5 mln. JAV dolerių iš šios sumos, kad „Wizards“ vadovybė nutrauktų kontraktą.

„Washington Post“ apžvalgininko Michaelo Lee atskleista išpirkos suma nustebino ne vieną NBA ekspertą. Buvo manoma, kad Ž.Ilgauskui kontrakto su „Wizards“ nutraukimas kainuos apie 590 tūkst. JAV dolerių – sumą, kurią lietuvis kaip kompensaciją gavo už sėkmingai įvykusius mainus.

Tačiau turbūt puikiai suprasdami Big Z (taip pravardžiuojamas Ž.Ilgauskas) troškimą grįžti į Klivlandą, Vašingtono ekipos vadovai sugebėjo išsiderėti, anot JAV žiniasklaidos, „solidžią“ sumą.

llgauskas dar neapsisprendė, kur baigs sezoną

Žinoma, dalį prarastų pinigų Ž.Ilgauskas turėtų atgauti pasirašydamas naują sutartį su „Cavaliers“. NBA apžvalgininkai net neabejoja, jog pasibaigus 30 dienų draudžiamajam laikotarpiui – kovo 21-ąją – būtent taip ir nutiks.

Tačiau „Cavaliers“ praėjusią savaitę išmainytam komandos simboliui gali pasiūlyti „tik“ 2 mln. JAV dolerių per sezoną algą. Tuo tarpu susidomėjimo lietuviu neslepianti Atlantos „Hawks“ ekipa savo algų kepurėje turi laisvus net 5,85 mln. JAV dolerių.

„Žydrūnas dar nenusprendė, kurioje komandoje baigs šį sezoną. Šiuo metu jis yra pasinėręs į gilius svarstymus. Tačiau tikiuosi, kad iki savaitgalio jis apsispręs“, – teigė krepšininko agentas Herbas Rudoy.

Anot pranešimų, lietuvį, be aukščiau minėtų ekipų, savo gretose taip pat norėtų matyti Dalaso „Maverics“, Jutos „Jazz“ ir Denverio „Nuggets“ klubai.

„Dar nebuvo dienos, kad „Nuggets“ krepšinio operacijų viceprezidentas Markas Warkentienas man neskambintų. Markas, kuris yra ir geras Ž.Ilgausko draugas, labai aktyviai stengiasi mane įtikinti, kad įkalbėčiau Z keltis į Denverį“, – atviravo H.Rudoy.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius