Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 03 09

Latvijos krepšinio legendai Uljanai Semionovai – 60 metų

Legendinė Latvijos krepšininkė, Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) viceprezidentė Uljana Semionova švenčia 60 metų jubiliejų.
Uljana Semionova
Uljana Semionova / Romualds Vambuts nuotr.

Jo proga 1976 metų Monrealio ir 1980 metų Maskvos olimpinių žaidynių čempionę Rygoje, Olimpiniame sporto centre, pasveikino buvusi jos bendražygė, dukart olimpinė ir pasaulio bei triskart Europos čempionė vilnietė Angelė Rupšienė bei BWBL generalinis sekretorius Algimantas Ivašauskas.

U. Semionovai buvo įteiktos Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos krepšinio federacijos ir BWBL dovanos. Jubiliatę taip pat pasveikino Rygoje žaidusios vietos „TTT-Riga“ ir Klaipėdos „Lemminkainen“ komandos.

1952 metų kovo 9 dieną gimusi U. Semionova krepšinį žaidė 1965-1989 metais. U. Semionova yra dukart olimpinė, triskart pasaulio ir net dešimt kartų Europos čempionė. Savo didžiausias pergales 210 cm ūgio vidurio puolėja iškovojo su Sovietų Sąjungos rinktine. Aukštaūgė didžiąją karjeros dalį atstovavo Rygos TTT komandai. U. Semjonova 1993 metais tapo pirmąja ne JAV krepšininke, kurios vardas įrašytas į Krepšinio šlovės muziejų Springfylde (JAV).

Romualds Vambuts nuotr./Sveikinimai Uljanai Semionovai
Romualds Vambuts nuotr./Sveikinimai Uljanai Semionovai
Romualds Vambuts nuotr./Uljana Semionova su Rygos krepaininkėmis
Romualds Vambuts nuotr./Uljana Semionova su Rygos krepšininkėmis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius